Ingyen is fesztiválozhatsz a Balatonnál...csak bírd a tempót!

Ingyen is fesztiválozhatsz a Balatonnál...csak bírd a tempót!

Nem túlzás, hogy az év eddigi legpörgősebb napjai jönnek a Balatonnál. Koncertek, bulik, borok, sörök mindenhol, az utcabáltól a jazzig rengeteg műfaj van a választékban. 

bor7.jpg

Krisecco Fest, Kristinus Borbirtok

Ha prémium kategóriás bulira vágysz, elit helyszínen, akkor irány Kéthely. Július 14-15-én olyan előadók érkeznek a hi-tech borbirtokra, mint az Irie Maffia, a Kállay Saunders Band, Margaret Island és Vörös Janka, délután 2-től pedig DJ-k izzítják a hangulatot. A gyerekekre is gondoltak a szervezők, nekik külön filmvetítés lesz a Vinocino bormoziban. Keszthelyről és Marcaliból ingyenes buszjáratok indulnak a helyszínre, és haza is szállítanak. Jegyek itt!

krisecco.jpg

Startolnak a borhetek

Július 14-én indul a Badacsonyi Bor7, és egészen július 30-ig tart. Kint lesz többek között a Borbély Családi Pincészet, a Folly Arborétum és Borászat, az Istvándy Birtok, a Laposa Birtok, Málik Pince és a VáliBor, és minden este ingyenes koncertek járnak a borkóstolás mellé (Blahalouisiana, Járai Márk, Kerekes Band, stb.), és még ezután sem mész haza, mert a koncertek után dj zenél.

A gyenesdiási Kárpáti Korzón július 13 és 16. között borutcával, lacipecsenyével, népművészeti- és kézműves vásárral támadnak a bornapok. Itt inkább az idősebb generációra hangolt koncertekre és hagyományosabb utcabál-hangulatra lehet számítani. Ez alól kivétel a péntek este, amikor Péterfy Bori & Love Band koncert lesz.

Inkább jazz? 

A siófoki ingyenes New Orleans jazz fesztiválra (július 13-16.) az ország minden tájáról és külföldről is érkeznek zenekarok. Idén is fellép a Kossuth-díjas Hot Jazz Band zenekar, lesznek dixieland és ragtime bandek. Ha inkább visszafogottabb, borozós kikapcsolódást keresel, Balatonbogláron, a XVIII. Jazz és a Bor fesztiválján minden este 20 órától kezdődnek a programok. Barabás Lőrinc Quartet, Elsa Valle és Babos Gyula is a fellépők között szerepel, esténként két jazz koncert és 4-6 borász vár. Jegyek itt.

new_orleans_jazz_fest.jpg

Kertmozi a Vaszary-villában

Reneszánszát éli a kertmozi: Július 14-től a füredi Vaszary-villában is indulnak a vetítések, este 22.30-tól. A filmeket eredeti nyelven, magyar felirattal játsszák, ingyen. Friss szuperhősös filmekre ne számíts, inkább a klasszikusokra és gondolatébresztő alkotásokra készülj.  

FINA nyíltvízi úszás döntők

Bár nem mindenki örül a világbajnokságot kísérő felfordulásnak, és már jegyet sem lehet kapni, említést kell tennünk a Balaton egyik legfontosabb sporteseményéről. A FINA versenypályát a Tagore sétány közelében, a balatonfüredi kikötőnél alakították ki. Itt kerül sor a nyíltvízi úszás döntőire (15-én a férfi 5 km-es, 16-án a női 10 km-es, 18-án a férfi 10 km-es).

Ingyen is fesztiválozhatsz a Balatonnál...csak bírd a tempót! Tovább
Címkék:programok jazz sör koncert fesztivál badacsony bor balatonfüred alsóörs gyenesdiás siófok Balaton Balatonboglár kristinus borbirtok

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr2512658621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása