Esőprogram Siófokon: a Víztorony Oxigénbár

Esőprogram Siófokon: a Víztorony Oxigénbár

A siófoki víztornyot mindenki ismeri, hiszen ez a város jelképe. Pont tavaly volt száz éve, hogy megépült ez a 45 méter magas, 250 köbméter víz tárolására alkalmas torony, ami évtizedeken keresztül töltötte fel a tehetősebbek vezetékeit (a csatornázás sokáig luxussport volt). Aztán a közműhálózat átépítése után jelentőségét vesztette a torony, amit a második világháborúban a németek tüzérségi megfigyelőállásnak használtak, ennek megfelelően meg is kóstolta egy páncéltörő ágyú lövedéke.

Aztán némi felújítás, átépítés után 1980-ban vesztette el teljesen eredeti funkcióját, pár évtizedig rohadt egy kicsit, mígnem tavaly az egész környékkel együtt gatyába rázták, hogy most legalább olyan szép legyen, mint amikor 1912-ben átadták a városnak. Nem is, inkább még szebb:

A torony ugyanis egy szerethetően felújított tér közepén van, és az eredeti formák megtartása mellett teleépítették üveggel, amitől kecsesebb, esztétikusabb lett az épület. Az meg már csak a slusszpoén, hogy ahol száz éve még víz hullámzott, ott most a kilátó meg oxigénbár van, mondom oxigén. Szóval ahol korábban még megfulladtál volna, ott most levegő deluxe-ot inhalálhatsz egy erre kialakított eszközzel.

Az egész tornyot a Szentkirályi ásványvíz rendezte be. Lent egy európai értelemben vett kulturált fogadótér vár, a lift meg egyenesen a csúcsra visz, aminek három szinte van: ott a kilátó, ahonnan remekül belátod a várost, a torony alatti teret, a Balatont, mindent, amit érdemes:

A második szinten van a bár. Itt mindenféle italokat, üdítőket, koktélokat kérhetsz. Mi a limonádét kóstoltuk, nem állítom, hogy finom volt, mert nem volt az. De a lényeg nem is ez, hanem a 95 százalékos oxigén, ami lényegesen dúsabb, mint a levegő 21 százalékos oxigéntartalma. Állítólag élénkítő hatású, de nehéz ebben a kérdésben igazságot tenni, mert a neten főleg olyan oldalak ajánlják az oxigénterápiát, amik ebből élnek. Mindenesetre komoly orvosi kutatások foglalkoznak a lehetséges gyógyító hatásokkal, bár a tömény oxigént elsősorban nagynyomású kamrákban adagolják a betegeknek, a víztoronyban meg, ha már mindenképp valamilyen, inkább alacsonyabb a nyomás, hiszen a felszín fölött van. Ezzel együtt ha élénkítésről beszélünk, még a kávénál is nagyobb a placebo-, mint a koffeinhatás, szóval nyugodtan higgyük el, hogy az oxigénterápiától felébredünk, bajunk nem lehet belőle.

És ott a harmadik szint, ahol nagyméretű Samsung Surface asztalok vannak körberakva, a padló meg forog. Szóval leülsz az asztalhoz, iszod az italodat, nézed a változó tájat és közben társasjátékokat játszol a hatalmas kijelzővel. Ez tényleg remek szórakozás, lehet rajzolni, van puzzle, mindenféle szórakoztató kis izét lehet betölteni az asztalnyi monitorra, amit az ujjaddal irányítasz és alapvetően tök egyértelmű a cucc kezelése.

Még valami alapos, színvonalas gasztrokínálatot el tudnék képzelni a bárba, legalább tapasokat, minőségi falatkákat, meg a limonádén is lenne mit javítani, de egyébként remekül működik a víztorony: aki arra jár, ne hagyja ki. 800 forintot megér a belépő.

Siófoki Víztorony
Siófok, Szabadság tér
06302448888

Csatlakozz az I love Balaton 410 ezres facebookos csoportjához, hogy garantáltan megtudd, hol vannak a legmenőbb helyek a tó körül, és nem maradsz le a legfontosabb hírekről, eseményről sem. Készülj fel a nyaralásra velünk!

Esőprogram Siófokon: a Víztorony Oxigénbár Tovább
Címkék:siófok helyszínek

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr296659227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása