Kapásra várva

Kapásra várva

Balatonalmádiban a megrögzött horgászok akkor is hódolhatnak szenvedélyüknek, ha épp nincs kapás. A Vízimúzeumban megismerkedhetünk a balatoni horgászat múltjával és különleges eszközeivel.

balatonalmadi.hu2.jpg

Ültél már a Balaton partján bottal a kezedben, az úszót szuggerálva, a másnapi vacsorára szánt sült keszegre gondolva? A nyál már előre összefut a szádban, de próbálsz a víz tetején ringó színes műanyagdarabra figyelni, persze az csak nem akar megmozdulni. Aztán egyszer mégis, majd a víz alá bukik, te pedig bevágsz, de túl korán vagy épp túl későn, és máris oda a halvacsora…

est.hu.jpg

A horgászat ennek ellenére az egyik legizgalmasabb és egyszerre legmegnyugtatóbb hobbi, bár ez a kívülállók számára kevésbé evidens. Van, aki nem egyszerűen imád horgászni, gyűjti is a horgászcikkeket. A balatonalmádi Vízimúzeum kiállított tárgyai Gönczi György helyi horgász 1984 óta összerakosgatott gyűjteményéből származnak. Láthatunk itt mindenféle méretű és anyagú botokat, megtudhatjuk, mivel horgásztak a negyvenes években, vagy milyen ladikokban ülve várták a nagy fogást, és találkozhatunk akváriumban úszkáló, a tó halfaunáját képviselő pikkelyesekkel is. A Pannonia Kulturális Központ (Városház tér 4.) földszintjén látogatható múzeum hétfőtől vasárnapig 9.00-től 19.00 óráig tart nyitva.

balatonalmadi.hu.jpg

balatonalmadi.hu4.jpg

Mohai Szilvia

Kapásra várva Tovább
Címkék:központ kulturális horgászat balatonalmádi pannonia vízimúzeum gönci györgy

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr104676903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása