Siófoki LoveStory

Siófoki LoveStory

Emlékezz vissza írónkkal együtt a siófoki bulikra. Osztrák-magyar barátság, cola rot, bier, kamaszszerelem és a karaoke parti is befigyel. A végén szószerinti csattanóval!

2006 nyarát írtuk, két barátnőmmel az egyik fővárosi taxitársaság üdülőjében töltöttük a vakációt, a Siófoktól mindössze pár kilométerre található Sóstón. 16 éves kamaszok lévén minden estét Siófokon szerettünk volna eltölteni, lehetőleg szülői felügyelet nélkül. Egyik este el is indultunk, ám, mint kiderült az utolsó vonat és busz is elment már. Pesti tinik voltunk vidéken, így értetlenkedtünk egy sort emiatt. Nem adtuk fel, szépen lesétáltuk a 4,5 km-t.

A siófoki Petőfi-sétányon lődörögve, néztük a rengeteg szórakozóhelyet, az akkor még ismeretlen Aqua Bárt, a Captain Morgan-t és a Renegade-et. Rengeteg gyorsétterem készítette ételeit az éjszaka közepén is a részegen tomboló népeknek. Gyros, palacsinta, sült krumpli és pizza volt mindenütt. Mindenhonnan üvöltött a zene, illetve az, hogy tuctuctuc.

blogspot2.jpg

Az első sokk után, igyekeztünk olyan helyet keresni, ahol iszogathatunk és táncolhatunk, esetleg énekelhetünk is. Ilyen helynek bizonyult a Coke Club részeként üzemelő Spaghetti Bár és környéke. A „Napfény járja át a szívem újra, csak egy szál bikinit hoztam el az útra…” dallamaira érkeztünk és eszméletlen nagy karaoke és retro partiba kezdtünk.

A pultnál álltam sorba a következő kör koktélért, amikor egy németül beszélő fiú társaság keveredett mellém. Már nem is tudom, hogy, de szóba elegyedtünk, mint kiderült osztrákok voltak. A koktélokat felejtve vörösboros kólát kezdtünk iszogatni, amit ők nemes egyszerűséggel cola rot-nak, vagyis vörös kólának neveznek. Egyikükkel, Lucas-szal hamar feltűntünk egymásnak, rövid idő alatt komoly beszélgetés alakult ki köztünk. Szociológiát tanult egy bécsi egyetemen. Természetesen mindez az ikszedik kör alkohol után már nem számított, együtt énekeltünk hajnalig.

Amikor nekünk indulnunk kellett számot cseréltünk, majd mikor megtudta, hogy hazafelé is gyalog mennénk, szerzett egy taxit. Köszönetképp megöleltem, erre ő csókkal válaszolt. A Balatonon többet nem találkoztunk, hazautaztunk, ahogy ők is. Azt hittem, többet nem látom, de nem lett igazam. Pár héttel később csörgött a telefon, hogy Pesten vannak és idegenvezetőre van szükségük. Egy héten át mutattam be nekik a várost, majd újra fájdalmas búcsút vettünk. Emlékül nekem adta a szürke-fekete csíkos pulcsiját.

vanity.hu_1.jpg

Megbeszéltük, hogy a Sziget Fesztiválon újra találkozunk. Én pedig vártam és vártam. Nem jött el. Mint később megtudtam, idefele, az autópálya magyar szakaszán lesodródott az autójuk, ami totálkárosra tört. Szerencsére nem lett komoly baja, de többet nem szeretett volna Magyarországra jönni.

Ennek ellenére én nyaranta, amikor Siófokon bulizom a barátaimmal, még mindig várom, hogy feltűnjön a tömegben.

Helyszínek:
Aqua Bar:
Siófok, Petőfi sétány 2/A
Tel.:+36 20 222 0390

Nyitva tartás:
Minden nap 16.00-5.00-ig

Renegade Pub:
Siófok, Petőfi sétány 3.
Tel.: +36 20 317 33 04
Web: renegadepub.hu

MINDIG nyitva!

Captain Morgan:
Siófok, Petőfi sétány 3.
Tel.: +36 70 241 3001
Web: bulihajo.com

Nyitva tartás:
Minden nap 19.00-tól 4.00-ig

A Coke Club sajnos az idén bezárt.

Bakos Csenge Manjari

Siófoki LoveStory Tovább
Címkék:zene balaton buli szerelem siófok coke club renegade petőfi-sétány captain morgan aqua bár spaghetti bár

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr1004698562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása