A legjobb programok Siófokon

A legjobb programok Siófokon

Lejuthatsz Siófokra fogalom nélkül, és eltölthetsz ott úgy néhány napot, hogy a strandon és a Petőfi sétányon kívül nem is néztél meg semmit, de dönthetsz úgy is, hogy kifacsarsz mindent a déli part legfontosabb településéből, és emlékezetes napokkal készül az őszre. Mivel az elmúlt hónapokban végigettünk, próbáltunk, néztünk, úsztunk mindent a környéken, elég jó közelítéssel tudunk tanácsot adni arra, hogyan hozd ki a legtöbbet az itt töltött napokból.

Kezdjük a szállással: ezt vagy megoldod haveroknál, olcsóbb panziókban, vagy választasz egy négycsillagosat, amivel tele van a környék. A parttól távolabb, a vasút mellett van a Best Western, ami az elhelyezkedését leszámítva elég jó a hely: minden szoba más stílusban van berendezve, az étel és a wellness jó, utóbbiban este pucéran is mulathatsz, ennél jobban fogalmunk sincs, mivel lehetne csábítani egy medencés orgiára.

A Mala Gardennek nincs saját wellnesse, de a hotelek közül kábé az egész parton itt adják a legjobb ételt, a szobák nagyon hangulatosak, és a part mellett, a Petőfi sétány közelében van a hotel, szóval ennek a helynek jár az I love Balaton-tipp.

És ott van a Prémium Panoráma, nem túl nagy szobákkal, de kellemes, tágas közösségi terekkel, figyelmes wellnessel, meg a Hotel Residence, ami a legjobb konzervatív választás, kellemes szobákkal, nagy wellnessel, és néhány egészen kitűnő fogással a vacsoránál.

Ha enni akarsz, választhatod az olcsóbb árkategóriát, ebben a mezőnyben messze a legjobb választás a Széplaki lángos büfé, ahol nemcsak Siófok, hanem az egész Balaton egyik legjobb lángosát készítik. Annak idején Erzsi néni milliós tételt fizetett a titkos receptért, de megérte, mert a végeredmény fokozhatatlan (túrós-barackos palacsintát is egyetek, az Isten szerelmére!). A közelben van még a Kremánék, ami egy elég jó halsütő, főleg, ha elkerülöd a pangáziuszt, és a balatoni halakra koncentrálsz, de Siófok központjához valamivel közelebb ott van a Sió halsütő is, ami meg talán a legjobb az egész Balatonon.

Ha többet költenél a kajára, ott a mirelit-vonalon mozgó Öreg Halász, ami olyan távol van a csúcsgasztronómiától, mint Siófok-külső az Lyontól, de aki egy rántott húst akar, mindennel megtöltve, ide menjen. Ennél valamivel feljebb pozicionálja magát a Bárka Grill, ami szintén a hagyományos fogásokra épít, de megjelenik némi mediterrán beütés is. Ez se csúcsétterem, de Gault&Millau-tesztelőnek kell lenned ahhoz, hogy igazán húzd a szád. És ott van a Mala Garden étterme is, ami már a csúcskategória felé kacsingat, még ha az étlap hossza és a vendégsereg mérete miatt esélye sincs oda eljutni: azért bőven akad néhány igazán ügyes próbálkozás. Bónusz: a Kistücsökbe sokan Budapestről, vagy az északi partról is átjárnak, Siófokról viszont 15-20 perc alatt ott vagy az autópályán, ha valami igazán jót akarsz enni, irány Balatonszemes!

Ha van szállásod, jól is laktál, jöhet a szórakozás. Ott van például a House of Horror, ahol egy rakás színész próbál halálra rémíteni, aki hajlamos az ilyesmire, össze is fogja szarni magát. Nyugisabb program a Víztorony oxigénbár, ahol tiszta oxigénnel frissítheted fel magad, miközben a torony elfordul a lábaidnál heverő város felett. Vele szemben meg ott a pláza, ahol a Balaton legjobb mozijában nézheted meg az aktuális filmeket (nem úgy, mint a zamárdi kertmoziban, ahol idén szinte csak olyan filmeket láttunk, amik tavaly kerültek a mozikba).

Aztán, ha kicsit rosszabb az idő, vagy csak unod a napfényt, elmehetsz a térség egyik legjobban felszerelt élményfürdőjébe, a Galériusba, ahol tucatnyi medence, szauna, és egy élménycsúszda vár rád. A legnagyobb hotelek wellnesével is versenyképes, sőt, a többséggel szemben kiütéssel győzne. De ha jó az idő, menj inkább a Bamboo vízisípályára, tesztelés közben itt nevettünk talán a legtöbbet a nyáron, vagy a szintén közeli Zamárdi kalandparkba, ami garantáltan megizzaszt, de közben végig nagyon jól szórakozol.

Jó pihenést kívánunk, és ha van még néhány tuti tippetek, ne hallgassátok el, pörögjenek a kommentek!

A legjobb programok Siófokon Tovább
Címkék:siófok Balaton

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr515438182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rgnvgz 2014.10.21. 13:01:33

Hahó Ember!

Október 21.-e van. Vége a nyárnak, a fentiek fele már bezárt.
Reload 2015.

Magyarósi Csaba 2014.10.21. 23:17:33

@rgnvgz: nem szeretnélek megzavarni azzal, hogy ez egy tavaly augusztusi cikk.
süti beállítások módosítása