Új a Balatonon: frissTerasz

Új a Balatonon: frissTerasz

A legújabb Laposa-projekt egy laza, panorámás borterasz Badacsonyban, ahol nagyon olcsón ihatsz minőségi helyi bort, ütős a grillkolbász, és dizájnos a zsíros kenyér. Tökéletes helyszín meccsnézéshez.

friss3.jpg

Az utóbbi években tényleg hatalmasat fejlődött a környék. Ha négycsillagos kényelmet akarsz, vehetsz ki dizájnos szobát a BonVino borhotelben, panorámás borozgatáshoz és látványos, komoly  borkísérő ételekhez a Laposa Borterasz, jazzhallgatós borozáshoz az Istvándy Borműhely, balatoni streetfood-ért és bulikért pedig a Kishableány felé érdemes venni az irányt. Pincészetek, pálinkafőzde, arborétum is van itt, 4 km-es tekeréssel elérheted a Piknikbárt - ez már bőven jó, hogy ne csak egy-két napot tölts el a környéken. És most már egy laza terasz is van, ahol meccset nézni, fröccsözni lazulni és kajálni is lehet. (Nemsokára pedig nyílik még egy hely, amit a kis tételes borok rajongói nagyon fognak értékelni, de erről később beszámolunk).

friss4.jpg
A frissTeraszt a Badacsony hegyre vezető úton találod, ez pedig a Római útról nyílik, ahol még a műanyagpalackos szürkebarát uralja a terepet, néhány kivétellel (pl. Borbély Pincészet kirendeltsége). Olyan, mintha egy időalagútba kerültél volna, a zimmer frei-es hőskorba, Ennek is megvan a hangulata, de jobban jársz, ha tovább mész, és felkanyarodsz jobbra.

Nyilván felmerül benned a kérdés, hogy miért nyitott Laposa Zsófi és Bence még egy teraszt, amikor már van a borászatnak egy. A frissTerasz esetében teljesen más a koncepció, mint a fenti Borteraszon - ez utóbbi a pincészet kóstolóterasza, csak saját borokkal. Az nem az a hely, ahol ér ordítva szurkolni, a lenti viszont pont olyan. Laza hangulatú borterasz, igazi közösségi tér gyereksarokkal, két nagy kivetítővel, szalmabálákkal, napernyőkkel.

13494964_146515052424423_7466161618433607574_n.jpg

friss5.jpg

Az, hogy a képeken nincs tömeg, korai látogatásunk miatt van, valami ilyesmit kell elképzelni, amikor jönnek a vendégek (a kép a Facebookról van).

13417492_146250165784245_5512188862258896996_n.jpg
A borvidék 13 pincészete képviseli magát itt, néhány látogatás, és már képbe is kerülsz a környék boraival kapcsolatban. És ez nem is jár anyagi csőddel: a Laposa Frissből például egy dl 220 Ft-ba kerül. Jól olvastad. A BalatonBor decije pedig 290 Ft, de a Skizo, Istvándy, Gilvesy, Villa Tolnay, Málik, stb. borok ára sem vág földhöz.

friss2.jpg

Rövid, de meccsnézéshez, borozáshoz pont elég az ételkínálat. Egyszerű kocsmakaják, de magas színvonalon, biztosan nem 10 perc alatt találták ki a koncepciót. Az alapanyagok és a recept a fenti Borterasz séfjétől, Szilvási Mihálytól származik. A "Házi kacsazsír tépett hússal, friss kenyérrel egy felturbózott zsíroskenyér .

friss10.jpg

A grillkolbász tárkonyos mustárral ilyen:

friss8.jpg

friss9.jpg

A vasalt szendvicsbe pedig tökmagolajos vajl, füstölt tehénsajt, sonka, friss paradicsom kerül.

friss6.jpg

friss7.jpg

Vegáknak tekeresvölgyi feta sajtkrémet adnak friss kenyérrel.

Az egészben az a jó, hogy végre a helyieket is sikerült megszólítani, ez a fenti Borterasszal és a Kishableánnyal sem sikerült igazán, mesélték a tulajdonosok. Koncertek, dj-s bulik is lesznek. A terasz a kellemes őszi napok elmúltával bezár, és majd csak májusban nyit ki újra, ezért is vedd fel az úti célok közé!

frissTerasz
Badacsony, Római út
Nyitva: 10-22h

 

Új a Balatonon: frissTerasz Tovább
Címkék:olaszrizling badacsony bor gasztronómia gasztró borászat pincészet borkóstolás Balaton Laposa Bence Laposa Zsófi frissterasz

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr548836436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása