Balatonfüredi toplista - a legjobb helyek

Balatonfüredi toplista - a legjobb helyek

Balatonfüreden szinte mindenre igaz, hogy elég széles árkategóriában mozoghatsz. Ha arisztokratikus eleganciára vágysz, pipa, de az sem igaz, hogy itt minden egy vagyonba kerül, mert bőven vannak olcsó opciók is. Összeszedtük, mit érdemes megnézni/meginni, és hol érdemes kikapcsolódni.

954695_522921664410866_430334430_n.jpg
Kezdjük a szállásokkal: bár Füred a Balaton legfelkapottabb települése, nemcsak kifejezetten magas árkategóriában találsz helyet: a belvároshoz nagyon közel található kempingben például faházat is bérelhetsz, ha a sátrazás nem a te komfortfokozatod. A Margaréta hotel egy kedves, családi hangulatú szálloda, amely egy új szárnnyal is bővült. Ha belefér, az Anna Grand Hotel a legimpozánsabb szálloda a Balatonon, és a közepes ételkínálatot leszámítva a szolgáltatásokban is erős. És ott a Hotel Pallone, ami annyira most készült el, hogy még konkrétan új szaga van és ami spéci falhűtéssel mutatja meg, hogy vannak a klímánál sokkal jobb és elviselhetőbb hűtési módszerek.

margareta.JPGWellness a Margarétában

Balatonfüreden a legmagasabb az egy főre jutó színvonalas vendéglátóhelyek aránya, egyetlen hétvége nem is elég, hogy végigegyük a várost. A Bistro Sparheltre szánj elég időt, nagyon durva gasztronómiai élmény, ráadásul meglepetés is, mert csak a fogások hozzávalóit tüntetik fel az étlapon.

nyl_4053_1.jpg

Bistro Sparhelt/fotó: Nyul Zsuzsanna

A Malackrumpli új koncepcióval és a tulajdonosok farmjáról származó alapanyagokkal indította el a főszezont, az udvarában szombatonként biopiac is van. A Horváth-Ház borpince a belvárosban ad remek fogásokat, a kacsamell meg egyenesen mesés. A Baricska Csárdában pedig szintén nagyon magas színvonalon kapod a házias ízeket. Az idén többek között birkapörkölttel újítanak.

Ha csak megéheztél, ne hagyd ki a Hatlépcsős velős pirítósát, vagy Árpi bácsi réteseit. A Karolina Speizban a környékbeli termelők árujából válogathatod össze a piknik, reggeli/, stb. hozzávalóit. Akkor is ajánljuk, ha nem jutsz el egyik piacra sem, de meg akarod kóstolni a régió háztáji termékeit. A Kredenc borbárban nemcsak környékbeli borokat, hanem finom tapasokat is adnak a zene mellé, a tulajdonos ugyanis zenész múlttal rendelkezik. A legjobb bukik itt vannak a városban.

karsp6_1.jpg

És a desszertek. a hagyományos édességekből a legtöbbet kihozó Bergmannból rögtön kettő is van a településen, a Karolina sütik meg már a kötelező nevezetességekhez tartoznak. Főszezonban készülj fel arra, hogy sokat kell várni rájuk. És ott van a sokkal nyugisabb Kedves cukrászda, ahol szintén csalódás nélkül elégítheted ki az édességigényedet.

Az alapszintű szükségletek után jöhet a szórakozás és a kultúra. Kezdjük a vízzel: az Esterházy strand egy igazi ékszerdoboz napozóstégekkel és élményfürdővel, igaz, az egyik legdrágább a Balatonon. A Kisfaludy strand nyugodtabb és családiasabb, és ott van az Annagora Aquapark is a 11 medencével és 12 óriáscsúszdával, ha megunnád a strandolást vagy elromlana az idő. Június végére elvileg elkészül az új uszoda is, amiben a 33 méteres fedett medence és wellnessrészleg is lesz.

ag10.jpg

A Vaszary Villa Galéria két izgalmas kiállítással is vár: Robert Capa mintegy félszáz képe mellett Jean Cocteau Picassóról készült fotósorozata is látható. Nem egy könnyed délutáni program, de kihagyhatatlan. A Bodorka nevet viselő „akváriumban” a természetes élőhelyükhöz hasonló környezetben nézheted meg a Balatonban és a tó vízgyűjtő területén élő halakat, rákokat, kagylókat és csigákat. A szintén új Vitorlázeumban egy szimulátorban próbálhatod ki, milyen a viharos Balatonon hajózni.

c0a900a8f1065494ea739555ce96d6a6_xl.jpg

photo-picasso-cocteau_1.jpg

Balatonfüred belvárosára rengeteget költöttek az utóbbi években, és fognak is a jövőben. Megújult és gyönyörű lett többek között a Tagore sétány, a Vitorlás tér és a Gógy tér is.

Ha bringával érkezel, a Guruljon az élet nevű, asram hangulatú kerékpáros pihenőben egy órára elhiszed, hogy Goán teázgatsz, Balatonfüred északi végénél pedig megtalálod a világ legszebb buszmegállóját, ahonnan az egész Balatont beláthatod.

Balatonfüred környéke megér egy külön nyaralást, Csopakon a nemrég megnyílt Márga bisztrót is érdemes kipróbálni, ezenkívül Paloznakon, a Homola pincészet háza táján is történnek izgalmas dolgok, amiről hamarosan beszámolunk. Tihanyban a Levendula Ház, a Belső-tó és a termelői piac is a kötelező programok listáján van, és hidd el, érdemes bringával felfedezni a félszigetet. Nem fogod megbánni.

Ne felejtsd, hogy július 18-án lesz az Éjszakai futás Balatonfüreden, így a nyaralást összekötheted egy különleges sportversennyel. Az idén először a mi szervezésünkben lesz július 19-én az I love Balaton Öbölátúszás, július 25-26-án pedig immár sokadszor az I love Balaton 2x, ami a Zamárdi-Tihany közti átúszás oda-vissza.

Balatonfüredi toplista - a legjobb helyek Tovább
Címkék:programok kiállítás bor szállás étterem nyaralás balatonfüred gasztronómia wellness uszoda strand karolina kredenc bodorka hatlépcsős termelői piac Balaton Tihany bergmann cukrászda Tagore sétány Vaszary Villa Malackrumpli bistro sparhelt baricska csárda annagora anna grand hotel árpi bácsi rétese guruljon az élet vitorlás múzeum karolina speiz

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr167559038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása