Kipróbáltuk a Balaton legextrémebb ételét: lángosburger, ami üt

Kipróbáltuk a Balaton legextrémebb ételét: lángosburger, ami üt

Gasztroforradalom kicsit másképp Vonyarcvashegyen, a The Spot Grill&Barban: a lángos maradt, de hamburger került bele, isteni hagymalekvárral.

spot1.jpg

Egyre színesebb a minőségi, igényes strand-és bisztrókaják palettája, a kolbásztól a tépett húsig, a dizájnos zsíros kenyértől a tarjás szendvicsig sokféle kreáció van már, de a lángosburger egészen extrém kategória.

A The Spot sajnos a strand területén található, ami azért nagyon kár, mert csak úgy mehetsz be, ha leperkálod az elég húzós, 750 Ft-os strandbelépőt. A hely inkább egy bisztróhoz hasonlít - 4 fős asztalokkal, látványpulttal, kellemes, kék-szürke enteriőrrel. A rendelést az asztalnál adhatod le, és ki is hozzák az ételt.

spot5.jpg

spot6.jpg

Először kicsit félve kértük ki a The Spot burgert, ami lángostésztába töltött hamburgerhús, hagymalekvárral. Extrém dologra készültünk, és azt is kaptunk, de a legjobb értelemben: nem olajtól csöpögő tésztába töltött hús érkezett, hanem egy lángostésztából készült buci, amit együtt sütöttek ki a már előzőleg megpirított húspogácsával.

A lángosbuci pedig meglepően finom, a tészta tényleg vékony és ízletes, a húspogácsa szaftja pedig nagyon jól áll neki. A lángosburger 1050 forintba kerül, plusz 500 forintért pedig kapsz hozzá krumplit, salátát és házi szószt is - a mangós mustárral nem lőhetsz mellé - és akkor 1550 forintból megvan a főétkezés, ami egy meleg nyári napon több, mint elég egy alkalomra.

spot3.jpg

spot2.jpg

De ha nem győzött meg a lángos-hambi kombó, választhatsz klasszikus hamburgert is (850 Ft), vagy grillezett házi kecskesajtot, csirkemellet, vagy mandulás pisztrángot is több "bisztrós" fogás mellett. Vagy Spot-Dogot, ami lángostésztába tekert bajor kolbász, de ismét a lángosnál tartunk.

Amit mindenképp ki kell próbálnod, az a "sajttorta" néven futó pohárdesszert. Egy sajttorta összetevői rétegezve, egyszerre édesen és kicsit sósan, ahogy kell. Persze nem bírtuk letolni a lángosburger után, annyira laktató volt.

spot4.jpg

Összességében nekünk nagyon bejött ez a lángostésztában való sütés. Szuper, hogy látod, hogyan készül az ebéded, és az is, hogy nem csak "folyóbort" kérhetsz a fröccsbe, hanem pl. Laposát is, azt viszont sajnáljuk, hogy a strandbelépőt nem lehet kiiktatni a történetből. Lehet, hogy egy másik helyszín jobb lenne, és akkor nem csak a strandolóknak járna ez a rendhagyó, de mégis nagyon balatoni élmény.

spot7.jpg

The Spot Grill&Bar
Vonyarcvashegy, strand
Nyitva: 9-22h, nyáron

Kipróbáltuk a Balaton legextrémebb ételét: lángosburger, ami üt Tovább
Címkék:lángos gasztronómia gasztró strand hamburger burger vonyarcvashegy Balaton beach food the spot lángosburger

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr959910804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gábor Halász 2018.04.20. 18:39:58

Tök jó,hogy azok a helyek,amiket istenítetek amikről superlativuszokban beszéltek a szezon végén már eladók,elköltöznek,csődbe mennek,stb....valahogy nem találjátok meg azokat a helyeket amiket a vendégek is szeretnek...hogy is van ez?Vagy csak nektek jók a vendégek nem választják őket?Tudnám sorolni a környékünkön lévő üzletek neveit,akiket reklámmal tömtök ahelyett,hogy tényleg a jó helyekről írnátok:-)
süti beállítások módosítása