Egyre biztonságosabb a Balaton

Egyre biztonságosabb a Balaton

Már írtunk arról, hogy aki jövőre száguldozni akar az M7-esen, az kegyetlenül megszívja, mert annyi traffipaxot fognak felszerelni a környéken, hogy akár mozgóképpé is össze lehet majd állítani a Balatonra haladó autós útját a fotókból.

Nem viccelünk.

Más kérdés persze, hogy ha már megérkezünk valahogy a tóhoz, mekkora biztonságban leszünk, és a 2014-es adatok alapján folyamatosan javul a helyzet. Nem kaptunk infókat arról, hogy mihez képest és mennyit, de a kérdésünkre a rendőrség azt válaszolta, hogy a statisztikák egyre szebb képet mutatnak a tó biztonságáról.

Az idei szezonban négy megye rendőrségi munkáját hangolta össze a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság, a fokozottabb rendőri jelenlétet állítólag kedvezően fogadták a turisták és a térségben élők is.

big_lead_617.jpg

A kiemelt, nagy tömegeket vonzó rendezvények, fesztiválok nagyobb rendbontás nélkül zajlottak le, sőt, a rablások, a garázdaságok, a testi sértések, a személygépkocsi lopások, a betöréses lopások, a besurranásos lopások és a tulajdon elleni szabálysértések száma is csökkent. Nyilván egy pontos statisztikának még jobban örülnénk, de ez is jobb a semminél.

Mindenesetre elég komoly arzenállal üldözték idén a bűnt, az égből két rendőrségi helikopter, a partról pedig lovas és kerékpáros rendőrök őrizték a rendet. Sőt, bűnmegelőzési centrumokat is működtetett a rendőrség, ezeknek a munkájába bevonták a rendészeti pálya iránt érdeklődő középiskolás diákokat is.

Uff.

Egyre biztonságosabb a Balaton Tovább
Címkék:balaton rendőrség

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr776805459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2014.10.28. 00:04:29

A kevesebb bűncselekmény mindenképpen üdvözlendő dolog.

Azonban én aug. 20.-án konkrétan az előző (két) évinél [mivel tavaly a rossz idő miatt elmaradt] kevesebb, kb fele-kétharmad annyi embert láttam a Tagoren.

Tehát elképzelhető, hogy számszerűsítve kevesebb darab a bűncselekmény, ám ez mit sem ér, ha eddig az emberek 10%-nak lopták el a táskáját, míg most a 15%-nak.
süti beállítások módosítása