A legjobb programok Füreden

A legjobb programok Füreden

Füred átalakítása hibátlanra sikerült: persze eleve ez volt a Balaton talán legszebb nagy települése Keszthely mellett, tele hatalmas, klasszicista épülettel, ami eleve kijelölte a város pozícióját, de a felújítások során sikerült hűnek maradni a nagypolgári hangulathoz, így Füred az egész part talán legmenőbb települése lett.

Ez még nem feltétlenül jelenti, hogy van mit ott csinálni, de szerencsére az utóbbi években sokat javult a helyzet.

Nézzük a szállásokat, mi kettőt ajánlunk: vagy elmentek a belvároshoz nagyon közel található kempingbe, ahol nemcsak sátorhelyet, de faházat is bérelhetsz (a kemping egy indiai szélerőműpark támogatásával, és a terület fejlesztésével zéró szén-dioxid-kibocsátású lett, amit mindenképp érdemes értékelni), vagy kiveszünk egy szobát az Anna Grand Hotelben, ami kívülről nézve a legimpozánsabb szálloda a Balatonon, és a közepes ételkínálatot leszámítva a szolgáltatásokban is erős.

Enni néhány évvel ezelőtt még tényleg nem nagyon volt hol, most viszont kezd egy kis gasztronómiai sziget kialakulni Füreden. Az olcsóbb mezőnyben mindenképp a Hatlépcsős velős pirítósát ajánljuk, piacvezető a Balatonon. Nemrég nyílt a Malackrumpli nevű hely, ami egyszerűen csodálatos: tökéletes alapanyagok jó minőségben elkészítve, tökéletesen megfizethető áron, szombatonként piaccal körbevéve.

Ne. Hagy. Ki.

És ha valaki a csúcsgasztronómiára vágyna, végre arra is van válasza Fürednek: a Baricska csárdát a veszprémi chiantisok építették újra az alapoktól, így végre a Balaton talán legszebb városának is van országszerte versenyképes étterme.

Desszertben meg mindig is erős volt a város: a hagyományos édességekből a legtöbbet kihozó Bergmannból rögtön kettő is van a településen, a Karolina süteményei olyan híresek, hogy a hely vonzáskörzete kábé száz kilométeres lehet, a Kedves cukrászda meg szuper házi süteményeket ad. És ha már Kedves: ott van mellette a Kredenc, a Balaton egyik legjobb borbárja, aminél jobb esti programot nem is tudunk Füreden ajánlani.

És a bónuszok: itt az Esterházy strand, ami Füredhez méltóan arisztokratikus, drága belépővel, de ahhoz képest olcsó élményfürdővel, a Kisfaludy, ami a béke szigete a balatonfüredi pezsgésben bringatárolóval, pelenkázóval, ingyen wififel és minicsúszdával, itt van a Tagore sétány izgalmas történelmi háttérrel és egy Bujtor István-szoborral, a település északi végénél találsz egy buszvégállomást, ahonnan az egész Balatont beláthatod, Füred keleti csücskénél meg ott van a Guruljon az élet, az egyik kedvenc bringás pihenőnk a part közelében.

És ha ez sem elég, pár percnyire van Tihany, aminek a jóságairól már írtunk korábban egy cikket.

Jó pihenést kívánunk, és ha van még néhány tuti tippetek, ne hallgassátok el, pörögjenek a kommentek!

A legjobb programok Füreden Tovább
Címkék:Balaton Balatonfüred

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr115438206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kilgore Trout 2013.08.05. 15:05:04

És ha még ez sem elég, Balatonudvaritól (Tihany után) Vászoly felé elkanyarodva ott van a "Laci Pince", ahol az egyik legjobb kajákat kaphatod a Balaton mellett. www.lacipince.hu/

230e 2013.08.09. 13:17:39

Vizisípálya a Kempingben

Árpi bácsi rétesboltja:
www.arpi-retese.hu/

Korrekt cukrászda, inkább elvitelre:
www.aracsicukraszda.hu/
süti beállítások módosítása