Szent György-hegyi pinceparti, ahol a dj főz

Szent György-hegyi pinceparti, ahol a dj főz

A Szent György-hegy déli oldalán, Kisapáti és Hegymagas között találod a Killer pincét, ahol szombatonként este hattól igazi kis gasztroszeánsz veszi kezdetét. A házigazda, Caspar hozza a borokat, párja, Erika a sütiket,  Papa Aron és Karina pedig a vega kajáról gondoskodnak.

killer6.jpg

Ismét egy olyan helyet találtunk, amit még nem fedeztek fel a tömegek - a helyiek viszont igen, és azoknak a boroknak, amit a helyi borászok is szívesen isznak, te is örülni fogsz.

Caspar 16 éve készít itt borokat, a szürkebarát, rozé, kéknyelű, stb. mellett szörpöket és verjus-t is kóstolhatsz nála (éretlen termésből kipréselt, szűrt szőlőlé). Egy borfesztiválon ismerkedtek meg Papa Aronnal, aki amellett, hogy isteni zakuszkákat és csatnikat készít, dub dj is, és koppenhágai lemezboltját hagyta ott a Szent György-hegyért Karinával, aki korábban üzleti innovációval és dizájnnal foglalkozott. Caspar és Papa Aron hegyi értelemben"szomszédok: Aronék a közelben élnek, és permakultúrás, mesés panorámás kertjükben termesztett zöldségekből gyümölcsökből, fűszerekből és gyógynövényekből főznek itt szombatonként, vasárnap pedig a Liliomkert piacon árulnak.

killer1.jpg

killer11.jpg

killer3.jpg

killer4.jpg

killer5.jpg

A "Gasztro-pincék" természetesen nemcsak a borokról és az ételekről szólnak, itt vegyülnek a helyiek, a turisták, és a véletlenül erre járók is. Van, aki gumicsizmában sétál át a közeli szőlőből, hogy egy kicsit szocializálódjon, mások nagy társasággal érkeznek, és letudják a vacsorát is. és Előadásokkal, zenével is készülnek a házigazdák, amikor ott jártunk, éppen India est volt, és ennek megfelelően indiai ételek is készültek. (Papa Aron évekig élt Indiában, reggel 4,30-kor kelt és főzött egy helyi családdal, de erről majd egy másik posztban írunk).

killer8.jpg

killer7.jpg

killer9.jpg

Nagyon ajánljuk, ha olyan programokat keresel, ahol gyönyörű a panoráma, ütősek borok, lehet egy jót enni és nincsenek sokan. Érkezz azonban időben, mert gyorsan elfogy a menü, és be kell érned a borokkal meg a társasággal - persze ez sem rossz.

killer10.jpg

Augusztustól csak vegetáriánus ételek készülnek itt, Papa Aron borait pedig a Liliomkert piacon és egy új helyen veheted meg, erről hamarosan beszámolunk!

Killer Pince
Szent György-hegy 1120/4
Kisapáti
06309297968
GPS is: N 46.83675 E 17.45592

Szent György-hegyi pinceparti, ahol a dj főz Tovább
Címkék:programok olaszrizling vega gasztronómia gasztró borászat pincészet borkóstolás vegetáriánus Balaton Szent György-hegy Kisapáti Papa Aron Killer Pince

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr278944398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása