Tök jó, hogy van, de hová visz a Badacsonyi Tekergő?

Tök jó, hogy van, de hová visz a Badacsonyi Tekergő?

Ha vízitaxival érkezel Badacsonyba, ingyenes elektromos busz visz fel a legjobb helyekre. Összeszedtük, mit érdemes tudni az állomásokról.

badacsonyi_tekergo_web108.jpg

Sokszor írtunk már arról, hogy Badacsony hogyan lesz újra egyre izgalmasabb, és arról is, hogy kik és hogyan vállalkoztak arra, hogy kiemeljék a régiót a kannás szürkebarátok és az infralámpás hekkek univerzumából.  Erről olvashatsz itt és itt

badacsonyi_tekergo_web003.jpg

A legújabb kezdeményezés abban segít, hogy könnyebben és egyszerűbben eljuss a legfontosabb nevezetességekig. Ha mindent meg akarsz nézni ugyanis,

  • ráveszel valakit, hogy áldozza fel magát és legyen sofőr,
  • vagy hívsz egy hegyi taxit, amikor tovább akarsz menni
  • vagy vállalod, hogy a magassarkút edzőcipőre, a smart casualt kiránduló szettre cseréled, és felsétálsz jó pár km-t a hegy aljába.

Ami ettől megkímél, az a Badacsonyi Tekergő nevű ingyenes, környezetbarát elektromos buszjárat – amennyiben vízitaxival érkezel Badacsonyba. Nézzük, milyen helyekre visz el a kikötőből induló kisbusz:

Istvándy Borműhely

Egy 1900-as években épült, gyönyörűen felújított Római úti villa ad otthont a borműhelynek, ahol bárki borász lehet egy kicsit, és elkészítheti a saját cuvée-jét. Borterasz, élőzene és bormozi is van itt, és persze az Istvándy-féle borokat is végigkóstolhatod.

Laposa Borbirtok

Mesés a panoráma, isteniek a borokat kísérő falatok, de idáig felgyalogolni nem könnyű annak, aki nem mozog rendszeresen. Nemcsak a látványtól nem kapsz levegőt, mire felérsz. Kihagyni viszont óriási hiba lenne, megismerheted a Laposa Borbirtok borait, és a környék legszebb panorámáját.

badacsonyi_tekergo_web033.jpg

badacsonyi_tekergo_web045.jpg

Kisfaludy-ház Étterem és Borterasz

Kisfaludy Sándor költő egykori présháza ma panorámás étterem és borterasz, Badacsony egyik jelképe. A szomszédban található és múzeumként működik a ház, ahol a költő Szegedy Rózával élt – eleinte problémamentesnek egyáltalán nem mondható kapcsolatukat legendák övezik. 

badacsonyi_tekergo_web071.jpg

frissTerasz 

A legújabb Laposa-projekt egy laza, panorámás borterasz Badacsonyban, ahol nagyon olcsón ihatsz minőségi helyi bort, ütős a grillkolbász, és dizájnos a zsíros kenyér. Tökéletes helyszín meccsnézéshez.

friss5_1.jpg

Hárskert vendéglő

A vendéglőhöz tartozó Neptun szálló alapkövét 1902-ben rakták le, Badacsony első három szállójának egyike volt.  A Hárskert Vendéglő 80 fős, hangulatos kerthelyiségét az igazán meleg napokon fogod a legjobban értékelni. 

Kishableány

Az egykori Hableány étterem és szórakozóhely teraszán nyílt hely ma már szintén kötelező badacsonyi látnivaló. A balatoni street food, vagyis beach food egyik legkorábbi bázisa, dj-s bulikkal.  

És hogy miért volt erre szükség? Évről évre egyre többen érdeklődnek a régió iránt, és a szervezők fontosnak tartották, hogy még közelebb kerülhessenek a látogatókhoz a Badacsony kincsei. Egyelőre a vízitaxival érkezőket tudják kiszolgálni. Nincs menetrend, a hajók befutásához igazítják a tekergő indulását. 

badacsonyi_tekergo_web052.jpg

badacsonyi_tekergo_web027.jpg

A járat július 1-től indult, és a tervek szerint szeptember 10-ig közlekedik majd. 

Tök jó, hogy van, de hová visz a Badacsonyi Tekergő? Tovább
Címkék:programok badacsony bor gasztronómia gasztró borászat kishableány vízitaxi buszjárat Balaton tekergő laposa birtok istvándy borműhely kisfaludy étterem

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr8612662923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Valéria Nunkovicsné 2018.01.15. 12:32:25

Nagyon megörültünk,mikor ezt a blogot megláttuk.Imádjuk a Balatont,és főleg Badacsonyt.
Minden évben Badacsonytomajon nyaralunk.A kérdésem az lenne,mi hogy vehetnénk igénybe a Badacsonyi tekergőt?Üdv.
süti beállítások módosítása