A legjobb balatoni strand nyomában: Keszthelyi Városi strand

A legjobb balatoni strand nyomában: Keszthelyi Városi strand

Évtizedekkel ezelőtt a keszthelyi strandok olyan rosszak voltak, hogy a helyiek inkább Gyenesdiásra vagy még messzebb mentek, ha viszonylag tiszta vízre vágytak. Ezek az idők elmúltak, és Keszthely Városi strandja a Balaton egyik legjobb strandja lett. 


Bármivel is érkezel, el kell menned Keszthely egyik fő nevezetessége, a pavilonsor, vagyis a "pavcsi" mellett, ahol a lángostól a fürdőruháig, a fröccstől a mojitóig szinte minden kapható, amire egy balatoni turistának szüksége lehet. Fél napokra is le lehet itt ragadni, úgyhogy ha a strandolás a cél, legyél erős és gyere vissza este arra fröccsre.

A bringákat a strand területén kívül lehet elhelyezni egy elég kis kapacitású, de árnyékos helyen levő tárolóban. Főszezonban ez biztosan nem lesz elég, viszont ha félted a gépet, 300 Ft-ért a strand őrzött bringaparkolójában is hagyhatod. A két kassza közül csak az egyik üzemelt, így majdnem 10 percet vártunk, hogy megvegyük a 890 forintos belépőt. Ez elég húzós az északi part 400-700 forintos jegyeihez képest, ezért nézzük, mit kapunk ennyi pénzért. (A belépőjegy elvileg egy alkalomra szól, de ha csak a boltba akarsz kifutni, visszaengednek.)


Az utóbbi években gyönyörűen felújították a strandot, rengeteg virág és szinte süppedős gyep fogadott minket. A víz tiszta, és csak egy kicsit iszapos, az alját viszont jobban ki lehetett volna tisztítani, ha már ennyi pénzt szántak a part kicsinosítására. Ez a strand inkább a szárazföldi szolgáltatásokra helyezi a hangsúlyt, itt még akkor is tartalmasan el lehet tölteni az időt, ha egy kicsit rosszabb az idő, és még bele sem lógatjuk a lábunkat a vízbe. A tágas homokozók, játszóterek és a hatalmas játszóvár miatt készülj fel, hogy a gyerekeket nem is fogja érdekelni a Balaton.


Van ugrálóvár, minigolf, röplabda-, foci-, tollaslabdapálya és óriás csúszda is. Ez utóbbi sajnos még nem üzemelt, amikor ott jártunk, pedig a jegy árában a korlátlan számú lecsúszás is benne van. Ezt még valahogy feldolgoztuk, de azon, hogy a híres, Balaton alakú, fűthető vizű medence is üzemen kívül van, tényleg kiakadtunk. Nemcsak azért, mert nem tudtunk tök jó fotókat készíteni, ahogy koktélozunk, hanem azért is, mert ez azért valahol nem korrekt. Ilyen esetben illik tájékoztatást adni a szituációról a pénztárnál, hogy a két létesítmény közül egyik sem üzemképes, mert így eldöntheti a vendég, hogy így is kifizeti a belépőt, vagy elmegy egy másik strandra néhány km-rel messzebb és jól érzi magát 500 forintért. Később kiderítettük, hogy "technikai problémák" állnak a háttérben, és a csúszda a napokban megnyit. A medencéről ezt nem tudták biztosan kijelenteni.


Ami viszont mindenért kárpótolt, az a felújított Szigetfürdő. Az 1860-as években épült fürdőház most nagyjából úgy néz ki, ahogy a 19. században, leszámítva a cserepes pálmafákat. Van valami arisztokratikus abban, ahogy az ember a fürdőszigeteken napozik, aztán belecsobban a vízbe. Az úszóknak egyébként ez a legjobb hely, a víz nyakig ér és tisztább, mint a strand többi részében.

 
Ami itt nem tetszett, az a szépen rendbe hozott épület korlátait és lámpáit elcsúfító madárürülék és pókháló volt. Nem nagy dolgok, de sokkal jobb lenne az összhatás ezek nélkül.


A strandon a gasztronómiai kínálat a szokásos, viszont legalább 15 büfé közül lehet választani. Sok helyen találkoztunk orosz nyelvű feliratokkal. Nyáron itt van a keszthelyi éjszakai élet egyik központja is, a strand hátsó része, a "Viviéra" bárjai éjszaka partihelyszínné alakulnak, hétvégén zenekarok és dj-k érkeznek.

A Keszthelyi Városi strandon minden korosztály fel tudja találni magát, még akkor is, ha nem túl jó az idő. Ha minden üzemelni fog, abszolút megéri megvenni a szokásosnál drágább belépőt.

Keszthelyi Városi strand

0683312241, 0683315331
Nyitva tartás: 8.30-19.00

Felnőtt belépő: 890 Ft. Gyermek, diák és nyugdíjas: 630 Ft. 17 óra után: 450, ill. 320 Ft

Árak:
0,5 l csapolt sör: 380 Ft-tól
0,5 l üveges sör: 450-600 Ft
Hamburger: 650 Ft
Lángos: 320 Ft-tól

Csatlakozz az I love Balaton 410 ezres facebookos csoportjához, hogy garantáltan megtudd, hol vannak a legmenőbb helyek a tó körül, és nem maradsz le a legfontosabb hírekről, eseményekről sem. Készülj fel a nyaralásra velünk!

A legjobb balatoni strand nyomában: Keszthelyi Városi strand Tovább
Címkék:keszthely strand helyszínek

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr336659421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása