Pixelnők a kisbuszban: kortárs művészet és bulik Tihanyban

Pixelnők a kisbuszban: kortárs művészet és bulik Tihanyban

Ha előző hétvégére valami izgalmasabbat kerestél, mint a strand-buli-evés-ivás, akkor erre remek megoldást kínált Tihany, pontosabban a Rév közelében levő Placc, ami egyébként egy jó kis termelői piacnak ad otthont, de most egy ötnapos "kortárs művészeti kerti parti" helyszíne volt.

tejivo_lany.jpgWeiler Péter: Tejivó lány. Forrás: Weiler Péter

Az első nap délutánja tényleg egy laza piknikhez hasonlított, azzal a különbséggel, hogy itt néhány méterenként képzőművészekbe és mindenféle installációkba botlottál. Ez a rendezvény nem arról szól, hogy valakik kiállítanak, te meg nézed, aztán iszol egy fröccsöt és hazamész. Itt nyitott terek, interaktív programok várnak, és találkozhatsz a hazai kortárs művészet és design nagyágyúival is. Volt például művészettörténeti krimi, betonból készült logikai játék, és még sok minden, ami közelebb hozza egymáshoz a művészeti ágak képviselőit és a közönséget.

artplacc6.jpg

artplacc4.jpg
Az idei ARTplaccon először egy hatalmas designsátort is felhúztak, ahol többek között galériák, MOME-hallgatók  is bemutatkoznak. Ha eleget nézelődtél, kipróbálhattad a Stringbike hazai gyártású bringáit, vagy gyúrhattál egy kicsit a Hard Body Hang street workout eszközeivel.

artplacc1.jpg

artplacc3.jpg
Itt még a retró Robur kisbusz is galériává alakult: Weiler Péter ismét a semmihez sem hasonlítható balatoni életérzést gondolta újra pixelartos-képregényes stílusban, és itt volt látható először a Különjárat/Balaton című kiállítása is. A médiaszakember és képzőművész egyébként korábban a köveskáli buszmegállóban (bocs, buszpályaudvaron) is rendezett már kiállítást, szóval valamiért szereti a rendhagyó helyszíneket.

artplacc8.jpg
Az Artplaccon természetesen a kajának is köze volt a dizájnhoz. Lakatos Márk stylist gasztronómiai projektje, a Lakatos Műhely főzött a Placcon, így biztos lehettél benne, hogy az étel kinézetére is odafigyeltek (remélhetőleg finom is, még nem kóstoltuk). Hogy képben legyél az árakkal: egy tojásrántotta 650 Ft, a főételek 1450-1800 forintba kerültek.  Volt közösségi reggeli és piknik is. És persze a termelői piacot is megtartották.

artplacc5.jpg
Aki igazán képben akart lenni, részt vehetett különféle workshopokon. szakmai beszélgetéseken. A kiállítók között szerepelt a Moholy­Nagy Művészeti Egyetem, a Ludwig Múzeum, a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ és idén először a Design Terminál is. De volt egy csomó gyerekprogram is, színházzal, kreatív játékokkal, zenével.

artplacc2.jpg

artplacc7.jpg
Tihanyi ARTplacc kortárs művészeti + design fesztivál
2015. július 22-26.
Tihany, Rév

Pixelnők a kisbuszban: kortárs művészet és bulik Tihanyban Tovább
Címkék:fotó zene programok design koncert tihany kiállítás képzőművészet művészet kortárs weiler péter Balaton art placc Lakatos Műhely

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr267649096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása