A legjobb éttermek a Balatonnál: a toplista

A legjobb éttermek a Balatonnál: a toplista

Több éve teszteljük a balatoni és a Balaton környéki vendéglátóhelyeket, és szerencsére egyre hosszabb a szuper helyeket bemutató toplistánk. Egyre könnyebb jó helyeket találni, akár a kalóriavadászat, akár csúcsgasztronómiai élmény a cél. A szubjektív lista természetesen folyamatosan változik, de most ezek a legjobbak a Balatonnál, szerintünk:

Baricska Csárda

Bcs_11

Amennyire vicces, hogy Köveskálon talán a legnagyobb a világon az egy lakosra jutó jó éttermek száma, annyira meglepő, hogy Balatonfüreden a közelmúltig egyáltalán nem volt komoly vendéglő. A veszprémi Chianti étterem csapata kellett ahhoz, hogy Füreden is elinduljon valami. A Baricska a harmadik szezonját kezdi, és töretlenül hozza az elején belőtt színvonalat. A fokhagymás uborkaleves a világon bárhol megállná a helyét, és az almás pite is csodálatos. Az alapkoncepció az idén sem változik, de ez nem azt jelenti, hogy egy az egyben a tavalyi ételekkel találkozunk:  az alapfogásokat új köretekkel párosítják, az új befutó pedig a birkapörkölt.

Bistro Sparhelt

photo_2015_04_29_13_13_33.jpg

Balatonfüred harmadik szuper étterme, ami tavaly bezárt, az idén pedig új koncepcióval indult újra -ezért került az újak közé. Tök jó, hogy nem a parton van, és már az üdvözlőfalatnál tudod, hogy ez nagyon durva lesz (pl. szarvasgombás házi vajas kenyér). Az étlap rövid, és csak a hozzávalókat tüntetik fel. Az, hogy milyen formában és állagban kapjuk meg az ételeket, meglepetés. Az egyik főételről például csak annyit lehet tudni, hogy van benne lazac, bácshegyi kecskesajt, sümegi szalámiolaj, beluga lencse és római saláta. Szintén a csúcs közelében vagyunk, és igen, megkérik az árát. De egy élmény, amit nem érdemes kihagyni.

Bock Bisztró Balaton

Bock

A Bock Bisztró a két budapesti és a koppenhágai étterem után a Balatonnál is felbukkant idén télen. A Bíró Lajos séf által fémjelzett étteremhálózat a magyaros konyha fogásait értelmezi újra, a személyzetet a budapesti éttermekben képezték ki, és ennek megfelelően fantasztikus a minőség: építenek a helyi alapanyagokra de használják a bombabiztos budapesti technikákat is, így a Bock nemcsak magyaros, és autentikus, de nagyon-nagyon jó is.

Chateau Visz

Dsc06050

Közel a Kistücsökhöz ott a másik balatoni csúcsétterem, a minőségének megfelelő árakkal és díszletek közt. Ez már igazi fine dining, ahol a négyfogásos vacsora igazából hetet jelent, viszont nem is fél kiló pacal van a tányéron, hanem egy ízlésesen elrendezett gasztronómiai műalkotás. Ha kiveszel egy szobát, csomagajánlatban már egész jó áron megkapod a vacsorát, ami egyébként tényleg megéri a kiruccanást és azt a néhány kilométeres utat a Balaton partjáról.

Chianti

Chianti

Veszprém a Balaton észak-keleti csücskének Köveskálja: rögtön két jó étterem van a városban. Az egyik a Chianti, ahol mediterrán környezetben kóstolhatod a kifogástalan mediterrán és hazai fogásokat. Persze ezen a szinten már erőteljesen kell építeni a helyi alapanyagokra, így jól megfér egymás mellett az étlapon a kecskesajt és a wasabi, a mangalica és a garnéla. A halmokban álló kalóriabombák helyett geometrikusan elrendezett, dizájnos kajákra számíts, amelyek nem a méretükkel fognak lenyűgözni, hanem a gondosan megkomponált ízeikkel. Ez már a csúcsgasztronómia előszobája.

Kali Art Inn

Dsc05021

Az egyik köveskáli, fókuszban az alapanyagok. Olyan tiszta salátát, gyümölcslevest, mint itt, nem ettünk még soha. Mindent helyi termelőktől szereznek be, mindent maguk csinálnak, vagy ha nem ők, név szerint ismerik a nénit, vagy a bácsit, akit felelős az ételért. Nem a Kali Art Innben fogsz koleszterintúladagolásban elpusztulni, de a provence-i hangulatban kialakított környezeteben, a könnyű, hibátlan koncepció mentén összerakott ételeket kóstolgatva könnyebbnek érzed majd magad, mint valaha. A receptsorozatunk egyik résztvevője.

Kistücsök

P1200360

Állócsillag már a Balatonon, lassan tényleg unalmas lesz leírni, hogy a legjobb étterem a környéken. Persze a sorrend erősen szubjektív és szerencsére elég izmos már lista ahhoz, hogy az ember csak tétován vakarja a fejét, amikor győztest akar hirdetni, pár éve még sokkal egyszerűbb dolgunk volt. Ezzel együtt Csapody Balázs tulajdonos profizmusa, másrészt Jahni László chef helyi alapanyagokra építő csodás tehetsége biztosítja, hogy a Kistücsök minden évben ott legyen a csúcson. Nem is volt kérdés, hogy idén is ott van.

Kővirág

Kovi

Vicces, hogy miközben a Balaton legtöbb nagyvárosában nincs igazán komoly étterem, addig a 380 fős Köveskálon rögtön három is van: a Kővirág, a Miakő és a Kali Art Inn. A Kővirág a hagyományosabb vonalat képviseli, bátrabban nyúlnak a nagy húsokhoz, szószokhoz, ismertebb fogásokat készítenek el némiképp új felfogásban. A belső kert szuper hangulatos, az ételek többsége remek, és az idén új a személyzet is, profibb a kiszolgálás. Bár akad néhány gyengébb pillanat, aki jót akar enni egy romantikus helyen, annak jó választás a Kővirág. Nem véletlen, hogy egyebek közt velük készítettük el a szuper balatoni recepteket bemutató videósorozatunkat.

Malackrumpli

Big_lead_mk6

Kipróbálnád a mangalicaszívet és bárányburgert? Fontos, hogy honnan és milyen minőségi alapanyagokból készül az étel? Ha a válaszod igen ezekre a kérdésekre, irány a Malackrumpli. Ez az egyetlen olyan hely a Balaton környékén, ami hatalmas saját biogazdálkodással bír, egyébként a legtöbb étterem pont tőlük szerzi be a friss alapanyagot. A Malackrumpli egyébként fine dining leegyszerűsítve: jó értelemben vett büfékonyha folyton változó, de mindig friss és ötletes étlappal és megfizethető árakkal. Több ilyen kéne és mindenki boldog lenne.

Márga Bisztró

p1000246_jo.jpg

A csopaki Szent Donát Birtok tulajdonosai tavaly decemberben úgy döntöttek, hogy a bisztró a borászattól különválva, önálló brandként kezdi a 2015-ös szezont. Nem akartak feszengős helyet, lekerültek az asztalról az abroszok, színvonalban viszont magasra lőtték be a mércét. Az alapanyagokkal kapcsolatban azt vallják, hogy abból kell összeszedni a hozzávalókat, ami van. Csak pár hete nyitott a hely, amikor teszteltük, de minket meggyőzött arról, hogy nemcsak a panoráma miatt érdemes idejönni.

Öreg Harang

Dsc05304

Hihetetlen hangulat, csodálatos ételek, szaftos húsok, hihetetlen levesek: nagyjából innen kéne indulnia a balatoni vendéglátásnak, és senki sem akarna soha többet eljönni a környékről. A pincér stílusa megérne egy külön posztot, képzeljétek el, ahogy a fiatal Keith Richards már erősen Sparrow kapitányosodva kitántorog a konyhából és egy táblát a kezében tartogatva Szőke András humorával motyogni kezdi maga elé az étlapot. Igazi örömzabálás folyik az Öreg Harangban remek alapanyagokkal és technikákkal. Odavagyunk a helyért!

Pura Vida Dine

pv14.jpg

A tapolcai étterem januárban nyílt meg, és bevállalta a látványkonyhát. Kreatív, néha meglepő párosításokkal találkoztunk a tésztákat, piadinákat, salátákat, halakat és steaket is kínáló étlapon. A napi ajánlatot különösen ajánljuk, főleg a séf, Erika sajttortái miatt. Nem veszik szigorúan a mediterrán vonalat, mert van néhány magyaros fogás is (borjúpaprikás), és burgert is adnak a streetfood rajongóinak. A nyitás óta vinotékaként is működnek. Hiánypótló a környéken.

Terazza Bistro Bar

b7.jpg

Lehet vitatkozni azon, hogy Sümeg mennyire számít Balatonnak. A távolság könnyen leküzdhető, a Bistro Terazzás ebéd pedig elég emlékezetes élmény volt, ezért mi felvettük a listánkra. Nem túlzás, hogy a Balaton környékének egyik legszebb panorámájában gyönyörködhetsz, amíg a borodat kortyolgatod, és azon gondolkozol, hogy kacsamellet vagy sertéspofát rendelj. Ez a különleges nevű és szokatlan ételek étterme is, ahol minden fogás egy komoly kompozíció, 4-5-féle hozzávalóval. A puccos levest narancssárga fémbögrében hozzák ki, a pisztrángfilét pszichedelikusan, piros karfiollal, polentával, káposztával és szürreális tésztával tálalják. Összességében: ez nem olcsó hely, de ezt a minőséget a fővárosban sokkal drágábban kapod meg, és itt nem kell nagyítóval vadászni az adagot a tányér közepén.

Villa Medici

Medici

Két Balaton-közeli étterem van, ahová még Budapestről is leugranak egy üzleti ebédre, a Medici az egyik. Igazi csúcskonyha, az összes szükséges külsőséggel: fehér kesztyűs pincérekkel, akik egyszerre teszik le az ételt az asztaltársaságnak, és ha kell, másfél méteres borsőrlővel ízesítik az ételed. Szerencsére a Medici nemcsak ennyi: van itt nagy, drága, jól működő konyha, egy olyan csapat, amelyik megjárta a világot, hogy a legjobbat tudja Veszprémben nyújtani. Remekül elkészített húsok, jól kitalált kompozíciók, és a legjobb desszertek: a csúcs közelében járunk.

Ha a Balatonnál vagytok, csak nyissátok meg a telefonotokon az I love Balaton appot, és az rögtön megmondja, hogy egy jó étteremért merre induljatok.

Letöltés Androidosoknak itt

Letöltés Apple-ösöknek (iOS) itt. 

És ha nyárra is terveznél egy igazán jó programot, jelentkezz az I love Balaton Öbölátúszásra, július 19-re, most még kedvezményes áron!

A legjobb éttermek a Balatonnál: a toplista Tovább
Címkék:köveskál bor chianti étterem balatonfüred gasztronómia legjobb gasztró hévíz sümeg bock bisztró chateau visz Balaton Kistücsök káli art inn villa medici Malackrumpli Kővirág pura vida dine Terazza Bistro Márga Bisztró bistro sparhelt baricska csárda öreg harang

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr826884033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lifelike 2015.06.04. 19:47:13

ezek inkább a nagyon drágák
vannak jó helyek sokkal olcsóbbak is
sok

andrismania 2015.06.04. 21:36:33

csöpög a nyálam, rezeg a hájam, gyönyörködjünk hát a balatoni gasztro-tájban.
(pupizni ér?)

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2015.06.04. 21:48:50

@lifelike: igen, vártam már egy hozzád hasonlót aki leírja hogy a sarki lángosos ötszázért sokkal jobb
Idióta korlátolt barom

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2015.06.04. 22:12:41

Éppen egy balatoni utat tervezünk a nyaralás előttre :)

lifelike 2015.06.04. 23:37:04

@enpera: hát ha szerinted a lángososra gondoltam akkor gratulálok, de vártam hogy jön egy ilyen gyökér komment, mert ez alap, a lista akkor is szar ha neked ez fáj

Alick 2015.06.05. 00:34:34

Ha balatoni nyaralás alatt étterembe megyek, nem annyira tányérpiszkító műalkotásokat szeretnék nézegetni, mint inkább kiadósabb adagokkal jóllakni - a napfény, víz, levegő és mozgás után.

ezisvalami? (törölt) 2015.06.05. 02:16:27

ez a fine dining sima lehúzós parasztvakítás köcsög sznoboknak

Mrwolf 2015.06.05. 04:48:32

Kezdjük a jóval:

- tök jó hogy vannak ilyen helyek már
- korrekt lista

A bajok, ami a Balaton-parti éttermekkel vannak:

- a 14-ből 7 van parti településen (Hévíz inkluzíve)
- a 7-ből a Tücsin kívül talán egyetlen egy sincs szezonon kívül nyitva. Van amelyik csak június közepén nyit.

Aztán nem általában, de tipikusan:

- Sajnos tényleg nagyon drágák, bizony sok budapesti helyhez képest is. Értsd: ha az árak különösebb nézegetése nélkül eszel akkor 10 ropi, ha költségkímélsz akkor 5-6. És hát ezek azért nem a Nomu, korrekt éttermek, de életed gasztroélményét ne feltétlenül itt várd.

Mert Pesten már verseny van, itt meg talán sose lesz. Viszont így vendég se. Nyilván van minden évben 3-4 főszezonbeli szombat amikor nem esik az eső, és teltház van, de tipikusan konganak. (Kivéve Tücsök, illetve egyes nem parti helyek.) Ettől még az a paradoxon, hogy mindig foglalni kell, mert esetleg néha nagyon meglepődsz.

Érdekes jelenség, hogy egyes helyeken egy kicsit fel vannak dőlve maguktól, viszonylag kevéssé vannak felkészülve azokra a vendégekre akik szimplán csak enni akarnak. Világszemléletet is akarnak formálni, hogy a vidéki élet, a háziszörp, meg a hátsó kerti gumó, meg a biokapirgálós. Oké rendben, de én valójában a szomszéd kisvárosban lakom, direkt jöttem vissza, és jönnék minden héten hozzátok, ha kedvet csinálnátok hozzá, aminek nem biztos hogy az a legfrappánsabb módja ha kioktattok arról hogy 'nálunkaztánnincsenkóla'.

Szóval ilyen normcore, laza helyek valóban magas minőséggel pláne szezonon kívül sajnos nincsenek. Nincs minőségi streetfood sem. Oké most már kezd rangja lenni egy-két tisztességes lángososnak, meg keszegezőnek, még jó hamburgeresek sincsenek, pizzások alig, de egy tisztességes minőségű tésztát mondjuk 1500-ért még mindig nem nagyon kapok sehol.

Pedig Balatonról beszélünk, nyáron, ahol azért mindennap szeretnénk elfogadhatót enni (egyszer majd télen is). Tapolcán meg Veszprémben ebédelni nyaraláskor egy turistának, az külön program, esőnap.

Azért csak írjatok lelkesen, ha új helyek vannak, fog ez még javulni!

grin 2015.06.05. 08:09:42

@Mrwolf: Jó felüdülésként egy értelmes ember kommentjét olvasni, nem a köpködőket. Amúgy egyet is értek: van az hogy jót szeretnék enni de nem art-foodot, ahol hrom salátalevelet helyeznek el igazi műértéssel egy 46 centis tányéron. :-) És van amikor okés a művészet is de nem minden napra (mert a pénztárca sem bírja el).

grin 2015.06.05. 08:11:01

@lifelike: eltekintve a fenti társalgástól ha konkrét példákat mondanál akkor azzal lehetne vitatkozni (vagy legalább látni hogy mire gondolsz) és nem azzal hogy van-e rajtad sapka vagy izzadt-e a hónaljad.

Alick 2015.06.05. 08:43:35

@Mrwolf: Csopakon fent volt a Dobó, ahol egész évben lehetett finomat enni, de sajnos bezárt. :(
A szezonálisaknál 3-4 hónap alatt szeretnék kitermelni turistacsaliból az éves bevételt. Ez egyrészt érthető az üzemeltetők oldaláról, másrészt viszont minden körítés csak azt szolgálja, hogy minél magasabbra lehessen beárazni az étlapot... sok vendég viszont inkább középutat keresne a parti lángosos és a fine dining között.

jet set 2015.06.05. 09:32:36

@enpera: Te meg egy sznob fasz vagy, így jobb?
Korrekt áron, korrekt kaja. Nem nagy elvárás. Ezek itt túl drágák az élményhez képest.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2015.06.05. 09:46:00

@jet set: A Kistücsökbe szoktam járni, korrekt áron korrekt kaja. Te megy egy fasszopó köcsög vagy, így jobb?

devadel 2015.06.05. 09:48:47

elolvastam amit a villa medici-ről írtatok korábban. két húsételből kettőt túlsütöttek, az előétel semmi különös, a leves és az édesség jó. de fehér kesztyű meg méteres borsörlő már van. a csúcsgasztronómiával semmi baj nincsen, bár a parasztok nem értik, mennyire hasznos dolog ez mondjuk a minőségi mezőgazdaság szempontjából. DE! a csúcsgasztronómia nem a fehérkesztyűs-borsörlős, öltönyös-menedzser-vakítós majomkodásról szól, az mondjuk a belépőszint, hogy valakinek sikerüljön egy kacsamellet rozéra sütni, nem pedig a csúcs.

mcbrian 2015.06.05. 09:49:34

Kedves szerző! Nem lehetne beírni minden étteremhez, hogy melyik településen van? Felénél ott van, felénél nincs. Tök jó lenne, ha nem kellene végigkattintgatni, hanem látnám, hogy ha mondjuk Balatonkenesén nyaralok, melyikre érdemes ránézni.

Pjotr83 2015.06.05. 10:19:41

Ezek azok az éttermek, ahol a szerteágazó korrupcióban érdekeltek étkezni tudnak a családjaikkal. Vannak olyan éttermek is a Balaton körül, ahol a dolgozó pornép szokott elemózsiázni, legalább olyan jó szájízzel, mint pénnzel kitömött polgártársaik. Lehetne, hogy néha ezekről a helyekről is olvassunk????? Nekem nem biztos, hogy az átlagfizetésből élő "néhány" embernek, akik az oldal olvasóinak a zömét adja belefér egy laza 4fős ebéd 40-80e jó magyar forintért. Belegondolt-e ebbe csak egy picit a cikkíró, vagy azért ezeket a helyeket látogatta végig, mert itt még egy kis borítékot is kapott az ingyenzaba' mellé, csak írjon szépeket és jókat???

Krisztiantara 2015.06.05. 11:41:15

Na, inkább az első büfé a parton. Ott legalább jól lehet lakni, nem csak bolhakakit csöpögtetnek a tányér szélére.

lavór 2015.06.05. 12:12:37

Tippeljünk, hány hét lesz az idén a főszezon?

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2015.06.05. 12:12:58

@Mrwolf:

Füreden tudok jó pizzást, a vasút felett van. Télen is nyitva.

Azt mondták, és én is ezt tapasztalom, olyan helyek a jók, akik télen is nyitva vannak.

.

.

A poszthoz: Ugyanezt a listát írtátok meg már több éve is, minimális változtatással.

szib 2015.06.05. 12:16:40

Mediterrán meg provence-i hangulat a Balcsinál? Mi a fenének? Egy normális rántott pontyot nem lehet kapni Füreden a parton, papírtálcán, szelet kenyérrel, mint gyerekkoromban. Pedig az is remek gasztronómiai élmény volt.

élhetetlen 2015.06.05. 12:46:32

@mcbrian: Eddig Kenesén volt, most azt hiszem Aligán, mert szétváltak. A körforgalom után, és még a lejtő előtt nézz balra, Degesz. Nagyon elfogult vagyok, Van egy csomó pizzájuk is, arra még nem vetemedtem, de, miután egyszer rántott fogasfilét rendeltem náluk, utána három évig csak azt rendeltem, a velős pacalt meg hazavittem. Aztán egy társasági ebédnél megkóstoltam az egyik srác által kért kemencében sült csülköt, azóta, ha én nem megyek, de valamelyik ismerős megy, még hozatok is (Pestre). Borjúpaprikás szrapacskával, stb. a káposztasalátájuk egy élmény (nekem)
Ezt találtam, csak az árak miatt.
degesz.mindenkilapja.hu/
Nézzétek meg.

élhetetlen 2015.06.05. 12:49:26

@mcbrian: Bocs, kimaradt, ha frissensült, és várni kell, a gyerekeknek van egy játszó, ahonnét nem tud kimenni úgy, hogy nem látod (persze, ez a terasz), és a kutyának hoznak vizet, ha kérsz, az asztal alá.

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2015.06.05. 13:04:54

@szib: oszt mi a picsáért ennél rántott pontyot a balcsipartján a sétányon? rántott pontyot bárhol ehetsz, Tiszapalkonyán is. de jó legyen csináljunk egy pontyozót. azt' jön a következő gyökér az meg zsíroskenyeret akar a hajóállomásnál, a harmadik meg virslit mustárral a Kisfaludy utcában. A negyedik meg morog hogy mi a faszért nincs mekdonálc füreden.

Pálinka-fan 2015.06.05. 14:47:03

Jóbarátok halsütő Almádiban. A klasszikus, ámde egyúttal kulturált strandi büfé.

Huszár Vendéglő Örvényes

Szúnyog 2015.06.05. 15:03:44

A képek alapján ezek azok a sznob helyek, ahol éhes maradsz, ellenben sokat fizetsz.

Peter Kovács 2015.06.05. 15:23:12

A sok parasztgyomrúnak fölösleges mutogatni ezeket a helyeket. Az, akinek a mennyiség csak a szempont, és halkan megjegyzem, pedig túlsúlyos, azoknak vannak a parti szintén drága igénytelen helyek. Azt viszont nem bánnám, ha lennének menük ezeken a helyeken, mint a pesti Belvárosban szinte minden igényes étteremben. Azaz 2000 Ft/fő-ből igényes 2-3 fogásos ebédet szeretnénk. Hiányoltam az Istvándy féle éttermet Káptalantótiban, nagyon jó mangalica és saját borok vannak. Köveskál tényleg elképesztő kínálatot nyújt és ott is jók a borok.

fido75 2015.06.05. 16:39:21

Szerintem egyáltalán nem drágák ezek a helyek. Csak számoljátok át euróba. Mi vagyunk csórók...

Remete Balatoni 2015.06.05. 18:37:59

Kedves Mcbrian,ahogy azt ÉLHETETLEN írta,ugyan nem Aliga hanem AKARATTYA, de a Degesz stimmel.Itt élek 6 éve és tartják az igen jó nívót! A hely mindig tele van szezonban,amúgy 12 hónaposak.Az ár - érték arány igen jónak mondható.

Balatonakarattya ( másfél éve önálló település) újabb büszkesége viszont a május 1-augusztus 31 nyitva tartó kiváló olasz étterem,az Il MERCATO. Előző helyüket átépíttették és a Spoon Lodge (ázsiai és fúziós) étterem helyett, egyben, egy tekintélyes alapterületű, csodás hangulatú ,nagyszerű konyhát felmutató helyet varázsolt ide a tulajdonos házaspár. Ez olyan hely, ahol a legkisebb belsőépítészeti harmóniára is odafigyeltek! A konyhai személyzet több tagja is olasz, mint ahogy az étteremfőnök is. Viselkedésük közvetlen, de nem tolakodó, nem hangoskodó (mint ahogy ezt sokan a zamárdi olasz étteremnek felróják). Szabadban épített látványos, hatalmas pizzakemencéjük termékei, mint az álom! Kitűnő halételek is vannak (kifogástalan kardhalat ettem itt) valamint a steak rajongókra is gondoltak. Saját kompozíciójú desszertek mellett klasszikusok is kaphatók - az biztos,hogy az ország egyik legfinomabb tiramisuja itteni... Kellemes bor és egyéb italok választéka, mennyeiek a szörpök és komoly az aperitif választék (legalább 10-12 féle pálinka is).Az olasz kávéban, capuccinoban nem található hiba...
Nem mellékes szempont, hogy tágas saját parkolójuk is van és a kisgyerekek külön játékház birodalomban élhetik ki magukat , amíg a szülők a nívós gasztronómiai kirándulásukból visszatérnek. ERŐSEN AJÁNLOM!

Számomra teljességgel érthetetlen (illetve dehogyis...) , hogy az alapcikk írói nem szerepeltetik a legjobbak
között! Áraik abszolut ár - érték arányosak,erős közép kategóriában.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2015.06.05. 19:23:33

@Szúnyog: akkor egyél a kistücsökben egy újházit, és kidurransz

Bbogas 2015.06.19. 09:26:02

Nem igazán értem a Chianti sztárolását. Úgy látszik, hogy sznobéknál már nem szempont, hogy egy étteremben jóllakik-e az ember. Én például utálom, ha az előétel-főétel-desszert után éhesen kavargatom a kávét.

Érdemes volna külön listát csinálni a fine dining-art food típusú helyeknek, hogy jól kisznobkodhassák magukat azok, akiknek az a hobbija, hogy jó drágáér' egyenek pinponglabdányi húst gyufásdoboznyi körettel, meg ürgezselés angolnahabbal.

Attilajukkaja 2015.08.29. 00:50:41

@lifelike: Tudnal mondani nehany peldat?

Lordhell 2016.04.20. 05:25:15

@mcbrian: Google a te a barátod...

FogarasiArpi 2017.07.16. 08:56:54

Éppen azt kerestem, hogy milyen jobb helyek vanna a Balcsin, amit érdemes lenne meglátogatni.
A T. Szerkesztőnek köszönet a listáért, csak nem értem, miért volt nehéz hozzáírni, hogy merre is keressük az adott kiszolgáló egységet.
Tudom, manapság van Google, csak így a cikk egy szép, felcimkézett képeskönyv, minden egyébb hasznos információ nélkül.

Színes Géza 2018.05.13. 09:35:34

Marha jó, hogy vannak ezek a fine dining helyek, ahol a jól kereső szinglik találgathatják, hogy mi az a kis mütyür a tányéron és a répát gyökérzöldségnek hívhatják.
De az súlyos probléma, hogy pl. Balatonfüreden egy átlag négytagú család nehezen tud normálisan étkezni, mondjuk 15 ezer forintos büdzsében gondolkodva. Vannak a végtelenségig igénytelen egyenbüfék mirelit olajban sült hitványságokkal és a 80-as évekből ittmaradt éttermek a 20 oldalas étlapjukkal, meg a kiklopfolt húsra rakott barack konzervvel.
Hol vannak a színvonalas street food vállakozók?
És hol vannak az olyan éttermek, mint Budapesten a Pastrami, Náncsi Néni, Vak Varjú, Rozmaring, Kis Pozsonyi vagy Budaörsön a Mici vendéglő.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2018.05.13. 22:15:44

@Színes Géza:

Füreden a rendezvénycsarnokban vagy miben (Aldival szemben levő utca) van napi menü kb 1000 Ft-ért, és nem rossz, az adag is elfogadható.

Arácson a Koloska csárda, ami az igényesebb, vastagabb tárcájú vendég helye. Valamint a vitorlás.

Van még a Giorgi pizzéria, ami a középmezőnyben van.

Tény, máshol Füreden nem eszem, mert jellemzően eddig csalódtam.
süti beállítások módosítása