Bor, dj-k, levendula: ezek a legmenőbb hétvégi programok a Balatonnál

Bor, dj-k, levendula: ezek a legmenőbb hétvégi programok a Balatonnál

A Balatonnál töltöd a hétvégét, és nem tudod, mit csinálj a strandoláson kívül? Ezentúl minden héten összegyűjtjük a legjobb programokat, így nem fogsz lemaradni semmiről. Ez a hétvége az időjárás miatt nem a Balaton-átúszásról fog szólni, de lesz sok bor, zene, és levendula. 

levendulas.jpg

Levendula

A Szent Balázs-hegyi Levendulás a Balaton legújabb levendula-ültetvénye. A tulajdonosa mérnöki pontossággal hozta létre a szentantalfai levendulást, de ezen egyáltalán nem kell csodálkozni, hiszen Laszip Tamás informatikusként dolgozik, amikor nem a birtokon tevékenykedik. Szombaton és vasárnap reggel 9-től este 7-ig mehet a levendulaszedés, a tájban való gyönyörködés, levendulafröccsözés (ezt a szomszédos Gergely borházzal közösen keverik). Ez az utolsó alkalom az idén!

Bor + dj 1.

Papa Aron, a Szent György-hegyen élő szakács-dj-borkészítő Bazalt nevű vörösbora június 30-án, péntek este 8-tól mutatkozik be a badacsonyi Pláne borteraszon. Aron – akiről hamarosan külön posztot olvashatsz - nemcsak a vörösborát, hanem bakelit lemezeit is elhozza, így amíg te ismerkedsz az általunk már letesztelt és istenített borral, ő gondoskodik majd a zenéről. Annyit elárulunk, hogy a jóféle dubot nagyon kedveli.

papa_aron.jpg

Bor + dj 2.

Már lassan hagyomány, hogy a paloznaki Homola Borteraszon időnként dj-k tűnnek fel, és egészen elképesztő hangulatot varázsolnak a napvitorlák alá. Persze ebben nagy segítségükre van a panoráma és a sokféle Homola-bor. Július 1-jén a bakeliteket a Soul Cure csapata kezeli, a rostlap mögött a Sáfránkert csapata lesz, és bemutatkozik a 100% magnum palack is. A buli délután 2-től este 10-ig tart, a belépés most is ingyenes.

homola_2.jpg

Bor +levendula

A napokban megnyílt, Káptalantóti közelében levő SABAR "CsakAhegyen" Borteraszon pénteken és szombaton 5 tételes borkóstolót adnak 990 forintért, kóstoló közben pedig szedhetsz egy csokor levendulát is. További információ: sabar@sabar.hu, 70/282-2153

Bor + művészet + jazz

A balatonlellei Kishegyen található Pócz Pincészetbe mindenkit várnak, aki „szereti a merész ecsetvonásokat, a kortárs festészetet, a latin jazz zenét, a jó borokat és a balatoni panorámát”. Július 1-én 18 órakor lesz Bér Rudolf (Rudino) festőművész időszaki kiállításának megnyitója, ahol lesz welcome gyöngyözőbor, latin jazz gitárzene. A köszöntő italon túl a helyszínen elfogyasztott borokat pinceáron mérik, az elvitelre pedig 10 százalékos kedvezményt adnak ezen az estén. Belépő nincs.

pocz_fb.jpg

Bor + túra

És akkor valami egészen más. Ha nemcsak pihenni meg inni akarsz, és nem kell a péntek délutánt a munkahelyeden tölteni, vegyél részt a Túrafalók Szent György hegyi borozós túráján Szentes Szilárddal. A Pláne Borbár innen már elég közel van, ott lehet folytatni a borkóstolást. 

Fesztivál

A Balaton fesztivál (június 29-júl 2.) egy ingyenes családi, gasztrofesztivál Balatonkenesén, 16 sztárfellépővel. Lesznek gyerekműsorok, street food utca, sörfőzdék, koncertek, kézművesek, minden, ami egy ilyen fesztiválra kell.

 






Bor, dj-k, levendula: ezek a legmenőbb hétvégi programok a Balatonnál Tovább
Címkék:programok dj badacsony bor gasztronómia gasztró levendula borászat borkóstolás Balaton sabar Homola pincészet túrafalók pláne badacsony borterasz pócz pincészet

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr5212627171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása