A szexpanoptikum (18+)

A szexpanoptikum (18+)

Fontos: aki még nem múlt el 18 éves, zárja be a cikket, mert felnőtt tartalom található benne.

Keszthely a Balaton Párizsa, Rómája vagy New Yorkja, szóval tele van műtárgyakkal, értékes múzeumokkal, pezsgő a kulturális élete.

De mindez eltörpül a szexpanoptikum jelentősége mellett.

Megmondom őszintén, fogalmam sincs, mi értelme ennek a helynek. Ugyanaz üzemelteti, aki a szintén teljesen értelmetlen, ám nagyon szórakoztató Horrormúzeumot, és lehet ugyan szépelegni, meg a reneszánsz irodalmi előképekre hivatkozni, de ez a kiállítás végső soron a dugásról szól. Annyira nyersen, hogy még a kemény pornón edződött látogató is pironkodva fordul el a premier plánban mutatott behatolásoktól.

Vigyázat: ettől a szexpanoptikum még érdekes, vicces és képes lekötni negyed-fél órára, sőt, csak a széplelkek kerüljék el, mert ők vagy sírva rohannak majd ki, vagy fel akarják majd gyújtani a kócerájt valamelyik vallás vagy izmus nevében.

Pedig, ahogy erre a táblák is felhívják a figyelmünket, a bemutatott erotikus jelenetek nem valami modern kori csökevények: az összeshez középkori vagy későbbi fametszetek szolgálták az alapot. Érdekes információ, hogy az emberek a 16. században is dugtak, és az akkori művészek előszeretettel örökítették meg az ilyesmit írásban, vagy valamilyen képzőművészeti alkotásban.

Így például ez a szoborcsoport, amelyiken a férj a hordót tisztítja, a feleséget meg a vevő döngeti a hordónak támasztva, megtalálható a Dekameronban, és tegyük hozzá, hogy Boccaccio nem volt különösebben szemérmes, amikor fogalmazott.

A következő műtárgyat aztán már tényleg túlzásnak éreztem, hiszen miközben az egyik derék legény csinálja a lányt hátulról, a másik akcióra készen fekszik alattuk, míg a harmadik a doboz túloldalán, a dobozba dugott merev pénisszel várja, hogy a lány rábukjon, szóval ez még hardcore pornónak is túlzás.

Aztán néhány teremmel később megtaláltam ezt az 1787-es könyvrészletet, a Libertinus hajnali misét, amin ugyanez a jelenet szerepelt.

Persze attól még, hogy valami régi, nem lesz ízléses, és a szexpanoptikumtól semmi sem áll messzebb, mint az ízlésesség, ezt bizonyítja a Bill Clinton-szoborcsoport, és néhány szuperrészletes bábu:

Ugyanakkor lássuk be, hogy ami évszázadok óta foglalkoztatja az embereket, az téma lesz akkor is, ha nem beszélünk róla, és alapvetően tök jó, hogy van egy múzeum, ami finomkodás nélkül az arcunkba tolja a témát. És el lehet merengeni azon, hogy a szobrok mennyire élethűek, vagy hogy tényleg szükség volt-e Bill Clintonból kiállítási tárgyat csinálni, de tény, hogy nem kötelező bemenni, és ha épp nem a strandon eszed a lángost, vicces program benézni a szexpanoptikumba.

Erotika múzeum
Keszthely, Kossuth Lajos utca 10.
Tel: 06308556533
Nyitva nyáron: 9:00 - 18:00
Nyitva télen: 10:00 - 17:00

Ha a Balatonnál vagy, egy lépést se tegyél az I love Balaton app nélkül, amely csak a legjobb helyeket ajánlja neked! Még nincs meg?
Letöltés Androidra itt: https://play.google.com/store/apps/details?id=org.apache.cordova.ilovebalaton&hl=hu
Letöltés iOS-re itt: https://itunes.apple.com/hu/app/i-love-balaton/id684789710?mt=8

A szexpanoptikum (18+) Tovább
Címkék:keszthely helyszínek

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr656659401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása