Árpi bácsi, a réteskirály

Árpi bácsi, a réteskirály

Nem ismered igazán Balatonfüredet, amíg nem mozdulsz ki a Tagore sétány – reformkori városrész – Karolina háromszögből. Egy nagy sétával elérsz pl. a Malackrumplihoz, vagy a Baricska Csárdához, de ha átmész a vasúti síneken, az ország egyik legjobb réteskészítőjének mesterműveit kóstolhatod végig. Komolyan.

Retes4

Retes5

Árpi bácsi rétesboltja elsőre talán szerény üzletnek tűnik a parti vendéglátóhelyekhez képest, de bent olyan ízélményekre számíthatsz, hogy azt is elfelejted, melyik földrészen vagy. A klasszikus káposztás, túrós, almás és tökös-mákos rétesen kívül olyan variációkkal találkozhatsz, mint a kapros-túrós, a málnás-túrós, a rizses-csokis, a rumos szilvás vagy a zöldséges-füstölt sajtos, 290-350 forintért.

Retes8

Minden frissen készül, ezért előfordulhat, hogy várnod kell egy kicsit, és az is, hogy aznap már nem lesz mindegyik ízből, de a meleg, ropogós tészta és a mesés töltelék kárpótolni fog. (A “vászolyi meggyes” töltelékébe például pirított dara is kerül.) Az egészben az a legrosszabb, hogy lehet, hogy ezentúl nem akarsz majd máshol rétest enni, ha pedig igen, állandóan összehasonlításokat fogsz végezni.

Retes6

Retes2

Árpi bácsinál a hatlapos is egészen más értelmet nyer, köszönőviszonyban sincs a nem minőségi cukrászdák fűrészpor ízű sütijével. Ha óriási önuralommal rendelkezel, és egyszerre csak három rétest kérsz, és megelégszel egy hatlapossal, a pogácsáknál biztosan el fogsz vérezni. Ha esetleg rosszul érzed magad a szénhidrátbevitel miatt, választhatsz teljes kiőrlésűt is. Találsz itt saját sütésű bio tönkölycipót és finom szörpöket is, ha pedig télen jársz erre, bejglit is rendelhetsz.

Retes1

Retes3

Árpi “bácsi” egyébként egyáltalán nem öreg, még ahhoz is kell pár év, hogy alulról karcolja a negyvenet. 2009-ben nyitotta ezt az üzletet, és a “bácsi” elnevezést azért vette fel, mert nem rövid távra tervez, és így legalább nem kell 20 év múlva lecserélni a logót meg a táblákat.

Retes10

A lényeg: legalább egy pár órára szakadj el a parttól és zarándokolj el ide. Akkor is, ha eddig nem rajongtál különösebben a rétesekért. Úgyis vissza fogsz jönni, lehet, hogy már másnap reggel nyitáskor itt kaparod a küszöböt. Mi szóltunk.

Árpi Bácsi Házi Rétese
Balatonfüred, Ady E. u. 41.
Nyitva tartás: K-P: 9-17h, Szo: 9-13h. Hétfőn zárva!
http://www.arpi-retese.hu/

Árpi bácsi, a réteskirály Tovább
Címkék:balatonfüred gasztró helyszínek

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr826659565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása