A Hatlépcsős velős pirítós

A Hatlépcsős velős pirítós

Vannak legendák Füreden. Ezek közé tartoznak a csodálatos gyógyulások a szívkórházban, az Anna bál varázslatos szépségű nyertesei, elképesztő vitorlás sztorik, és persze a Hatlépcsős büfé velős lángosa, amit annyira szeretnek a helyiek, hogy azt még Budapesten is emlegetik az emberek.

Naná, hogy kipróbáltuk.

Az egyébként Muskátli néven is futó hely a belváros mellett van, közel a Tagore sétányhoz, vagy a környék legjobb borbárjához, a Kredenchez. Nem találnád ki: az utcaszintről hat lépcső vezet fel az étteremig és a fedett kertig, mi ide vetettük be magunkat, és már rendeltük is a pirítóst. Nem is olyan sokkal később megérkezett Őnagysága:

Gyerekek, ez olyan, amilyennek tűnik.

Ha ezt odaadod egy külföldi haverodnak, egyből rosszul lesz, annyira fűszeres. Ha el is mondod neki, hogy mit eszik, ott menten lehányja a cipődet. De kit érdekelnek a külföldiek? Mi bírjuk a fűszerezést, úgyhogy az sem jelent nagy gondot, hogy a bors meg a paprikaíz kissé túl intenzív, alig hagy helyet a velőnek. De azért hagy neki, szóval a pirítós íze semmivel össze nem téveszthető, ez minden porcikájában velős.

De nemcsak a massza jó, jó itt minden. A kenyér kivételes darab, ropogós a héja, tömött, finom a belseje, alig találsz ma már ilyet. És remek a sütés is, semmi sem túl száraz, vagy nyers, látszik, hogy rutinosan készítik ezt a fogást már több mint húsz éve.

Ha Balatonfüreden jársz, és 650 forintból akarsz jóllakni, ne gondolkozz, hova mész, irány a Hatlépcsős, és tömd tele magad a külföldieknek felfoghatatlan zseniális kajával!

Hatlépcsős borozó
Balatonfüred, Jókai út 30
H-Cs: 9:00-22:00
P-V: 9:00-3:00
0687340885

A Hatlépcsős velős pirítós Tovább
Címkék:balatonfüred gasztró

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr936659625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása