Idén sokkal jobb lesz az Öbölátúszás, mint valaha

Idén sokkal jobb lesz az Öbölátúszás, mint valaha

Aki rendszeresen részt vett az Öbölátúszáson, nyilván látta a trendeket: egye kaotikusabb lett a szervezés, a rendezvény nem tudott megújulni, ennek megfelelően a nevezők száma is csökkent. Tavaly már olyan biztonsági problémák merültek fel, hogy a versenyt csak az I love Balaton eszközeinek a segítségével tudták lebonyolítani az akkori szervezők.

Éppen ezért a két érintett önkormányzat, Tihany és Balatonfüred elgondolkozott a folytatásról, és arra jutott, hogy 2015-től az I love Balaton kapja meg a verseny rendezési jogát, amit tegnap egy sajtótájékoztató keretében jelentettek be Balatonfüreden.

lead_10440775_862520380429381_1459396959993297775_n.jpg

Mit jelent ez nektek?

Őrült jó dolgokat!

Egyrészt végre megint száz százalékos lesz a biztonság. Ahogy az I love Balaton részéről, szóval, khm, a részünkről Baranyai Máté főszervező elmondta, "az úszás más sportágakhoz viszonyítva jóval veszélyesebb terep, ezért sokkal nagyobb óvatosságot, odafigyelést, precizitást igényel", mint eddig. Tök jó, hogy a korábbi években nem történt baleset, de mostantól ez nemcsak a véletlenen fog múlni.

ilb-atuszas_20130818-014.jpg

Megváltoztatjuk a pálya irányát is, a rajt a tihanyi hajóállomás strandján, a cél pedig a balatonfüredi Marina Hotel előtt lesz. Az úszóknak mostantól több táv leúszására is lesz lehetőségük, 800, 1500 és 3600 méteren nevezhetnek, hogy a kisgyermekes családokat is könnyebb legyen megmozgatni.

De van még: a versenyzők utaztatása szervezettebb lesz, a Volán együttműködésével kezeljük a települések közti forgalmi problémákat, egyedi, igényes ajándékokkal készülünk az eseményre, egyértelműbb jelölésekkel és orvosi ellátás biztosításával, mindezt úgy, hogy az árak nem emelkednek a korábbiakhoz képest.

"Tisztában vagyunk azzal, hogy ez a rendezvény az utóbbi időben veszített a korábban kivívott rangjából. Mi mégis úgy gondoljuk, hogy új impulzust adva az eseménynek, jó szervezéssel és megfelelő pénzügyi, szakmai háttérrel újból a régi fényében tündökölhet a verseny. A 2015-ös esztendő egy új fejezet kezdete lesz" - mondta a rendezők nevében Baranyai Máté főszervező, kollégánk.

dsc_4322_resize.jpg

A tihanyi önkormányzat képviseletében Tósoki Imre polgármester, az Öbölátúszás fővédnöke, valamint Balatonfüred alpolgármestere, Hári Lenke és a Balatonfüredi Yacht Club ügyvezetője, Böröcz István erősítette meg, hogy segítik az esemény sikeres megrendezését. A Vízmentők Magyarországi Szakszolgálata ugyancsak a rendezvény mellé állt.

És akkor egy kis háttér: az I love Balatonnak nem ez az első ilyen rendezvénye, sőt, az elmúlt években lényegében a térség legnagyobb sportesemény-szervezőjévé nőttük ki magunkat. Mondjuk, mire érdemes még készülni az idei szezonban:

Május 30-31-ére szervezzük a Keszthelyi Triatlont, kattints ide és minden fontos részletet megtudsz az eseményről.

Július 12-én lesz a Bringa Weekend Balatonföldváron, ha kicsit is érdekel ez a sportág, ne hagyd ki.

Július 18-án jön az Éjszakai futás Balatonfüreden, ez a rendezvényünk évről-évre nagyobb tömegeket mozgat meg, ha még nem futottál a Balaton mellett egy langyos nyári éjszaka, akkor nem tudod, miből maradtál ki. Idén pótolhatsz.

Július 19-én új programként érkezik az I love Balaton-Öbölátúszás Tihany és Füred között. A tavalyi időjárásból kiindulva vannak persze tartaléknapok is: augusztus 2,15,16.

Alig egy héttel később, immár hagyományos jelleggel, július 25-26-án megtartjuk az I love Balaton 2X nevű rendezvényt is, aminek a keretében kétszer is átúszhatod a Balatont Zamárdi és Tihany között úgy, hogy kevésbé fáradsz el, mint a hagyományos átúszásnál, hiszen féltávnál, Tihanyban akár meg is pihenhetsz, miközben ugyanoda jutsz vissza, ahonnan indultál. Tartaléknapok: augusztus 02, 08, 09.

ilb-atuszas_20130818-258.jpg

kep2.jpg

És nagyon izgatottan készülünk a szeptember 18-20 közt megrendezésre kerülő I love Balaton Szőlős kör című rendezvényre is, ami egy őszi kulturális és sportfesztivál a Balatonfelvidék leggyönyörűbb falvaiban.

Szóval felkészülni, rajt, idén nyáron sportoljuk közösen végig a szezont a Balaton környékén!

Idén sokkal jobb lesz az Öbölátúszás, mint valaha Tovább
Címkék:sport i love balaton sport

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr207279977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

portuserus 2015.07.21. 18:53:11

Na fiúk frissíteni kéne ezt a cikket! Kemény önkritikát szeretnék olvasni, szerény és mellébeszélés mentes stílusban!

portuserus 2015.07.21. 18:56:27

@portuserus: Ja mielőtt kibújnátok a konkrét válaszok elől, az öbölátúszással kapcsolatos "nagyarcúságról" szeretnék mea culpát olvasni! Lássuk be nagyon leszerepeltetek. De ha ti másként tapasztaltátok, várom reagálásotokat! Üdv.
süti beállítások módosítása