A legmenőbb reggeli Badacsonyban

A legmenőbb reggeli Badacsonyban

A Bor & Breakfast egy olyan hely, ahol szépen el lehet indítani egy másnapot is.

bb4_1.jpg

A bulik utáni kiadós reggelik éppúgy hozzátartoznak a nyaraláshoz, mint a borkóstolás, a bringázás, vagy a Balaton. Badacsonyban számos helyszín adott ahhoz, hogy szükség legyen egy ilyen reggelire – a Kishableányról, a Pláne Badacsony Borteraszról és a Friss Teraszról már írtunk, de korán fekvőknek és bemelegítéshez adott az Istvándy Borműhely is.

bb7.jpg

A Bor & Breakfast egy hostel Badacsonytomajon, a Római út leges legelején. Ha bírod a retró helyeket, és alacsony költségvetésű nyaralást tervezel, akkor ez erre egy tökéletes hely a maga úttörőtáboros-koleszos hangulatával és a belső udvarral. Kb. 20 perces sétával éred el innen Badacsonyt, ahol a fent említett helyeket találod, a strandok viszont nagyon közel vannak.

bb1_1.jpg

Ha eljön az a bizonyos reggeli, érdemes felkeresned a hostel külsősöknek is nyitott kávézóját/borozóját. Viszonylag széles kínálatból válogathatsz: van bundáskenyér, croissant jammel és vajjal, melegszendvics, frankfurti virsli, azoknak, akiknek ilyenkor egy kalóriabomba kell, angol reggeli, és persze a klasszikus, igény szerint sajttal és szalonnával is turbózható tojásrántotta. Talán ez az, ami ilyenkor a legjobban esik, főleg, ha házi tojásból készül – lehet, hogy ez is hozzájárult ahhoz, hogy ilyen finomra sikerült. Az élményt egy jóféle kenyérrel lehetett volna még fokozni a sima pirítós helyett.

bb3_1.jpg

bb5.jpg

19059723_782124198613671_5900935085669104151_n.jpg

Ez már nem is reggeli, hanem brunch, mivel egy sajttortával fejezzük be, és fél 12-ig várnak a későn kelőkre. Láttunk már sokkal szebbeket is, de ez nem számít, mert elképesztően finom. Itt senki nem rohan, tőled sem várják el, hogy felkelés után azonnal döntésképes állapotban legyél. Mariann egyedül viszi a helyet, nem stresszel, mosolyog, és néha egy kicsit várnod kell, ha sok a kissé tétova reggeliző.

bb6.jpg

Feltankolhatsz borokból is, és találsz néhány terméket helyi termelőktől (pl. lekvárok) is. Bár az alapreggelik maradnak, a kínálat változik, nem biztos, hogy pont ugyanez lesz, amikor erre jársz. Badacsonyban ébredőknek kötelező.

Fotók: ilovebalaton és Bor & Breakfast)

Bor & Breakfast Hostel
Badacsonytomaj, Római út 1.
06306649266

A legmenőbb reggeli Badacsonyban Tovább
Címkék:reggeli badacsony szállás gasztronómia kávézó gasztró badacsonytomaj hostel reggeliző Balaton bor and breakfast

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr5112655785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása