A legjobb balatoni hotelek nyomában: Echo Residence

A legjobb balatoni hotelek nyomában: Echo Residence

Korábban írtunk már erről a helyről, és alapvetően odavoltunk érte. Egyrészt a Balaton egyik legjobb részén van, Tihanyban, annak is a szélén, ahonnan gyönyörűen látszik az egész tó és ahonnan autóval három percnyire van a szombati piac, öt percnyire a belváros, tíz perc alatt meg átérsz Füredre, aminél ugye kevés szórakoztatóbb, elegánsabb, európaibb része van a Balatonnak (konkrétan nincs).

dsc09252_1280.jpg

Szóval programok bőven akadnak, de nemcsak a nyár közepén, hanem ilyenkor, ősszel is. Sőt, bizonyos szempontból még jobb is ilyenkor menni. Ez a környék ugyanis bőven kinőtte már a napozós-pancsolós korszakát, és bár pont az Echo alatt van az egyik legjobb strand az egész tó körül, gyönyörűre nyírt gyeppel, színvonalas szolgáltatásokkal, ezek könnyen elterelik a figyelmet arról a milliónyi jóságról, amit a környék tartogat. Kezdve Füred múzeumaitól, éttermeitől, akváriumaitól Tihany számos nevezetességéig van itt egy rakás dolog, amiért bármikor érdemes idejönni és amik megérdemlik, hogy a lángosfalás ne terelje el róluk a figyelmet.

Az Echo Residence tök jó terep egy ilyen túrához, mert kevés nagyvonalúbb, szellősebb hely van a környéken. A szobák közt akadnak hatalmasok, amit mi próbáltunk, az például két hálószobás, az egyiket egy üvegfal választja le a nappaliról, amin keresztül akár a Balatont is láthatod, szóval reggel, amikor felkelsz, máris tudod, merre jársz.

dsc09255_1280.jpg

dsc09254_1280.jpg

dsc09251_1280.jpg

A nappali is tágas és van egy konyharész is, de tudni kell, hogy a helyet nem apartmannak szánják, ez inkább csak arra jó, hogy ha felhozatod az ételt a szálloda étterméből, legyen hova elpakolni a szennyest. 

dsc09245_1280.jpg

dsc09253_1280.jpg

dsc09249_1280.jpg

A fürdő nagy és jól felszerelt, sőt, annyira jól, hogy szauna is van benne.

dsc09257_1280.jpg

dsc09260_1280.jpg

dsc09259_1280.jpg

Az egyetlen negatívum ezzel a prémium lakosztállyal kapcsolatban talán az, hogy már látszanak rajta az elhasználódás jelei. Még nem öreg, még nem foszlik, pont a határán vagyunk annak, hogy fel kelljen újítani, a következő szezon után már biztosan nem lehet megúszni egy alaposabb festést. Bármennyire is új a Residence, látszik rajta, hogy sok a vendég.

A másik neuralgikus pont az étkeztetés volt korábban, a reggeli és a vacsora minősége egyszerűen messze elmaradt a többi szolgáltatásétól, elsősorban azért is látogattunk vissza, hogy csekkoljuk, tényleg javultak-e ebben a versenyszámban, ahogy több olvasó is jelezte.

És szerencsére igen. Azért ha a félpanziós ellátáson felül igénybe vehető, szintén az épületben berendezett Karolina fűszerkertjét választod, nyilván sokkal jobbakat eszel, de ott egy főre kifizetsz majdnem annyit, mint amennyibe ez az egész csomag kerül szobával, reggelivel, vacsorával, wellnessel, szóval felesleges az összevetés.

A korábbi, időnként hitvány kínálatot a térség legjobb péksüteményei váltották fel, szenzációs kenyereket, csigákat, kalácsokat adnak reggelente, a hazai elvárásoknak megfelelő sajt-, és felvágottkínálattal, sőt, ezeket is valamelyest az átlagos színvonal fölé pozicionálták. 

dsc06177_1280.jpg

dsc06178_1280.jpg

dsc06180_1280.jpg

dsc06181_1280.jpg

dsc06183_1280.jpg

A vacsora is jobb lett, korábban szerintem többet akart mutatni a konyha, mint amire képes volt, most javítottak valamennyit az alapanyagok minőségén és egyszerűsítettek a recepteken, szóval ez a kör is pipa.

dsc06159_1280.jpg

dsc06164_1280.jpg

dsc06161_1280.jpg

dsc06169_1280.jpg

Az ár viszont a körülményekhez képest meglepően jó. Két főnek két éjszaka 43 ezer forint, amiben benne van a reggeli és a vacsora is, ha a szaunás prémium lakosztályt kéred, 59 ezerre ugrik az ár, ami persze már nem a filléres kategória, de ezen a helyen egy ekkora szállásért ilyen ellátás mellett teljesen rendben van a személyenkénti, éjszakánkénti 15 ezer forintos ár, hiszen ez mégis a prémium kategória. Sőt, gyerekekkel érkezve tovább javul a matek, hiszen mindenféle kedvezményt kínál a hotel.

A legjobb balatoni hotelek nyomában: Echo Residence Tovább
Címkék:hotel

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr508085414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Peetee 2015.11.17. 17:25:18

Egy átlagos magyar közmunkás 1-1,5 hónapnyi teljes bére. És ez egy jó ár/érték arányú 4csillagos hotelben eltöltött hétvége (ha hétvégi árak, mert az is biztosan feláras).
Nem a cikkel, sem a hellyel nincs bajom, csupán az arányok irtózatos eltolódására szeretnék rámutatni.

2015.11.17. 17:49:00

Felhívom a figyelmet, hogy egy kis penészölős flóraszept csodát művel a zuhanykabin aljával. Akkor is, ha az tíz éves. De ez nem lehet több kettőnél.
Nem tudom mikor jutunk már el odáig, hogy ne legyenek penészes, sárgák a magyar hotelek fürdőszobái, akkor is ha azok sokcsillagosak.

GNandor 2015.11.17. 18:00:51

Én is voltam már ott, és nagyon kellemes volt. Egy negatívumot még megemlítenék, mivel természetvédelmi terület közepén van, ezért nincs semmilyen rovarirtás, ennek következményeként mi majd minden nap 1-2 pókkal összefutottunk a lakás különböző szobáiban.

Dr.Evet 2015.11.17. 19:14:23

Mi 2009 tavaszán voltunk ott, éppen a két hálós, szaunás apartmanban. Akkor volt új a hotel - amit azonban eredetileg nem kifejezetten hotelnek terveztek: az eredeti terv tudtommal az volt, hogy üdülőapartmanokként értékesítik az egységeket és az étterem + uszoda csak kiegészítő szolgáltatás lesz. Ez magyarázta a hoteles szemmel fura dolgokat, pl. azt, hogy előre bejelentkezve lehetett csak ebédelni vagy vacsorázni. Akkor az étterem minőségét átlagosnak tudnám jellemezni.

Hiányosság, hogy csupán szabadtéri parkoló tartozik a hotelhez, ami rossz időben kellemetlen.

Az árak kb. a posztban közöltek voltak akkor is, ezek szerint nemigen emelték azokat.

Alick 2015.11.17. 19:29:18

Nem is drága... de ezeket a vacsoraadagokat diétára fogott gyerekeknek vagy valamilyen kistestű háziállatnak szervírozzák?
:)

Előválasztás 2018 emelt díjas sms (törölt) · http://www.engy.hu/elovalasztas 2015.11.17. 19:36:25

Még nem voltam ott, inkább otthon a tv előtt punnyadok napi 15.000-ért

gergo · www.indafoto.hu/ppgergo 2015.11.17. 19:48:35

@utdij.atw.hu: Ebedelni hogyan szoktal? Bongeszoben kikeresel egy jo ettermet, vegignezed nagyfelbontasu fotokon a menusort, mikozben majszolod a zsiroskenyeret-hagymaval? Gondolom sporolasbol csajod sincs, a baratnodet is .jpg-nek hivjak. Ha mar proli vagy, ne reklamozd.

élhetetlen 2015.11.18. 11:39:17

@GNandor: Nem tudom, csak feltételezem, hogy valamilyen rovarírtás van, mert különben nem napi három, hanem napi harminc pókod lenne (esetleg hangyák is). Ez a vízközel, ez elképesztő. Pesten kéthavonta találok egy pókot a lakásban, pedig van terasz, 80 cserép növénnyel, de ami Balatonon van, az elképesztő. Télire lezárva a házikó, és tavaly is összevesztem az öcsémmel, úgy tervezte meg az első utat tavasszal, hogy majd este tízre leérünk. Mondtam, csak nem gondolod, hogy aztán lefekszem aludni 200 pók társaságában? Itthon hagyott, viszont másnap lement pókolni, így három nap múlva már csak kb. 20 pók várt. Pókolás után biokill-lel kezelem a lakást, így úszom meg napi 3-5 pókkal. Vettem elektromos riasztót is, elvileg dezertálniuk kellett volna, de maradtak, csak idegesebbek lettek. Nem lehet csak úgy leszedni a porolóval, mert ahogy közelítesz, elrohannak valami elérhetetlen helyre. Volt olyan is, hogy ült a sarokban, nyúltam felé, és három métert ugrott a szoba közepére, ott kezdett el spurinzi. Reménytelen, és én rosszul bírom. Hiába mondják, hogy kedves és hasznos állatok. Bocs, csak ezt váltotta ki belőlem a „pók” szó.

remélemeztbeveszi 2015.11.18. 15:15:26

A képek alapján valóban eléggé megrogyott a hely. Érdekes a tusolóban a kapcsoló is. Nagyon ráférne a felújítás, nem csak egy festés. A tükrök hogy nézhetnek így ki?
A terv szerint tényleg apartmanokat akartak, csak nem tudták eladni őket, már akkor is túl volt árazva. A Balatonhoz való közelség megtévesztő, a képeken közelinek tűnik, azonban egy elég komoly terület és lejtő fekszik a kettő között. A strand igen messze van, bármelyik tihanyi strandot is nézzük.
süti beállítások módosítása