Nincs többé szezon a Balatonnál

Nincs többé szezon a Balatonnál

Alig telt el pár hét azóta, hogy a Balatoni Kör jelenlévő tagjai esernyőkkel és gumicsizmában partiztak a 13 fokos Balatonban, október 17-én Tihany – Balatonfüred – Csopak – Paloznak – Alsóörs legjobb vendéglátósai és borászai is megnyitották az őszi-téli szezont (illetve a fotózást eleve ők kezdték meg még szeptemberben, és a képkészítést most követték a tettek). Pontosabban fogalmazunk inkább úgy, hogy nyitva maradnak és gyakorlatilag megszüntetik a szezon fogalmát, vagyis egész évre kiterjesztik azt. 

szny2.jpg

Ahogy már megírtuk, ehhez a projekthez készítettek még egy menő, ingyenes gasztrotérképet is, amely amin minden fontos információ megtalálható a nyitva tartó és az akcióhoz csatlakozó vendéglátóhelyekről. A térképen szereplő éttermek és pincészetek egy napra a csopaki strandra költöztek, és egy kis ízelítőt adtak az őszi-téli kínálatukból.

szny5.jpg

Szerencsére aznapra alábbhagyott az őszi monszun, és még a nap is előbújt néha. Nagyon örültünk, hogy a Márga bisztró egy forró hallevessel is készült, és hogy a Karolina pedig termoszos forralt borral érkezett, többek között.

szny9.jpg

szny7.jpg

A Baricska csárda és a Chianti közös standjánál egyértelműen az almás pite volt a sláger, erről annak idején mi is ódákat zengtünk. A Bistro Sparhelt nem hagyta otthon a smalzot (akit érdekel, mi ez, kattintson az étterem nevére) és a padlizsánkrémjét sem, a Kredenc Borbisztrót képviselő Dobai András pedig természetesen bevállalta a dj-zést.

szny1.jpg

szny12.jpg

A Söptei Pincészet tüzet rakott a strandon (ez egyébként nem volt rossz ötlet a hidegben), és nyársra tűzött egy malacot, aminek óriási sikere volt, amikor már mindenki kezdett átfagyni.

Aznapra esett egyébként a Csopaki Rizling Ünnep is, ahol a Csopaki Dűlőbor Bírálaton és Termőhelyi Mustrán résztvevő borok legjobbjait lehetett megismerni. A ritkán kóstolható borokért a Szt. Donát Birtokra kellett elzarándokolni, és aki már ott volt, a Márga Bisztró őszi ételeit is kipróbálhatta. 

szny6.jpg

szny8.jpg

Miután ismét megcsodáltuk a kilátást a Szent Donát birtokról, majd a Homola borteraszról, megnéztük, milyen Csopak új menő szálláshelye, a Manor House. Egy ilyen fárasztó nap után már nem jutottunk el a Kredencbe, ahol a szezonnyitó még kötetlenebb formában folytatódott.

Az élet tehát nem állt meg, ha tehetitek, próbáljátok ki az őszi balatoni feelinget. Meglepően izgalmas lesz.

Nincs többé szezon a Balatonnál Tovább
Címkék:olaszrizling bor chianti étterem szezon balatonfüred gasztronómia gasztró borászat pincészet karolina szezonnyitó kredenc söptei Balaton bergmann cukrászda Csopak Szent Donát Birtok Homola pincészet Márga Bisztró bistro sparhelt baricska csárda guden Sáfránkert

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr207986233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vandramas 2015.10.20. 09:15:34

Ezzel Balatonkeresztúron/Márián baromira ki vagyok segítve...
Szinte minden üzlet, étterem zárva.

ikke i drift 2015.10.21. 19:53:24

Balatonszárszó, 2015. augusztus 31. 22:00, 26°C, lágy szellő.

Ettől eltekintve lehetett volna február 4. is, pontosan annyi lehetőség volt bármire.

ramazza 2015.11.20. 11:07:59

Szerdán voltam a hires Márgában,hat fös asztal eszik iszik,erre azt mondják zárva!...egy kibaszott pohár bort sem kaptam.80%-ban balfasz tudatlan a személyzet.Ide már másodszor nem jutottam be,harmadszor már nem probálom meg....nincs egységes nyitvatartás,de minden évben ez van
süti beállítások módosítása