Elektromos autókkal a Balaton körül

Elektromos autókkal a Balaton körül

Az E.ON idén júliusban öt elektromos töltőállomást létesített, öt balatoni településen, a környezetbarát autókkal közlekedők részére. Ők 2012-ben ingyen parkolhatnak Siófokon!

greenetik.eu3.jpg

Manapság megfigyelhető, hogy a kőolaj árának folyamatos növekedése miatt egyre többen váltanak elektromos vagy hibrid autókra világszerte, melynek egyik pozitív következménye a káros anyagok kibocsátásának csökkenése. Magyarországon sajnos még nem olyan ismert ez a közlekedési forma, pedig éppolyan kényelmes, mint benzinnel működő autóval utazni. Csak sokkal halkabb és nem kell azt éreznünk minden megtett kilométer után, hogy zsák számra szemetelünk. Az E.ON lelkes csapata úgy döntött, segít népszerűsíteni a környezetbarát járműveket, így a Bécs-Budapest útvonal után sor került a Budapest – Székesfehérvár – Siófok – Fonyód – Keszthely – Balatonfüred útvonal töltőállomásokkal való felszerelésére is. Siófok polgármestere, Dr. Balázs Árpád elmondta, az e-autóra váltást ösztönözve úgy döntöttek, idén ingyenes parkolási lehetőséget biztosítanak a villamosautóknak városszerte.

greenetik.eu2.jpg

Az E.ON a balatoni kutakkal együtt összesen már 10 ilyen töltőállomással rendelkezik, hosszú távú terve pedig, hogy ezeket zöld árammal lássa el. A zöld energia előállításakor nem keletkeznek használt nukleáris fűtőelemek és üveghatást serkentő, káros anyagok. Ezt az energiát a víz és a szél erejével termelik. Zöldtarifára 2011 óta itthon is bárki áttérhet saját háztartásában.

zoldauto.info.hu.jpg

Egyelőre sokan támadják az e-autókat mivel az akkumulátoruk nagy és nehéz, ráadásul a legtöbb csak 50-90 km-t képes megtenni egy töltéssel. Azoknak viszont, akik főleg egy adott városon belül autóznak kiváló választás lehet. Arról nem is beszélve, hogy az új töltőállomásoknak köszönhetően a Balaton is megközelíthetővé vált, így akár nyaralni is indulhatunk e-autónkkal. Hírességeink közül elsőként Ullmann Mónika váltott zöld energiára otthonában, és e-autóra az utakon. Egy kis bézs REVA-t vezet. Ez a világ jelenleg legsikeresebb elektromos autója, amely 80 km/h-s maximum sebességre képes, és 80 km-es hatótávolsággal rendelkezik. Ennek az autónak a teletankolása 400 Ft-ba kerül, ami kevesebb, mint 1 liter benzin ára! A REVA rendelkezik egy kiterjesztett hatótávolságú típussal is, amely 120 km-t képes megtenni. Az alap fogyasztói ár 3 600 000 Ft, ami viszont sokunknak gondot okozhat.

bevezetem.hu.jpg

A balatoni töltőállomásokat Siófokon a Hotel Azúr, Fonyódon a Torony étterem, Keszthelyen a Festetics Kastély, Balatonfüreden pedig a Flamingó Hotel üzemelteti. Székesfehérváron a Jancsár Hotelnél találod.

Helyszínek:

Hotel Azúr
8600 Siófok, Erkel Ferenc utca 2/c
Tel.: +36 84 501 400
E-mail: info@hotelazur.hu

Torony Étterem
8642 Fonyód, Vitorlás utca 25.
Tel.: +36 85 363 805
Helikon Kastélymúzeum

8360 Keszthely, Kastély u. 1.
Telefon: +36/83/312–191 Fax: +36/83/315–039
E-mail: titkarsag@helikonkastely.hu

Flamingó Hotel
8230 Balatonfüred, Széchenyi u. 16.
Telefon: 87/581-060, 87/688-100
Fax: 87/481-167, 87/688-167

A REVA autóiról a www.villanyverda.hu oldalon találsz bővebb információt!

Bakos Csenge Manjari

Elektromos autókkal a Balaton körül Tovább
Címkék:balaton elektromos autó eon zöld energia reva e-autó ingyen parkolás zöldtarifa

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr634702473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása