Több ezren a vízben Tihany és Füred között

Több ezren a vízben Tihany és Füred között

Közel kétezren vettek részt az idei, I Love Balaton által szervezett Öbölátúszáson, ami háromszoros érdeklődést jelent a tavalyihoz képest, és egyben évtizedes rekordot is. Sokkal többen neveztek, mint a korábbi években bármikor. Nem voltunk felkészülve ekkora érdeklődésre és ennyi helyszíni nevezésre, a tavalyi indulók számának kétszeresére, 1600 főre számítottunk, és ez a regisztrációnál hosszabb várakozást okozott, ami abszolút a mi hibánk, és amit biztosan nem követünk el még egyszer. Ahogy a sajtóközleményünkben is szerepel, elnézést kérünk mindenkitől, akinek kellemetlenséget okoztunk, nagyon örülünk, hogy ennyien eljöttetek, és a későbbi rendezvényeken nemcsak a kiemelt biztonsággal, de a gyors regisztrációval is igyekszünk majd meghálálni vagy újra kiérdemelni a bizalmat.

2015_07_19_obolatuszas_0494_jpg_1280.jpg

Azokat, akik kitartóan végigállták a sort, egy szuper program várta, ami leginkább egy laza hétvégi strandoláshoz hasonlított. Elképesztő volt az a türelem, amit a részvevők tanúsítottak a több órás sorban állás után, és szinte mindenki mosolyogva csobbant a vízbe.

img_1699_jpg_1280.jpg

Akik a 800, illetve az 1500 méteres távra vállalkoztak, helyben rajtoltak, az elszánt öbölátúszókat (3600 méter) buszokkal szállítottuk a rajt helyszínére, a tihanyi Hajóállomáshoz. A hőmérséklet elérte a 35 fokot, és a Balaton sem volt túl hideg, kb. 28 fokban kellett szelni a kilométereket. Ez az a verseny volt, ahol a speaker is a vízben tolta mikrofonnal együtt, és ahol tényleg nem volt érdemes elindulni egy komoly réteg naptej – és bemelegítés – nélkül.

2015_07_19_obolatuszas_0311_jpg_1280.jpg

2015_07_19_obolatuszas_0034_jpg_1280.jpg

2015_07_19_obolatuszas_0135_jpg_1280.jpg

Az öreg rókák akár 10 percet is tornásztak az úszás előtt. Kokó, aki előző nap iramfutóként vett részt az I Love Balaton Éjszakai Futáson, és lenyomott egy félmaratont (és eleve bringával érkezett Füredre Budapestről), kora délelőtt leúszta a 3600 métert, hogy aztán letekerjen még 90 kilométert. Az Ironmanre való felkészülés nem vicc. De legalább ekkora főhajtás azoknak a 9-12 éves gyerekeknek, akik simán átúszták az öblöt, és ez volt az első nyílt vízi megmérettetésük (Karina és Csaba, illetve Dorina és Viki, nagy gratula) és a senior korosztály képviselőinek, akik közül a hetvenes éveiben járó Dezső bácsi korábban már 11 aranyérmet szerzett az Öbölátúszáson.

2015_07_19_obolatuszas_0459_jpg_1280.jpg

2015_07_19_obolatuszas_0471_jpg_1280.jpg

Verrasztó Evelyn és Verrasztó Dávid Európa-bajnok úszók fogadták a beérkezőket a célvonalnál. Az abszolút győztes 3600 km-en Orosz Ádám lett, aki a tavalyi I Love Balaton 2x versenyen is tarolt. A Kőbánya SK profi úszója napi 7-8 km-t edz, igazán nem volt kihívás neki a mai táv – bár a nyílt vízen nehezebb tájékozódni, mesélte.

Ha belejöttél, lemaradtál, vagy nem tudtad végigállni a sort, 25-én pótolhatod/folytathatod a nyár egyik legjobb élményét a Zamárdi-Tihany-Zamárdi távot úszhatod le az I Love Balaton 2x versenyén. Ez is nagy buli lesz, és ígérjük, ezen és az összes későbbi rendezvényünkön még nagyobb hangsúlyt fektetünk az orvosi vizsgálat és a regisztráció felgyorsítására, melynek bevezetéséhez azért ragaszkodtunk, mert versenyeinken semmi sem fontosabb a biztonságnál.

Több ezren a vízben Tihany és Füred között Tovább
Címkék:programok sport verseny tihany balatonfüred strand öbölátúszás úszóverseny Balaton

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr867639914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cifu78 2015.07.21. 18:09:37

A bocsánatkérés szép dolog, de ettől még iszonyúan amatőr szinten szervezett eseményről beszélünk, és a mentegetőzés a túl sok jelentkező miatt nagyon-nagyon nevetséges (régen lehetett látni, hogy mekkora érdeklődés volt a rendezvényre). A létszámhoz annyit, hogy vajon hány százan fordultak vissza látva az eposzi méretű sorokat?

Ennyi ember bízott abban, hogy végre egy normálisan szervezett rendezvényre érkezik (mert ugye ezzel reklámoztátok magatokat, hogy aztán ti nem követitek el az korábbi szervezők hibáit), és ennyi embert hagytatok cserben...

Az egyorrú laikus annyit olvas ki a fentiekből, mintha csak az (amúgy felületes) orvosi vizsgálat és a regisztráció terén lett volna egy kis probléma. Pedig nem, nem kis probléma volt (2+ órás sorbanállás a tűző napon), és nem csak itt, de nagyon sok más területen is iszonyúan alul volt méretezve az egész (szállitmányozás, a személyes cuccok kezelése, na és persze a túl kevés chip, meg a többi, amit bizony jó sokan leírtak már). De persze, nem volt nagy baj, mindenki csak mosolygott... :\
Vastag bőr kell ám ehhez...
süti beállítások módosítása