Mit tegyünk, ha nem vagyunk 18 éves füredi lányok?

Mit tegyünk, ha nem vagyunk 18 éves füredi lányok?

Először is váltsunk jegyet a 193. füredi Anna-bálba, mert nem fognak minket meghívni. Csak a 18 éves füredi lányokat. Ha nem akarunk jegyet váltani, mert a szmokingunk éppen tisztítóban van, a feleségünk meg nem talált a belvárosi szalonokban neki tetsző nagyestélyit, akkor vegyünk részt a színvonalas ingyenes programokon és a Blaha utcában másodízben megrendezett Utcabálon (az nem ingyenes, de jó).

Jöjjön egy kis ízelítő a programokból. Július 17-én, kedden prímásverseny kezdődik a Vaszary Galériában. Az élhegedűsök két napig vetélkednek, eldől, ki játssza cifrábban az erdélyi, kismagyarországi dallamokat. A legjobbak - köztük egy szlovák prímás - szerda este a Gyógy téren adnak számot tudásukról.

Július 19-én és 20-án az Operaház művészei ragadják magukhoz a színpadot. Puccini Itáliája tölti meg élettel a Gyógy teret. Csütörtökön este az énekkar és a zenekar varázsol, pénteken a énekművészeké a színpad, akik Puccini, Leoncavallo, Mascagni fülbemászó áriáit interpretálják.

Szombaton, a fesztivál ideje alatt utcabálozhatnak a zenét és jó hangulatot kedvelő vendégek. A Blaha utca táncparkettet és élő swing zenét kap, a helyszín díszkivilágítást.

A vasárnapi levezetés is jónak ígérkezik. A Kisfaludy színpadon néptánc, a nagyszínpadon operamozi várja azokat, akik már megnézték a városban körbekocsikázó Anna-bál szépeket. Apropó kocsikázás!
Mindenki sétakocsizhat, aki időben regisztrál, és vásárol magának fél órára egy bábolnai, szilvásváradi vagy mezőhegyesi fogatot.

Most pedig ismerkedjetek meg az Anna-báli menüvel. Tóth József executive séf a következő szavakkal vezette fel a fogásokat: tradíció, modernitás, nyárias könnyedség.

eloetel.jpg
A hideg előétel citrusokkal és sóval marinált kecsege és kacsamáj. A húsok lepréselve, rétegezve. Uborkazselével, lazackaviárral, pácolt gyömbérrel, citrusos répakrémmel.

leves_1.jpg
Hideg őszibarackkrémleves mandularopogóssal (a húsleves gazdagon lecserélődött)

husi2.jpg
Szuvidált borjúszűzérmék, hozzá napraforgókrém baconmorzsával, csicsókával, marinált hagymák, gombák, zöldségek, a tányér másik felén konfitált galambcomb mellével, gerlisrizottóval (benne a galamb májával, zúzájával). 

sutike.jpg
Joghurtos, lime-os szelet roppanós erdei gyümölcsréteggel, nyári gyümölcsökkel, makaronvariációkkal.
Aki pedig idén nem ért rá, nem fért be, feszeng a szmokingban, nem talált rá fedezetet a pénztárcájában, az egy percig se bánkódjon. Még hét év, és jön a kétszázadik! Addigra csak megurasodunk valahogy! 

Mit tegyünk, ha nem vagyunk 18 éves füredi lányok? Tovább
Címkék:balaton balatonfüred Anna-bál anna grand hotel

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr714092725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása