A Balaton első szusiétterme

A Balaton első szusiétterme

Hogy kerül a krémsajt a szusiba, és hogy kerül egy szusiétterem a Balaton partjára? Kipróbáltuk a balatoni szusit, ami persze csak földrajzi értelemben viselheti a balatoni jelzőt. Hiszen egy olyan szusibárról van szó, ami a világ bármelyik felén lehetne (leszámítva a néhány magyaros ízlésre hangolt tekercset). De itt van, a szusikedvelő helyiek és a környéken nyaralók nagy örömére.

szezamsushi_016.jpg

Kiss Beáta és Balázs Péter tulajdonosok balatonfürediek, és úgy döntöttek, visszatérnek ide, hogy saját üzletükben mutassák be Péter szusikészítő tudományát. A szusiséf külföldön és a budapesti Planet Sushiban szerezte a tapasztalatait, de dolgozott a csopaki Söpteiben is, ahol szintén nem ritkák a keletiesebb ízvilágú fogások és egzotikusabb hozzávalók.

És igen, ez nem a helyi alapanyagos, helyi gasztronómiai hagyományokra építő vonal, de tény, hogy harminc fok felett nagyon is jól tud jönni néhány hideg szusitekercs, vagy egy miszóleves, ami után nem érzed azt, hogy mozdulni sem tudsz az elfogyasztott kalóriamennyiségtől.

A kínálat nagyon széles, a 4-szer érdemes visszajönni, ha tisztességesen végig akarjuk enni az étlapot. Kétféle leves, egy algasaláta, csaknem húszféle maki, tíznél valamivel több nigiri, nyolcféle gunkan és kb. ennyi sashimi közül lehet választani.

A hagyományos ételek – pl. kókuszos leves csirkével, vörös tonhalas, uborkás maki, tigrisrákos nigiri, stb. – mellett egészen meglepő kompozíciók is készülnek, a magyarhoz közelebbi ízvilággal. A pirított lazacos-krémsajtos-avokádós makit vagy a krémsajtos-uborkás-szezámos, shiitake gombás verziót például egy szinten el tudnánk képzelni gyors ebédnek.

szezamsushi_015.jpg

Haladó szusievők pácolt, füstölt angolnát is kérhetnek, vagy kipróbálhatják, milyen, amikor a kaviár és az avokádó egy falatban találkozik, a tejszínes-kókuszos rizstekercs vagy a csokis-pirított mandulás maki már az extrémsport kategória. Persze kár lenne kihagyni, legalább egy kóstolás erejéig.

Ha kiráz a hideg a szusitól, legyél nyitott és próbáld ki legalább a matcha teás fagyit, a japán sört vagy a szakét.
Beáta és Péter azt tervezik, hogy bevállalják a téli nyitva tartást – ahogy több hely is a Blaha utca környékén. Ha majd az őszi, vagy a téli Balaton miatt érkezel Füredre, tartsd fejben, hogy most már szusizni is lehet itt.

Fotók: Vanik Zoltán, ilovebalaton

 

6950_02.jpg

A mai cikket a Lidlben kapható Siti grapefruit ízű üdítőital támogatja, amelyet 08. 24.-től 99 forintért lehet megvásárolni a Lidl bármelyik balatoni üzletében!

 

Szezám Bistro - Sushi
Balatonfüred, Kisfaludy u. 5.
0630216 8201

A Balaton első szusiétterme Tovább
Címkék:étterem balatonfüred gasztronómia gasztró szusi Balaton szezám szusi

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr9412777976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása