Keszthelyi toplista - a legjobb helyek

Keszthelyi toplista - a legjobb helyek

Keszthely és környéke a Balaton egyik legizgalmasabb régiója, akár kulturális, akár gasztronómiai élményeket, akár aktív kikapcsolódást keresel. De akkor sem fogsz csalódni, ha neked a nyaralás csak wellnesst és strandolást jelent.

A teljesen összeépült Gyenesdiáson és Keszthelyen összesen öt strand küzd a nyaralók és a helyiek kegyeiért, ráadásul a közeli Vonyarcvashegy és Balatongyörök is felkapottnak számítanak. Így nem csoda, ha a strandok egyre több extrát kínálnak. Az alapszolgáltatások biztosítása mellett csaknem mindegyik más profillal rendelkezik, más célcsoportra helyezi a hangsúlyt, de úgy, hogy közben azért mindenki jól érezze magát.

screen_shot_2015-05-15_at_09_48_49.png

Keszthely tágas Városi strandja abszolút prémium kategóriát képvisel a gyönyörűen felújított fürdőszigettel, a medencével és a rengeteg játékkal – igaz, meg is kérik az árát. Ha ezt túlzásnak érzed, több szuper strandot is találsz a környéken.

kv_6.jpg

A vonyarcvashegyi – általában zsúfolt - Lidó strand a nyüzsgésről és a pörgésről szól, lehet vízisízni, wakeboardozni, szabadtéri kondigépeket használni, sportolni. Ahogy a nevében is benne van, a Diási Játékstrand (Gyenesdiás) az aktív kikapcsolódást kedvelő strandolóknak ideális terep – van strandkajak, trambulin, biliárd, minigolf, pingpong és csúszda is. 

A legjobb szállodák furcsa módon nem Keszthelyen, hanem annak néhány km-es körzetében vannak. A hévízi Danubius Hotel Spa igazi retro-gyöngyszem, a vonyarcvashegyi Hotel Zenit pedig nemcsak a régióban, hanem az egész Balaton környékén ez az egyik legjobb úti cél a tágas, modern, szép szobákkal, a wellnessrészleggel és átlagon felüli ételekkel.

És ha már a wellnessnél tartunk: bár elkezdett hűlni, a Hévízi-tó még mindig kihagyhatatlan élmény, szuper a wellnessrészlege, de nagyon figyelj a cuccaidra, mert sajnos nem ritka eset a lopás. A gyógytón kívül számos helyen áztathatod magad sokcsillagos körülmények között külsős vendégként. A NaturMed Hotel Carbona termálfürdőjében római patríciusnak érezheted magad, ha pedig modernebb környezetre vágysz, csobbanj az ultradizájnos Zena Beauty Med Center medencéiben.

heviz_1.jpg

A kulturális programokat tekintve a keszthelyi Helikon kastély alap, és a parkja is megér egy sétát. Keszthely rekordot állított fel az egy főre jutó (és a nagyon furcsa) múzeumok területén, kb. minden sarkon van egy belvárosban. A Horror-múzeum például a legkegyetlenebb kínzási módszerekről szól, a korhatáros Szexpanoptikumban pedig kicsit sem szégyenlős viaszbábuk mutatják be a legnépszerűbb szexpózokat, történelmi kitekintéssel. És a városban van még Cadillac-múzeum is, olyan autóval, ami még a Keresztapa című filmben is szerepelt.

De nézzük a gasztronómiai kínálatot. A balatoni street food egyik fellegvára, a Fröccsterasz kötelező, ha ki akarod próbálni a Vízikutyát vagy az Angus marhából készült pogácsát tartalmazó burgert, és persze a minőségi borokat is kóstolhatsz.

11200583_813825412046326_3934033627796675448_n.jpg

Forrás: Vinoteca Coctail Bar&Fröccsterasz Facebook oldala

bf_9.jpg

Klasszikusabb kulináris élményekért el kell hagyni a várost: a Hotel Zenit egyik éttermében nyílt meg a Bock Bisztró Balaton, a szintén itt található Festetics Tavernában a tekintélyes borválaszték mellett egy filmbe illő love story részleteit is megismerheted. A gyenesdiási Balatoni hal-, és termelői piacon és a hévízi termelői piacon pedig kecskesajtok, lekvárok, mézek, füstölt halak, stb. közül válogathatsz. A hévízi Öreg harang étteremben nemcsak jó ételeket, hanem egy komplett performanszot is kapsz a pincértől.

NYL_4493_01.JPG

Ha nem bírod sokáig a strandon fekvést és besokallsz a múzeumoktól, számos módja van annak, hogy levezesd az energiáidat. A gyenesdiási Kalandstrand pályái ránézésre könnyűnek tűnnek, de azért rendesen leizzadsz. A Keszthelyi-hegységben túrázni, Hévíz és a Kis-Balaton környékén bringázni indulhatsz, ha pedig ki akarsz lépni a komfortzónádból, irány a balatonedericsi Csodabogyós-barlang extrém túrája.

Ha van még néhány tuti bennfentes tippetek, osszátok meg velünk, pörögjenek a kommentek!

És ha nyárra is terveznél egy igazán jó programot, jelentkezz az I love Balaton Öbölátúszásra, július 19-re, most még kedvezményes áron!

Keszthelyi toplista - a legjobb helyek Tovább
Címkék:programok keszthely bor szállás étterem kirándulás múzeum nyaralás bicikli hal gasztronómia wellness gasztró strand gyenesdiás borkóstolás hévíz vonyarcvashegy vízikutya bock bisztró termelői piac Balaton fröccsterasz Festetics kastély hévízi-tó hévízi piac hotel zenit szexpanoptikum cadillac-múzeum Festetics Taverna

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr847547566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Joci2800120 2015.06.17. 22:23:33

A hússzeretőknek kötelező betérni a Malactanyára ami Hévíz és Keszthely közt található. Az út mellett sütik a malacot, és valami isteni finom ;)

nagypapi · http://kozosgomba.blogspot.hu/ 2015.08.12. 07:36:24

@Joci2800120: Ez volt anno a Rigófészek, ami jobb is, hogy jobblétre szenderült.
a végén már húspépből készítették a hagymás rostélyost... :(
Amit hiányolok a listából, az a Jóbarát, a környék best buy helye.
Igaz, nem trendi...
süti beállítások módosítása