Új a Balatonon: Piknikbár

Új a Balatonon: Piknikbár

Képzeld el, ahogy a Fellini bisztró nyugágyaiban lazulsz, add hozzá az elvarázsolt balatoni panorámát néhány legelésző szürke marhával a háttérben, a tökéletes nyugalmat és egy tekintélyes borválasztékot. Ez a Piknikbár, az Istvándy Birtok legújabb projektje.

piknikbar3_1.jpg

A Badacsonytomaj és Káptalantóti között található Piknikbár lelke egy felújított régi cirkuszi kocsi, ami a birtok legszebb panorámával rendelkező lejtőjére került, a játszótér és a focipálya alá. Nem lehetett egyszerű idehozni, de nagyon jó, hogy az ötletgazda, Istvándy Gergő nem sajnálta az időt és az energiát, mert ez egy olyan hely lett, amit egyszerűen nem lehet kihagyni ezentúl. Érdemes a pikniktakaróhoz egyből egy üveg bort és egy szódát kérni, mert nem szívesen állsz majd fel, ha egyszer beszippant a hely.

13394186_1049729628435209_6064915055168818877_n.jpg

piknikbar1_1.jpg

piknikbar5_1.jpg

Nemcsak az Istvándy-borokat és a szörpöket kóstolhatod meg, a kalóriákat is pótolhatod a háromféle - mangalicasonkás, pisztrángos és vega - focacciákkal. Pesztóval, házisajttal és rukkolával turbózzák fel, akár egy főétkezést is letudhatsz vele, ha nem tekertél le előtte több 10 km-t. Ha valami pedig komolyabbat akarsz enni, a birtok konyháján meleg ételek is készülnek (mindig más, a szezonnak megfelelően), mangalica- és sajttálakat is lehet kérni.

A konyhát Istvándy Csilla vezeti, aki a hazai gasztronómia nagyágyúinak konyháján, a Bock Bisztróban, a Borkonyhán és az Olimpiában tanulta a szakmát. Arra viszont számíts, hogy ez nem egy gyors étkezés lesz, néha sokat kell várni, mivel mindet frissen készítenek. A főszezonban érdemes előre bejelentkezni, mert tele van a birtok.

szmarha3.jpg

piknikbar6_1.jpg

Az alapanyagok pedig ott legelésznek tőled néhány száz méterre, néha közelebb is (kerítés van.) A birtokon rackajuhokat és 300 mangalicát is tartanak, így a helyi alapanyag fogalma itt tényleg áll.

És még egy infó: a cirkuszos kocsi felújítása közben vették észre, hogy a kocsiba időközben egy tekintélyes darázscsalád ette be magát, mesélte Gergő. Az egykori fészket meghagyták és egy üveglappal takarták le, így amíg a fröccsödre vársz, tanulmányozhatod a jelenséget.

Innen pedig csak 3,5 km-re van az Istvándy Borműhely, ahol elkészítheted a saját borodat, és a strand is egy köpésre van.

 Fotók: Istvándy Birtok és ilovebalaton

Új a Balatonon: Piknikbár Tovább
Címkék:káptalantóti bor étterem gasztronómia gasztró borászat pincészet panoráma borkóstolás badacsonytomaj mangalica szürkemarha Balaton Istvándy piknikbár Istvándy Gergő Istvándy Csilla

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr688807888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

papandrea 2016.08.05. 10:43:16

Gyönyörű kilátás, isteni borok - ja és a gyerekek imádják a kötélcsúszdát!
süti beállítások módosítása