Reggelente fagy, de a balatoni üdülőparkban lassan már meleg van!

Reggelente fagy, de a balatoni üdülőparkban lassan már meleg van!

Legutóbb szeptember végén írtunk nektek a Leláról, a Balaton-parti üdülőparkról, a cikk iránt szokás szerint őrületesen nagy volt az érdeklődés.

Az építkezést március óta követjük, akkor még csak a tervek kerültek elő, májusban aztán elkezdődtek a munkák és lassan beleugrik az a majom a vízbe: mostanra egészen épület formája lett a Lelának, de annyira, hogy már belülről is dolgoznak rajta.

Nézzétek csak, minden emelet a helyén, már az is tök jól látszik, hogy milyen közel lesz az épület a Balatonhoz!

dji_0011.jpg

Igen, ENNYIRE közel:

dji_005_1.jpg

Persze most még csak az építési területet lehet látni, mindenhol munkagépek, daruk és hasonlók dolgoznak, de miközben odakint a végső simításokat végzik az épület szerkezetén, odabent is megindultak a munkálatok.

A falazás, a nyílászárók beépítése már a finishben, ezek az első két emeleten már a helyükre is kerültek, és ezeken a szinteken a gépészet is készen van, a házat kívülről vakolják, szigetelik és rövidesen bekapcsolják a fűtést is, hogy a következő szintre léphessenek: a burkolók már zárt, fűtött terekben végzik odabent a munkájukat a tél közepén, hogy a majdnani tulajdonosoknak véletlenül se kelljen a garanciális időszak lejárta után egy nappal leeső csempékkel és felugró parkettákkal küzdeniük.

A lakások egyébként jó ütemben kelnek el, az első mázlista vevők még beleszólhatnak minden apró részletbe, módosíthatnak a terveken, akik túl későn csapnak le a lakásokra, azoknak be kell érniük azzal, amit a mérnökök és a belsőépítészek találtak ki. Persze így sem kell valami kambodzsai börtönbelsőre számítani, legalábbis a tervek elég ígéretesek:

A cél mindenesetre egy prémium kategóriájú üdülőpark, menő lakásokkal, jó kilátással, szuper kerttel, saját stranddal és személyzettel, amire elég nagy igény is van: az utóbbi évtizedekben néhány kivételtől eltekintve csak igénytelen házakat adtak át a környéken, a Lelának meg is örült a piac. A földszintiek saját kertet kapnak, az emeletieknek meg csak azt kell eldönteniük, hogy milyen szögből akarják megnézni a Balatont.

dji_0012_1.jpg

dji_008_1.jpg

Az tény, hogy az elmúlt nyolcvan évben alig épült bármi építészetileg érdekes Magyarországon és teljesen leszoktunk arról, hogy a társasházak jó minőségben, jó technikai megoldásokkal készüljenek. A Lela azt ígéri, hogy az utóbbi két tételt teljesíti, ami komoly előrelépés. Ha tudtok további jó minőségű új építésű házakról a Balaton környékén, írjátok meg ezeket nekünk emailben, hogy azokról is beszámolhassunk!

Disclmaimer: a Lela az I love Balaton partnere.

Reggelente fagy, de a balatoni üdülőparkban lassan már meleg van! Tovább

A bejegyzés trackback címe:

http://ilovebalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr2412029811