A legjobb balatoni étterem nyomában: Horváth-Ház Borgaléria

A legjobb balatoni étterem nyomában: Horváth-Ház Borgaléria

Annyian ajánlottátok nekünk ezt a helyet, hogy muszáj volt kipróbálnunk végre. És milyen jól tettük!

img_4101.jpg

Mentségünkre szóljon, korábban csak annyit tudtunk róla, hogy "a Horváth-ház nagyon jó", valakitől meg azt hallottuk, hogy "a Horváth Galéria tuti", muszáj kipróbálnotok. Oké, de most akkor mi a neve?

img_4099.jpg

Bár a Facebook segített, ott is van egy kis kavar, mert a "hivatalos" név ugyan Horváth-Ház Borpince, a posztokban a Horváth-Ház Borgaléria aláírást használják. Fogadjuk el utóbbit hitelesnek (a balatonfured.hu 2012-es megnyitóról szóló írása is ezt erősíti), a név úgyis tök mellékes. A lényeg, hogy az egyedi hangulatú borgalériát/éttermet a Horváth-ház alatt alakították ki, amelyet nem lehet eltéveszteni Füreden.

img_4100.jpg

Vele szemben a szívkórház, mellette az Anna Grand, vagyis ott van a város legközepében. Amikor ott voltunk, csak a terasz működött, de odalent amúgy elképesztően hangulatos a hely, nézzétek csak:

img_4118.jpg

Jól gondoljátok, borral nehezen nyúltok itt mellé, de szerencsére az ételekkel is ez a helyzet. Étvágygerjesztőnek házi készítésű, aszalt szilvás kacsamájkrém érkezett ajándékba - ennél rosszabbul sose kezdődjön egy vacsora. Harmonikus ízek, tökéletes állag, nyugodtan kikérhetitek külön is az étlapról.

img_4109.jpg

Izgalmas a báránykrémleves a benne elolvadó krémsajttal, de még jobb a marha erőleves. Húslevest könnyű, igazán jó és emlékezetes húslevest viszont annál nehezebb készíteni, de itt sikerült.

img_4112.jpg

Azonnal érződik, hogy a konyhában nagy hangsúlyt fektetnek a friss zöldségekre, a leves egyszerre zsenge és tartalmas, tökéletes benne a hús és a házi készítésű tészta egyaránt.

img_4113.jpg

img_4114.jpg

A friss zöldségek fontos szerepet kapnak a ház egyik specialitásában, a rozé kacsamellben is, ami sokak szerint itt a legjobb a Balaton mellett. Ebben ugyan nem vagyunk teljesen biztosak, de a zsenge zöldségekkel és édesburgonyapürével nagyon kellemes fogás. Igen, a durva bundába bújtatott szűzpecsenye valójában rántott hús, de ilyet azért nem kapsz mindenhol.

img_4124.jpg

img_4121.jpg

És a végén még jött a csoda, a csokoládéválogatás sima és fehércsokikrémmel, eperkrémbe szórt finomságokkal, megehető csokitálban és házi készítésű bonbonokkal tálalva. 1390 forintért ez a Balaton egyik legjobb desszertje, ár-érték arányban is. Tökéletes.

img_4127.jpg

A Horváth-Ház Borgaléria árban a legjobb balatoni éttermek szintjén van, de ebben nincs semmi túlzás. Nagyon ajánlott.

Horváth-Ház Borgaléria
Balatonfüred, Gyógy tér 3.
06-30-458-7778

A legjobb balatoni étterem nyomában: Horváth-Ház Borgaléria Tovább
Címkék:balaton bor kacsa étterem nyaralás gasztronómia gasztró Balaton

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr617752194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

malacparipa 2015.09.05. 05:17:03

az ételen kívül megemlíteném a borkínálatot is. Illetve a pálinkakínálatot :))))
süti beállítások módosítása