Így újult meg a Balaton: Keszthely

Így újult meg a Balaton: Keszthely

Sorozatunk első felében bemutatjuk néhány fontos balatoni település mostanában lezárult fejlesztését, míg a második blokkban azt nézzük meg, hogy milyen tervek vannak a következő évekre nézve. Szóval belenézünk a varázsgömbbe és csekkoljuk a tó jövőjét.

Keszthelyen több projekt is lezárult az elmúlt időszakban, ezek közül az egyik legizgalmasabb az egyedülálló vízi játszótér. A keszthelyi Balaton-part megszépítésére két ütemben összesen több mint hatszázmillió forint uniós támogatást nyert az önkormányzat. A vízi játékpark olyan interaktív elemekből áll, melyek segítségével a gyermekek – háromtól tizenkét éves korig – szórakoztató formában, tapasztalati úton, játszva szerezhetnek ismereteket különböző fizikai jelenségekről.

707_8310_vizijatekpark.jpg

A projekt, melynek keretében további sétányok és különböző szabadidős létesítmények épülnek teljes egészében a 2015-ös turisztikai szezonra fejeződik be.

balaton-part-ii_terv2_737_n.jpg

A városi közvilágítás korszerűsítésének keretében több mint 2600 hagyományos lámpatestet cseréltek ki energiatakarékos LED-es technológiájúra, ezzel Keszthely közvilágítási hálózatának körülbelül 80 százaléka lett szupermodern.

A kerékpáros turizmus élénkítését több projekt is célozta, a cél egy kerékpáros mintarégió megteremtése, a tervek szerint rövidesen annyian bringázgatnak Keszthelyen, mint Hollandiában.

A fentieknek megfelelően tavaly megtörtént a kerékpáros túrautak kitáblázása (Festetics kerékpárút, Keszthelyi-hegység, Kis-Balaton), építettek harminc darab esőbeállót, kialakítottak egy kerékpárkölcsönző hálózatot, lett kerékpáros segélycsomag, kerékpáros segélyhívó ügyelet, biztosítják a műszaki mentést, valamint kidolgoztak egy kerékpáros minősítőrendszert a szálláshelyeknek és éttermeknek, és készítettek egy kerékpáros túratérképet, ami nyomtatva és online is elérhető.

img_0431.JPG

Mondom, tiszta Hollandia.

De még nincs vége, egy pályázat keretében további elemekkel bővült a hálózat: kitáblázták a keszthelyi városi és átmenő kerékpáros útvonalakat, további kerékpártárolókat szereztek be, kialakítottak egy Tourinform kerékpáros centrumot, létrehoztak egy bringás várostérképet és bővítették a Festetics kerékpáros útvonalat.

És mindez még csak az alapja a kerékpáros mintarégiónak.

A sorozat következő részében Siófok legizgalmasabb lezárt fejlesztéseit vizsgáljuk meg.

Így újult meg a Balaton: Keszthely Tovább
Címkék:keszthely helyszínek megújult balaton

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr337163749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása