Túrázz és igyál sok forralt bort - karácsonyi balatoni programok

Túrázz és igyál sok forralt bort - karácsonyi balatoni programok

Ha úgy alakul, hogy a Balatonnál töltöd a karácsonyt, illetve az azt megelőző napokat, még véletlenül se érezd azt, hogy a világ végére száműzted magad. Összeszedtük, mit kezdhetsz magaddal, ha nem egy wellnesshotelben hevered ki az év fáradalmait.

tóti piac1.jpg

Mennyivel hangulatosabb a plázás könyöklés helyett egy adventi vásár, vagy egy termelői piac, ahol hazafelé nem a dugóban kell araszolnod, és nyugodtan bedobhatsz néhány forralt bort, ha a közelben van a szállásod, nyaralód, anyósod, stb. Plusz előny, hogy errefelé a forralt bor is nagyobb eséllyel készül olyan borból, aminek köze van a szőlőhöz, szemben a fővárosban árult cukrozott kotyvalékoktól.

Hévízen, Balatonalmádiban, Siófokon és Balatonfüreden is rendeznek kézműves vásárokat. A balatonfüredi Gyógy téren zenekarok, mesemondók, tűzzsonglőrök és betlehemesek lépnek fel, a közeli Vaszary Villa pedig kézműves foglalkozásokkal várja a gyerekeket. A karácsonyi stressz egy egészen más formája a forraltbor-főző verseny, amit december 20-án rendeznek Tihanyban a Mádl Ferenc téren. Az idén is látogatható a Vörsi Betlehem, ami továbbra is a világ legnagyobb, közel 50 négyzetméteres templomban épített betleheme. 

galerius.jpg

Az izgalmak és a családi programok kipihenésére az egyik legjobb módszer a wellness, bár készülj fel, hogy ebben az időszakban az átlagosnál sokkal többen regenerálódnak a wellnesshotelekben, vagy vesznek alkalmi belépőt valamelyik fürdőbe. A Hévízi-tóban az ünnepek alatt is lehet csobbanni, igaz, 24-én korán bezárnak. A siófoki Galerius fürdőben már december 26-án fogadják a vendégeket, de minden fürdő máshogy tart nyitva, ezért érdemes előre infókat szerezni, ha kinézel egy helyet.

Ha pedig tényleg besokalltál a tömegtől, és fel akarsz töltődni, akkor irány a természet. Az időjárás úgy tűnik, jó fej lesz az elkövetkező napokban és simán betervezhetsz egy rövidebb téli túrát. A Tapolcai-medence tanúhegyei, a könnyen megközelíthető kilátók, vagy a Káli-medence látnivalói (pl. a Kőtenger) gyerekekkel is bevehető célpontok.

Balaton.jpg

Gasztró- és bulitéren 26-án indul be az élet, de itt is azt javasoljuk, hogy érdeklődj, mert mindenki máshogy tart nyitva. A Kistücsökre és a Kredencre sajnos 27-ig várnod kell, a Bor és Szódában viszont már 26-án beindulnak a bulik, és nem is fognak leállni egészen szilveszterig. De erről és a többi év végi programról a következő posztban részletesebben írunk majd, lesz jeges csobbanás, romkocsmaparti és mindenféle őrület.

 

Túrázz és igyál sok forralt bort - karácsonyi balatoni programok Tovább
Címkék:balaton programok buli karácsony advent balatonfüred wellness fürdő siófok galerius bor és szóda

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr866993963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása