Bohém parti a Balaton egyik legszebb helyén

Bohém parti a Balaton egyik legszebb helyén

A Szent György-hegyen nemcsak egyre több szuper helyet, hanem egyre több izgalmas programot is találsz - az egyik ilyen a déli oldal nyári minifesztiválja, a Bohém Légyott, amelyet harmadik alkalommal rendezett meg július 23-án a Gilvesy Pincészet.

img20154_1.jpg

Egy boros-street foodos-zenés esemény több szempontból is nagyon jó dolog. A gigafesztiválok mellett van alternatíva azoknak is, akik inkább szalmabálákon borozva szeretnek gyönyörködni a kilátásban, és kifejezetten élvezik azt, hogy csak néhány századmagukkal buliznak (300 fő volt a limitált létszám). Egy ilyen fesztivál ezenkívül sokat ad hozzá a környék és az itt készült karakteres borok ismertségéhez.

Az ötletgazda, Gilvesy Róbert Kanadában nőtt fel, a kilencvenes években költözött Magyarországra, és építészeti vállalkozása mellett újította fel a Hegymagas közelében, a Lengyel-kápolna szomszédságában található, egykor az Esterházy-család birtokában levő pincét. A borászat először csak hobbi volt, ma pedig nemzetközi elismeréseket gyűjt be a boraival amit Ruppert Márton borásszal közösen készítenek.

img1_1.jpg

bohem5.jpg

Az a helyzet, hogy már maga a helyszín annyira elképesztő, hogy már ezért megérte idejönni. Innen 180 fokos a balatoni panoráma, látod a Tapolcai-medence vulkánjait, Szigligetet, Badacsonyt is. Nyilván nem azért megy az ember fesztiválra, hogy üljön a fűben a borával, és nézze a holdat meg a Balatont, de itt elég egyszer leülni egy kicsit, és garantáltan úgy maradsz, legalábbis addig, amíg el nem fogy, ami a poharadban van.

Ha már a poharaknál tartunk, többek között rajnai rizlingért, olaszrizlingért, furmintért és a névadó Bohém Cuvée-ért állt sorban a vendégek, meg egy Hugo nevű fröccskoktélért, ami többek között bodzát is tartalmazott. Az ételeket a Sarki Fűszeres csapata készítette, közben Czinege Tamás, az est hivatalos "gasztronómiai felelősének" gasztro-stand up performanszát élvezhették a sorban állók. Mangalica császár, ördöghalmáj pirított krutonnal és sült kápiával, bazsalikomos baracklekvár és a fesztivál névadó, Bohém Cuvée ihlette "hamburger" szerepelt a választékban.

img2_1.jpg

czinege.jpg

bohem3.jpg

És amikor már mindenki azt hitte, hogy kimaxolta az estét, legalábbis kulináris szempontból, Kovács Bea (Búzalelke Pékesség) - aki egyébként különféle finom kenyerekkel látja el a pincészetet-, megjelent egy egészen elképesztő desszerttel, amit fogyasztás előtt fel is gyújtott. Mielőtt arra gondolnál, hogy nagyon elszabadult a buli, megnyugtatunk, hogy nem így történt, hanem, a helyi viszonyokra utaló "Vulkán" nevű kreációról van szó, amiből a gyújtás hatására lávaszerűen kiömlött a töltelék.

img20155_1.jpg

12_2.jpg

Természetesen a buli sem maradt el, volt swing, akusztikus zene, dj és fényfestés is, a vendégek között helyi borászok, étteremtulajdonosok is feltűntek. Amit sajnálunk, az az, hogy csak egyetlen este volt az egész, és egy évet kell várni a következőre. Ne hagyd ki, ha egy olyan boros bulira vágysz, amit még nem fedeztek fel a tömegek.

Gilvesy Pincészet
Hegymagas

Bohém parti a Balaton egyik legszebb helyén Tovább
Címkék:programok hegymagas dj koncert fesztivál olaszrizling program bor gasztronómia gasztró borászat pincészet hamburger borkóstolás Balaton Szent György-hegy búzalelke pékesség Gilvesy Róbert bohém légyott gilvesy pincészet

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr478914780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tehetséges ugandai buzi 2016.07.27. 12:01:42

Hm. Nekem még nem vulkánként tanították a Balaton-felvidék hegyeit, hanem tanúhegyként. Igaz, hogy azok is vulkanikus eredetűek, de rohadtul nem vulkánok. Ez egy enyhe fogalomzavar a cikkben.
süti beállítások módosítása