A legjobb balatoni reggeli nyomában: Nagyi Kamrája

A legjobb balatoni reggeli nyomában: Nagyi Kamrája

A nyaralás egyik fénypontja, legalábbis nálunk, a hosszú, nyugodt, késő délelőttbe csúszó reggelizés, amikor az idő nem számít. Egyre több ilyen hely van a Balatonnál, a termelői piacok mellett a Gábliról, a Karolina Speizről és a Levendula Portáról már írtunk. Ha nem szereted a tömeget, a jó alapanyagokat viszont igen, akkor ajánlunk egy olyan helyet, amibe mi azonnal beleszerettünk: a Nagyi Kamráját, ami Balatonalmádi központjának közelében található.

nk7_2.jpg
Ne keverd össze a hasonló nevű, aszófői Nagyi Kertjével, ami egyébként szintén alkalmas a fentiekben leírtakra.

A Nagyi Kamrája kicsi, egészen elvarázsolt hely, ahol azonnal otthon érzed magad. Nem az 5 perces kiszolgálásról szól a történet, de ez senkit sem zavar. Ez egy olyan hely, ahol a vendégek nem a telefonjukba temetkezve próbálják átvészelni a másnapos reggeleket, hanem beszélgetnek, mint a régi szép időkben, és teljesen mindegy, hogy törzsvendégekről vagy turistákról van szó. Ennek az az egyik oka, hogy elég kicsi bent a hely, és ha akarod, ha nem, tudomást fogsz szerezni a szomszéd aznapi állapotáról, a tegnap estéjéről és úgy általában az életéről. Jó időben az apró üzlet elé is kerül pár asztal, akkor az intimitás lazul, de a barátságos hangulat marad.

nk3_1.jpg
A nagyi Kamráját Dixi és családja vezeti. Korábban Grazban volt éttermük, de 2013 őszén bezárták, és nem sokkal később megnyílt a delikátbolt-reggeliző-kávézó – a tulajdonos hölgy nem bírt csak úgy otthon ülni, a vendáglátás az élete.

nk6_1.jpg
Amíg az életmentő kávéra várunk, alaposan körülnézünk, ez ugyanis egy meglepően széles választékkal rendelkező delikátbolt is egyben. Vannak itt környékbeli borok, teák, isteni olasz sonkák és szalámik, kézműves sajtok, olajok, szószok, édességek. Szerencséjük van a helyi ínyenceknek, nem kell a veszprémi Chianti Delicate-ig elmenni, itt is simán beszerezhetnek egy csomó különleges alapanyagot. 

nk4_1.jpg
A szendvicseket itt készítik el, és persze a házi kuglóf nélkül senki nem megy el, amit szeletenként is lehet kérni a kávé mellé.  Balatoni gasztroajándékért sem kell külön túrát szervezni, itt mindent beszerezhetünk, ha nem jutunk el a piacra: vannak helyi lekvárok, szörpök, kézműves csokik Veszprémből, stb.

nk2_1.jpg

nk5.jpg

Vasárnap délig vannak nyitva – igazán ideális a hely arra, hogy kipihenj egy fergeteges bulit egy olyan helyen, ahol nincs tömeg, ahol nem fáradnak bele már a szezon elején a munkába, és kedves a kiszolgálás. A telefonodat maximum azért veszed majd elő, hogy megörökítsd az idillt. 

Nagyi Kamrája
Balatonalmádi, Baross Gábor u.63.

A legjobb balatoni reggeli nyomában: Nagyi Kamrája Tovább
Címkék:reggeli balaton gasztronómia kávézó gasztró balatonalmádi delikát Balaton nagyi kamrája

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr468519780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

karlinnyó 2016.03.25. 09:00:18

mennyi egy reggeli 2000 ?

jog-ász 2016.03.25. 11:03:46

megőrülök hogy mindent nagyi szöveggel akarnak eladni.. a veszprémi chianti bolt húskínálatát füreden is meg lehet találni csak ott frissebb. az almádiban még nem voltam.
süti beállítások módosítása