A legjobb balatoni bulik nyomában: Bor és Szóda

A legjobb balatoni bulik nyomában: Bor és Szóda

Új helyen teszteltük az északi part egyik legjobb bulihelyszínét. És megtaláltuk a Balaton legfinomabb pizzaszószát is, mindezt Balatonalmádiban.

11167857_591560704279965_8094997065948412033_n.jpg

Forrás: Bor és Szóda facebook-oldala

Tavaly nyáron már egyszer beszippantott minket a hely szelleme, de nem sokkal a tesztünk után a Bor és Szóda bezárt - hogy aztán újra megnyíljon - a szomszédban. Ez nemcsak tágasabb helyiséget, hanem még több és még nagyobb bulikat, egy rendes konyhát és egyre bővebb ételkínálatot jelent.

boresszoda2.jpg
Arról, hogy mi történik itt egy átlagos nyári este, már írtunk. Nem kell hétvége,vagy különleges alkalom sem, hogy óriási buli alakuljon ki. A házigazda, a hely arca és hangulatfelelőse Mohos Ádám, akinek nagy szerepe van abban, hogy a Bor és szóda közvetlen, laza és nagyon szerethető hely lett. Ráadásul helyi lakosként tökéletesen képben van, hogy hová érdemes menni és mit érdemes megnézni.

boresszoda_facebook1.jpg

Forrás: Facebook

Az italkínálat nem változott sokat tavaly óta: főleg balatoni borok, itthon kevésbé ismert cseh sörök (Holba és Primátor), különleges párlatok (zeller, cékla, medvehagyma, stb.) közül választhatsz, a hangulatnak és az este céljának megfelelően.

Amiben viszont újítottak, az a gasztronómia. A hely specialitása jelenleg a pizza, ami előtted készül, hatféle ízben, és olyan extra feltéteket is lehet kérni, mint pl. a füstölt szardellafilé vagy a kéksajt. És ami a lényeg, vékony a tésztája, mint az igazi olasz pizzáknak. A szósz pedig egyszerűen isteni. Ádám bizonygatta, hogy van benne egy titkos összetevő.

boresszoda1.jpg
A mozzarellás-szalámis-sonkás pizza így néz ki:

boresszoda4.jpg

boresszoda5.jpg
Júliustól pedig indul az igényes street food: a burgerekbe szürkemarha-pogácsa vagy zöldfűszeres lazacpogácsa kerül, a vegáknak pedig grillezett padlizsánpogácsát készítenek. Lesznek saláták, a bevállalósak házi csilimártással turbózhatják fel a burgereket, ezenkívül "sztékszendvicsek" is szerepelnek majd a kínálatban. Minden, ami kell, ha megéhezik az ember bulizás közben - vagy ha rá akar készülni az estére.

boresszoda6.jpg

Ezenkívül lesz helyben fogyasztható és elvihető vegán kaja is (semmilyen állati eredetű hozzávalót nem tartalmaz). Ha vegán vagy, és aggódnál, hogy mit fogsz enni a nyaralás idején, nyugodtan válaszd Almádit úti célnak.

Hétvégén koncertek és dj-s bulik vannak, és elég változatos a felhozatal. Mindenképp nézz be, ha a környéken jársz! És készülj fel, hogy sokkal tovább fogsz maradni, mint ahogy tervezted.

Bor és Szóda
Balatonalmádi, Baross Gábor u. 2. (Tulipán udvar)
Nyitva: H-Cs, V: 17-02h, P-Szo: 17-04h

A hely 2016. decemberében bezárt. 

És ha valami igazán jó programot keresel nyárra, jelentkezz az I love Balaton Öbölátúszásra, július 19-re, most még kedvezményes áron!

A legjobb balatoni bulik nyomában: Bor és Szóda Tovább
Címkék:klub koncert buli pálinka bor szórakozóhely nyaralás gasztronómia gasztró pizza balatonalmádi burger Balaton Bor és szóda Mohos Ádám

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr797560478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2015.06.24. 05:14:34

JA, latszik, hogy a sajt nem latszik. A teszta olyan vekony, hogy az ize olyan lehet, mint egy paradicsomos hustalnak. Bocs, de ranezesre is sporolos es iztelen ez a pizza.

lobster thermidor 2015.06.24. 07:35:04

@Chaoyang:

Előre bocsátom, hogy semmi közöm ehhez az étteremhez, de muszáj a fenti bugyutaságra reagálnom.
Hát kedves barátom annyit mondhatok neked, ha te a Don Pepe 2 centi vastag, két napig a gyomorban ülő pizzatésztáján szocializálódtál, akkor ez neked valóban spórolós. De ha láttál már rendes, autentikus fatüzelésű kemencében sütött pizzát, akkor nem mondanál ilyeneket.
Megkérdezném, még, hogy neked valami új fejlesztésű szagos monitorod van, az étel ízét, vagy íztelenségét miből látod? Ugyanis a fokhagymás, vagy chilis olívaolajnak nincs színe, formája, csak illata, ezért elég érdekes elgondolás egy ételnek az ízéről kóstolás nélkül, egy egyébként gusztusos fotó után véleményt nyilvánítani.

Alick 2015.06.24. 07:37:56

Teljesen rendben van a pizza.

wickers 2015.06.24. 08:47:24

@Chaoyang: A helyzet az, hogy a pizza ilyen. Amire Te gondolsz az nem pizza!

Trieszt120506 2015.06.24. 09:46:01

Mondjuk egy kicsit pirulhatott volna az a tészta, de amúgy ja, olaszban így néz ki a pizza.

Mamagaio 2015.06.24. 10:40:14

Végre nem csak a joggal kihalóban lévő "retro" kaja elérhető a Balatonnál is.
A bableves legyen bableves, a pizza legyen pizza (ilyen).

Ego0123 2015.06.24. 14:37:56

A Primátor itthon is ismert cseh sör.

Michel Djerzinski 2015.06.24. 15:19:13

Nevetséges. A legjobb pizza egyértelműen Zamárdián a Mauroé. Más kérdés, hogy gyilkosak az áraik. (Mindig is azok voltak.)

Lordhell 2015.06.24. 18:51:26

Már bocsánat de ez minden csak nem pizza, kerek izé piros szósszal. És igen jártam Olaszországban, és ettem igazi pizzát, Igen Nápolyban, de ennek ahhoz semmi köze.
süti beállítások módosítása