A legjobb balatoni hotelek nyomában: Chateau Visz

A legjobb balatoni hotelek nyomában: Chateau Visz

Távolról jó szállodát sokat találsz Magyarországon, de olyat már sokkal ritkábban, ami részleteiben is színvonalas. Belépsz az ajtón, a szoba első blikkre ízléses, aztán jobban megnézve észreveszed, hogy a tükör nem passzol a tapétához, a kép az ágy fölött egyszerű naplementés giccs, a hallban a Modern Talking szól, a fürdőben meg gombás a fuga.

Chateau Visz viszont részleteiben is jó. A kastély nem hivalkodó, kívül-belül minden túlzás nélkül ízléses és elsőre talán kevésbé tűnik izgalmasnak, mint egy minden hájjal megkent négycsillagos szuperwellness, a részletek felfedezése után viszont minden a helyére kerül. Rájössz, hogy a szobák nem egyszerűek, hanem visszafogottak, a bútorok nem furnérlemezből, hanem tömör fából készültek, a falakon lógó képek nem sokszorosított szemetek, hanem XX. század eleji magyar festők munkái, olyanoké, akinek a művei a Nemzeti Galériában is megtalálhatók. A szalonban klasszikus zene szól (Bach szonáták overdose), a szivarszobában, a falon meg ott van Ferran Adriá könyve, csak hogy tudd, hogy ha a főzés kerül szóba, itt a legjobbakhoz mérik magukat. Ha meg olvasni szeretnél, a magyar szerzők mellett olyan fajsúlyos írok könyveit veheted le a polcról, mint Alejo Carpentier.

teli_ch_teau_visz.jpg

Dsc05971

Dsc05973

Dsc05977

Dsc05978

Dsc05979

Dsc05980

Dsc05985

Dsc05989

Dsc05991

A hotel másik nagy erőssége a környezete: nyugis wellness, köztéri szobrokkal díszített park és egy 45 hektáron angolpark van itt, ahol viszonylag kockázatmentesen tehetsz békés túrákat: télen is gyönyörű.

medence.jpg

52_snow2_big.jpg

dsc_0068.JPG

És akkor még nem beszéltünk a szenzációs konyháról: a vacsoramenüről egy külön cikkben számoltunk be, az ország egyik legjobb konyhája működik itt, szenzációs fogásokkal. De a reggeli már a hotel szolgáltatásainak a része: 

Dsc06080

Dsc06083

A Chateau Visz küldetése egyértelmű: olyan környezetet biztosít, amiben minden az, aminek látszik, amiben minden színvonalas, szerethető, éppen ezért semmin sem kell bosszankodnod, szóval igazán főúri körülmények közt tudsz kikapcsolódni.

Nyilván ebből következik az is, hogy főúri áron. A Viszben a számla is az, aminek látszik, nincs csel, vagy trükk, nem lepődsz meg a végén, hogy milyen keveset fizettél, mert itt 45 ezer forint esténként egy szoba két főre, ami brutálisan sok, és ebben még csak a reggeli van benne, de vannak kétéjszakás csomagajánlatok is: akkor sem úszod meg kevesebből, de az árban benne lesz némi pezsgő és üdvözlőfalat, meg a vacsora is, ami viszont 16,5-28,5 ezer forintba kerül a fogások számának függvényében, úgy is fel lehet tehát fogni, hogy pont ennyivel olcsóbb a szoba csomagban. És ez azért már 30-50 százalékot jelent. Amúgy is a hotelben fogsz vacsorázni, ha itt szállsz meg, szóval mindenképp valami spéci ajánlatot válassz, ha már egyszer úgy döntesz, hogy főúrként pihensz néhány napot a tél közepén.

A legjobb balatoni hotelek nyomában: Chateau Visz Tovább
Címkék:hotel

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr136933803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása