Zenit Hotel Balaton: a közel tökéletes balatoni hotel

Zenit Hotel Balaton: a közel tökéletes balatoni hotel

Mert ŐRÜLETESEN messze van - ezt a választ kaptam Robitól arra a kérdésre, hogy mégis miért nincs folyamatos telt ház a vonyarcvashegyi Zenit Hotelben.

Összefoglalom, miért mert fel a kérdés: mert a hotel messze színvonalasabb, mint a balatoni átlag, a legjobbak között van, miközben saját kategóriájában a legolcsóbb. Nem állt össze. Őszintén szólva még most sem áll: hatalmas tévedés azt hinni, hogy a Balatonon vannak távolságok. Egyrészt ha nem hajtasz fel az északi partra, hanem végigszáguldasz az autópályán délen a nyugati csücsökig, és Keszthelyen keresztül közelíted meg a Vonyarcvashegyet, két óra alatt odaérsz. Másrészt Balatonfüredről már csak 60 kilométernyire van hotel, annyi plusz meg bőven megér az a sok jóság, amit egy nyaralás alatt a Zenitben kapsz.

Mert sok jó hotelt teszteltünk a környéken, de ez közülük is kiemelkedik. Az elhelyezkedés remek: fent van ugyan a hegy tetején, szóval autóval kell menni a strandra, de ezért kárpótol a tiszta levegő és a csodálatos kilátás, ráadásul a tél közepén ez pont nem is jelent gondot.

A személyzet néha kedvesen amatőr, néha kedvesen profi, hullámzó a minőség, de a hozzáállás egy pillanatig sem az, és igazából ez a legfontosabb: nyaralás közben tök mindegy, hogy fél, vagy hét perc alatt kapod meg a kávét, a lényeg, hogy közben senki se nézzen hülyének és ne érezd kellemetlenül magad a dolgozók hozzáállása miatt. Itt ettől nem kell félned.

És akkor térjünk rá a szobákra, amik tényleg zseniálisak: nagyok a terek, jók az arányok, a burkolatok, és fiatal, vagy idősebb pároknak nem is tudok jobb előjátékot elképzelni a nappalitól egy üvegfallal elválasztott zuhanyzónál: csak a körvonalak látszanak, de ennyi pont elég. Tetszettek a felhasznált anyagok is, a gazdagon használt, elegánsan sötét fa, és az ezt remekül kiegészítő zöld szőnyeg, az ágy kényelmes, a wifi meg olyan gyors, hogy hasonlóval nem találkoztunk sehol a Balaton körül.

A wellness szintén toplistás: nem a föld alatt, hanem a második emeleten van, a jacuzzi a napozóteraszon, ahonnan a Balatont látod (hidegben azért vannak kockázatok), bent egy nagy, úszásra is alkalmas medence, pezsgőfürdő és gyerekmedence vár (a hotel gyerekbarát, van jól felszerelt játszószoba, játszótér is). És ott van a szaunaterem, aminél jobban én még nem voltam: csendes, félhomályos, szellős, a finn szaunában óriási a hely és általában véve is nagyon rendezett az egész. Talán ez az első olyan szálloda, amelyikben nem találkoztam a mindent elcsúfító, celluxszal felragasztott A4-es papírlapokkal (általában ezeken kommunikálják, hogy hova ne lépj, mint ne csinálj, melyik nem a bejárat). Apróságnak tűnik, de az ilyesmin múlik, hogy tényleg igényes egy hely, vagy csak annak akar látszani.

És akkor a kaja: eleve nem lehet rossz az, amit ilyen hatalmas üveglapok választanak el a kilátástól:

De az ételek ettől függetlenül is jók. Ettünk füstölt pisztrángos és pácolt vadlazacot, amik bőven jobbak voltak, mint a legtöbb hotelben kínált bármelyik előétel. Mindig is mondtam, hogy nem nagy választék kell, hanem jó minőség, mi már ezzel a két hallal elégedettek lettünk volna.

De megkóstoltam a henteslevest is, ebbe minden húst beleraktak, amit találtak, izmos is volt:

Az oldalast, ami remek, szaftos fogás, ügyesen megválasztott szósszal:

És Lady Hamilton pulykamellet, ami nem volt olyan izgalmas, de jó menekülőútvonal lehet azoknak, akik utálják a halat és az oldalast.

A reggeli nem volt ennyire változatos, viszont itt ettük hosszú ideje a legjobb kenyeret nemcsak a Balaton körül, hanem országos szinten: kívül ropogós, belül tömör, de puha. Fantasztikus. És alig kétezer forintért a szobádba rendelheted a reggelit, ami mondjuk az utójátéka lehet a félig átlátszó zuhanyzóval felvezetett éjszakának.

Szóval: ez egy minden szempontból jó szálloda, a szolgáltatásokhoz képest szenzációs áron, ne sajnáld a plusz kilométereket, ha teheted, mindenképp próbáld ki a Zenit Hotel Balatont is, főleg, hogy éjszakánként már 9 ezer alatt is vannak ajánlataik. És ha nem tudod, hogy mi a fenét lehet a Balatonon télen csinálni, akkor itt a cikkünk, olvasd el!

Zenit Hotel Balaton: a közel tökéletes balatoni hotel Tovább
Címkék:szállás helyszínek vonyarcvashegy

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr176659303
süti beállítások módosítása