Keszthely ősszel is szuper szórakozás - A legjobb programok

Keszthely ősszel is szuper szórakozás - A legjobb programok

Keszthely csodás történelmi város, Füred mellett nem is nagyon akad a Balaton partján hasonló. Éppen ezért remek célpont, ha nemcsak napozni akarsz, de kulturális programmal is megtöltenéd a nyaralásod, amire valljuk be, ősszel amúgy is nagyobb esélyed van, mint az őrjöngő fürdőzésre.

big_lead_1048453.jpg

Lássuk először a szállodákat: vicces módon ezeket pont nem Keszthelyről, hanem a környékéről ajánljuk. Az egyik Hévízen van, a Danubius Hotel Spa igazi retro-gyöngyszem, lelkes és elhivatott személyzettel, és időtálló belső kialakítással, ami már elég régi, de még mindig bőven szerethető. A másik Vonyarcvashegyen van: a Hotel Zenit nagy kedvencünk, az egész Balaton környékén ez az egyik legjobb célpont, true story. Tágas, modern, szép szobákra, nagy, színvonalas wellnessre és az átlagosnál sokkal jobb ételekre számíthatsz.

Ha beérsz Keszthelyre, számos remek program közül válogathatsz. Az egyik természetesen a Festetics kastély: a park önmagában megér egy látogatást, és ingyen van, de a belső termeket is csodásan felújították, ráadásul van egy kis pálmakert is, amit még maga Eiffel tervezett.

Aki valamivel egyszerűbb szórakozásra vágyik, az a legjobb helyen van: megtalálhatod itt a Horror-múzeumot, ahol kicsit gagyi, de elég szórakoztató módon mutatják be a legkegyetlenebb kínzásokat, és persze itt van a Szexpanoptikum is, ahol kicsit sem szégyenlős viaszbábuk mutatják be a legnépszerűbb szexpózokat, történelmi kitekintéssel.

P1220015.JPG

És a városban van még a Cadillac-múzeum, amit kár lenne kihagynod, és nemcsak azért, mert van itt egy autó, ami még a Keresztapa című filmben is szerepelt. Vaaagy, és ez a legjobb kikapcsolódás a környéken, irány a Káptalantóti Liliomkert piac, ami a leghangulatosabb vásár az egész országban. Esetleg menj el a Tapolcai használtcikk piacra, az sincs nagyon messze, ahogy a dinópark sem: amilyen bénának hangzik, annyira jó szórakozás.

Ha strandolni akarsz, mert épp jó idő van, ott van a városi strand: fűthető medence, 19. századi fürdősziget és menő koktélbárok várnak – annyi minden van a parton, hogy a Balaton már nem is fog érdekelni. És egy kicsit délebbre megtalálod a Berény nudista strandot, ahol nyugodtan ledobhatod a ruhát és úszkálhatsz meztelenül a vízben, sokkal fiatalabb összetételű strandolók közt, mint az északi parti Levendulában.

De ha inkább mozognál, ott van a közelben a gyenesdiási kalandstrand: lenyűgöző panorámára, esőerdő-feelingre és trükkös akadályokra számíts. Túléled, de azért rendesen leizzadsz.

Ha jót ennél, akkor sem kell csalódnod a környékben. A Balatoni hal-, és termelői piacon csodaszép piac friss balatoni halakkal, biokajával és jó hangulattal várnak, amíg még nyitva vannak, de ha nem akarsz bíbelődni a zsákmánnyal, menj el Oszi bácsihoz, ő működteti az egyik legjobb halsütőt az egész Balaton partján. És ha valamivel összetettebb gasztronómiai élményre vágysz, keresd fel az Öreg harang borozót, ami az étterem felsőfoka az értelmezhető tartományban: hatalmas és minőségi adagok, se nem túl egyszerű, se nem túl fennkölt, ez minden, amit egy jó zabálástól el lehet várni. És a közelben van az országosan is menő Bock balatoni tagozata, azt sem érdemes kihagyni.

DSC05304.JPG

Jó pihenést kívánunk, és ha van még néhány tuti tippetek, ne hallgassátok el, pörögjenek a kommentek!

Keszthely ősszel is szuper szórakozás - A legjobb programok Tovább
Címkék:keszthely helyszínek

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr836654859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

netnepper 2014.09.23. 10:21:02

Keszthely tényleg baromira egy jó hely, ahol éppen most igyekeznek egy kora hajnaltól szinte egész nap füstöt okádó büfészerű képződménnyel kiírtani az egyik belváros/balaton-part közeli lakó-zöldövezet lakosságát. Mindezt az önkormányzat hallgatólagos jóváhagyásával és persze a vonatkozó levegővédelmi törvények semmibevételével.
Az ember a saját lakásában, bezárt ablakok mellett is fuldokolhat a füstszagtól.
Ennyit a Balaton-part eme gyönygyszeméről és a keszthelyi városvezetés hozzáállásáról a saját lakosságuk egészségéhez és életminőségéhez.
Így van ez, ha egy város jegyzőasszonya a barátosnéja az üzlethelység tulajdonosának.

kugi · http://kugi.blog.hu 2014.09.23. 11:08:45

Tényleg szép hely Keszthely és környéke! (Bár az árakon érződik a sok turista hatása.) Viszont hiányoltam, hogy a kastélybeli kiállítási anyagban egy szóval se említették meg Sallér Juditot, pedig a Festeticsek vagyonát az ő hozománya alapozta meg: kugi.blog.hu/2012/01/23/63_adalekok_saller_judit_hazassagkotesehez

kugi · http://kugi.blog.hu 2014.09.23. 11:10:10

És néhány balatoni hajó a Festeticsek hajóépítő üzeméből: kugi.blog.hu/2013/06/24/267_szekereket_szallito_juditha

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.09.23. 13:56:25

legalább tucatnyi alkalommal nyaraltam már Keszthelyen (a kedvenc balatoni városom), de erről a szexpanoptikumról még csak nem is hallottam eddig.
El kell menjek egyszer. :D
süti beállítások módosítása