A legjobb balatoni cukrászda nyomában: Bergmann

A legjobb balatoni cukrászda nyomában: Bergmann

Óriási mázlijuk van azoknak, akire épp Balatonfüreden jön rá a cukortúladagolhatnék: miközben a legtöbb településben jó esetben közepes édességek között tudsz csak vergődni, addig Füreden két zseniális hely is nyílt az elmúlt években. Az egyik az új sztár, a Karolina, a másik a lassan évszázados múltra visszanéző Bergmann.

A teljes sztori: az első cukrászdát még 1939-ben nyitotta Győrben Bergmann Imre, és arrafelé mindig is ünnepnapnak számított a Bergmannban enni. Tudom, mert ott nőttem fel, és emlékszem, hogy mekkora szó volt, amikor a náluk vásárolt krémeseket, süteményeket raktuk a családi asztalra. A kilencvenes években aztán terjeszkedni kezdtek, ami konkrétan a füredi cukrászda és a füredi kávézó megnyitását jelentette: elvitték a Balatonra a most már lassan 75 éves recepteket, és elkezdték azokat ugyanabban a minőségben megvalósítani, mint Győrben.

És a recept bevált, a Bergmann népszerű, tele van vendégekkel és a sütemények tényleg zseniálisak, kevés jobbat találsz ezeknél Magyarországon. És van-e menőbb annál, mint az ország legjobb süteményeit összekötni az egyik legjobb nyaralócélponttal?

A környezet is kellemes, bent polgári, kint nyugodt, a választék meg óriási, és a klasszikus fogásoktól a nyírfacukorral ízesített, cukorbetegeknek is ajánlott, extra light édességekig van minden. Mi csokoládétortát kértünk:

Meg túrótortát:

És nem csalódtunk egyikben sem. Csokoládétortánál például olyan könnyű hibába esni, lehet gejl, vagy túl tömény a töltelék, száraz, unalmas a tészta, de itt vigyáznak az egyensúlyokra és a harmóniákra: a csokitorta úgy lett összetéveszthetetlenül édes, hogy közben kicsit sem émelyítő. És a túrótorta friss túrója, üdítő gyümölcsei és remek tésztája is olyan, hogy megéri miattuk elkanyarodni a parkról és beugrani a Bergmannhoz.

Ki ne hagyd, ha arra jársz!

Bergmann Cukrászda
Balatonfüred, Petőfi Sándor utca 64.
Tel: 0687341087
Szerda-V: 9:30-18:00

Bergmann Kávéház
Balatonfüred, Zsigmond utca 1.
Tel: 0687482763
Cs-H: 9:30-18:30
Sz-V: 9:30-18:00

A legjobb balatoni cukrászda nyomában: Bergmann Tovább
Címkék:balatonfüred gasztró

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr666659647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása