A Kéknyelű Virágzás Ünnepe 2012 Badacsonytomajon

A Kéknyelű Virágzás Ünnepe 2012 Badacsonytomajon

A kéknyelű jó híre talán már azokhoz is eljutott, akik nem kifejezetten borszakértők. Ez a szőlőfajta olyan nagy becsben áll a badacsonyi borászok körében, hogy minden évben ünnepséget szerveznek a virágzása tiszteletére.

 

A Kéknyelű Virágzás Ünnepe idén június 9.-én szombaton, és 10.-én vasárnap kerül megrendezésre Badacsonytomajon.

A családi pincészetek ezen a hétvégén, mint egy kiállításon mutatják be boraikat, azzal a kellemes különbséggel, hogy itt a kiállított tárgyak mindegyike elfogyasztható.

 

 

 

 

 

A kiváló minőségű borok mellé helyben sütött-főzött, tájjellegű ételeket kínálnak, mint például a balatoni egészben sült fogas, a különböző bazsalikommal ízesített levesek és a kecskesajt.

 

A remek borok és ételek fogyasztását az állandó szabadtéri koncertek teszik még élvezetesebbé. Ezen a hétvégén egy percre se némul el a muzsikaszó.


A város főterére, a Dísz térre érkezve pedig a kézművesek színes kavalkádjában találja magát az ide látogató. Itt beszerezhetünk mindent, mi szem-szájnak ingere: mézet, lekvárt, kürtős – és mézes kalácsot, kerámiát, feliratos fakanalat, kisfiúknak fakardot. Ha pedig a vásárfia kiválasztása után egy kicsit megpihennénk, nyugodtan letelepedhetünk a szabadtéri színházak valamelyikének nézőterén, és megtekinthetünk egy-két igazi, hagyományos vásári komédiát.

A családdal, kisgyermekkel érkezőkre is gondoltak a szervezők, így míg a szülők borozgatnak, a kisebbek a bábszínházban lelhetik örömüket.

 

 

 


Látogassatok el idén Badacsonyba, hogy vígan énekelhessétek az arrafelé olyan jól ismert nótát, amely így kezdődik: „Badacsonyi kéknyelűt, finom drága jó nedűt ittam este.”

Bakos Csenge

A Kéknyelű Virágzás Ünnepe 2012 Badacsonytomajon Tovább
Címkék:balaton fesztivál badacsony kéknyelű 2012 virágzás badacsonytomaj ünnepség ünnepe badacsonyi fesztiválok

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr984568804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása