Pálinkafőzde, ahol a gyümölcsök wellneszeznek

Pálinkafőzde, ahol a gyümölcsök wellneszeznek

„A felnőtteknek pálinkát, a gyerekeknek szörpöt, és boldogság van” – foglalta össze a Gyümölcs Wellness Központ lényegét Pach Gábor.

14040119_1158841100862668_8510287241584848705_n.jpg

A név alapján az ember Balatonra néző jakuzzikat, gyümölcsös testkezeléseket és szaunafelöntéseket vizionál, de itt valami egészen másról van szó. A wellness ugyanis itt nem a vendégeket illeti, hanem a gyümölcsöket, itt az a fontos, hogy a gyümölcsöknek legyen jó – mivel ez egy pálinkafőzde, ahol az alapanyag a tó környékéről érkezik.

gyw6.jpg

gyw2.jpg

Meg fogod ismerni a házat: a kerítésen virágkaspóként funkcionáló korcsolya lóg, a kertben pedig szuper kis mini játszótér van. Pach Gábor 21 éve él Zamárdiban. 2008-ig ingatlanokkal foglalkozott, 2008-tól pedig „a pálinka lett az élete” – de nem rossz értelemben. Az ingatlanpiac összeomlott, a pálinkapiac pedig fejlődni kezdett, a restikből a pálinka az éttermek asztalaira került meséli. 2014-ig a Zimek pálinkafőzdének dolgozott, két éve pedig a saját útját járja. Nemcsak pálinkát készít, hanem oktat is, és pálinkaversenyeken bírál. Legnagyobb sikere a 2016-os Destillata (pálinka világverseny) nemzetgyőztesi címe.

Nyitva tartási időben tehát Gábor várja azokat, akik bővítenék pálinkás ismereteiket, vagy csak beszélgetnének egy jót, vagy mindkettő. Megmutatja a steampunk univerzumba illő lepárló-berendezés működését (hasonlót már láttunk a badacsonyörsi Reneszánsz Pálinkaházban), és „eloszlatja a fejekben a pálinkával kapcsolatos káoszt”.
10-12 fajta pálinka készül itt. A gyümölcsök a Balaton déli részéről érkeznek, a meggy Somogyból, a birs a Káli-medencéből. Míg 80 kg almából 8-10 liter pálinka lesz, ugyanennyi málnából csak 2 liter, ugyanennyi kökényből vagy csipkebogyóból pedig 1 liter.

13323455_889654611163696_9186363349020487866_o.jpg

gyw3.jpg

Aztán persze jöhet a kóstolás, ami itt szintén kötetlen, Gábor egyfajta népművelésnek fogja fel. Néhány könnyebben felismerhető tétel után ki kell találnom, miből készült az elém helyezett ital. Elképesztő illata van, szinte érzem benne az erdőt. Azt tudom, hogy valamilyen bogyós gyümölcs, de azt is, hogy soha nem ettem még ilyet, ezért nem fogom tudni a nevét. A megoldás: sajmeggy. Gábor a félsikeremnek is örül.

Míg a legtöbben kóstolni és kikapcsolódni jönnek, van, aki tanácsért keresi fel a Gyümölcs Wellnesst, és olyan is van, aki a gyereket hozza el a játszótérre. Gábor mindenkit szívesen lát, mindenkinek örül. „A felnőtteknek pálinkát, a gyerekeknek szörpöt, és boldogság van”.

13301460_889653921163765_7017029840055355632_o.jpg

gyw5.jpg

Amikor van ideje, bővíti és szépíti a kertet. Lesz üvegfalas terasz kemencével, és tervben van egy oktatóterem is. És hogy mi a pálinkamester kedvenc pálinkája? Mindig más. Attól függ, családi ebéden, vagy pörköltfőzés közben fogyasztja az ember.

Ha erre jársz, érdemes tenni egy kitérőt ide (előtte nem árt érdeklődni, hogy a pálinkamester otthon van-e). Kevesebb jobb programot tudunk elképzelni a hidegben, az „igazi” wellnessen kívül.

Fotók: Szabó Miklós, ilovebalaton

Gyümölcs Wellness Központ
zamárdi, Csap u. 31.
06305258400

Pálinkafőzde, ahol a gyümölcsök wellneszeznek Tovább
Címkék:kóstolás pálinka pálinkafőzde destillata Balaton Zamárdi gyümölcs wellness Pach Gábor

A bejegyzés trackback címe:

http://ilovebalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr4711775225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Márk_Márk 2016.10.19. 20:40:27

Ez valami reklámcikk?

Mit fizettek érte?