Sok jó hamburger van már a Balaton partján, de a Malackrumplié mindegyiktől különbözik, ezt ugyanis évekig készíti a tulajdonos.
Évekig.
A legtöbb étteremben úgy állnak neki a hamburgerkészítésnek, hogy ledarálják a húst, Járosi Tamás viszont a térség legismertebb biofarmját is viszi, szóval a sztori úgy kezdődik, hogy megellenek a mangalicái. Utána jön a takarmányozás, nevelgetés, aztán amikor az állat már elég nagy, a kíméletes vágás, ami iszonyú fontos része a projektnek, mert Tamás evett már olyan disznóból, amit az Istennek se tudott normálisan leszúrni a böllér: az adrenalintól lényegében ehetetlen lett a hús, szóval igazi win-win helyzet, amikor a mangalicát kíméletesen, nyugodt körülmények közt ölik le, szinte halálba untatva érdektelen sztorikkal.
Amikor kész a hús, indulhat a sütés, ezekhez egyre több spéci berendezést szereztek be az elmúlt években és ott vannak a kizárólag biogazdaságokból, főleg saját kertből származó friss zöldségek, amik egyrészt megvadítják a burgert, de folyton alakítják is: mivel Tamásék szezonális alapanyagokkal dolgoznak, a hamburger egészen más tavasszal, mint nyár végén.
De a hús, ami az egésznek a gerincét adja, folyamatosan szenzációs: nagy, szaftos, tökéletesre darált, hibátlanul elkészített, annyira jó, hogy ha semmi más nem lenne mellé, akkor se panaszkodnánk. De kiegészítve ezzel a házi sütésű bucival és a remek zöldségekkel nemcsak kiváló, de egyedi, helyi alapanyagokra építő, saját útját járó hamburgere is van a Balatonnak.
Malackrumpli
Balatonfüred, Széchenyi u. 28. (a kempingtől jobbra Tihany felé)
06206198074