A legjobb balatoni hotel nyomában: Best Western, Siófok

A legjobb balatoni hotel nyomában: Best Western, Siófok

A - teljes nevén - Best Western Janus Boutique Hotel & Spát Siófok szívében találod, és legyünk őszinték: ennek vannak előnyei és hátrányai is. Előny, hogy a vasútállomás 100, a strand egy rövid sétával 500 méterre van. Hátrány, hogy a vasútállomás 100 méterre van, mert akármilyen jól szigeteltek az ablakok (mert azok), a vonatok mégis a hotel mellett járnak. A másik oldalon meg a Fő út húzódik.

Az épület egy régi imaház és egy iskola összeépítésével jött létre, maga Makovecz "Makovecz" Imre tervei alapján. Szóval ízlés kérdése, hogy tetszik-e, de az biztos, hogy nem tucatépület.

Sőt, egykaptafás szobák sincsenek benne. Minden egyes szoba egyedi kialakítású, pont azért, hogy a hangulatodhoz illően választhass. Már persze, ha éppen van erre lehetőség, mert ez a hotel is eléggé pörög a szezonban. Ez amúgy egy olyan koncepció, amely elsülhet jól és kicsit rosszul is, de az alapján, amit láttunk, sikerült az ízlésesség határain belül maradni. És ennek örülünk.

A szobánk a Velence volt, nem hatalmas, de két főnek pont elegendő, a berendezés pedig valóban hangulatosra sikerült. Klíma van, ami mondjuk a vacogó téli hidegben nem egy akkora állítás, de ha váratlanul beüt a globális felmelegedés, jól jön az ilyesmi. A wellness szuper, jól felszerelt: edzőterem, pezsgőfürdő, használható méretű medence is van, sőt, este konkrétan meztelenül lehet használni az egész komplexumot. Erről biztos mindenki arra asszociál, hogy napnyugta után döbbenetes orgiát tartanak a medence környékén a siófoki szexmasinák, de igazság szerint ez inkább a német vendégeknek szól, akik amúgy is imádnak minden ruhát ledobni, és itt nemcsak a szaunában tudnak áldozni a hobbinak, de az egész wellnessben is.

A reggeli messze kiemelkedik a nagy balatoni átlagból, van választék, és a felhasznált alapanyagok is inkább minőségiek, mint nem. 

Viszont: a szálloda télen zárva van, áprilisig senki se ki, se be, elsejétől viszont újra pörögnek az események. Addig is harminc százalékos kedvezménnyel lehet helyeket foglalni a szállodába, ha valaki nagyon menne, most olcsón megteheti.

BEST WESTERN Janus Boutique Hotel & SPA
8600 Siófok, Fő u. 93-95.
Recepció tel: +36 84 312 546
Recepció mobil: +36 30 5006315
e-mail: janus@janushotel.hu

A legjobb balatoni hotel nyomában: Best Western, Siófok Tovább
Címkék:szállás helyszínek

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr456659119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Netuddki. 2015.03.11. 12:02:32

A szekszmasináról nekem teljesen más jut az eszembe...

2015.03.11. 13:38:45

Jó kis hotel.... a vendégek számára a kávé és a hatalmas választékú tea ingyenes. A medence .urva hideg, a padlólapok csúsznak. A szálló melletti étterem olcsó és finom. A kábeltévén a medencéről és a parkolóról online adás van. Segítőkész személyzet. Mindenféleképp az ajánlott kategória.

Lova 2015.03.11. 14:56:08

Tőlünk nyugatabbra teljesen normális a meztelen wellness. Sőt az a standard. Sőt sokkal egészségesebb is - feltéve ha az ember mindig használ szaunakendőt. Amit persze nálunk a közönség része még látásból sem ismer.
Mint ahogy a szaunaetikettről sem hallottak még. Lásd hangosan röhögés a szaunában, vagy a "bejön - ész nélkül felönt - egy percen belül meg akar halni a melegtől ezért kimegy" móka. Egy óra alatt háromszor eljátszva...
Dolgozni kell ezen az itthoni wellness kultúrán még sokat. Nem lehetne erről is cikket írni?

Csak Norris 2015.03.11. 15:43:40

@Lova: "Dolgozni kell ezen az itthoni wellness kultúrán még sokat"

Mint minden más kultúrán. Ld. Közlekedés, szórakozás, kulináris dolgok...

óðinn 2015.03.11. 15:45:42

Hát a szalámiba dugott kis magyar zászlók eléggé lerontják az összképet...

Pelso.. 2015.03.11. 17:58:18

@beszoptuk: Csatlakozom: a személyzet tudja és teszi a dolgát. A berendezés, felszerelés kifejezetten jó minőségű, a tisztaság is ok.

2015.03.11. 21:19:34

@Lova: hagyd már ezt a mostanában felkapott bullshitet, hogy a magyar társadalom még nem érett meg a közös faszlógatásra. Ez sokkal inkább kulturális preferencia, mint egészségügyi, és senkinek nem kéne beleugatni, ha valaki a maga módján akar szaunázni — történetesen nem meztelenül. Engem például, sok más embertársammal együtt, rettenetesen irritál idegen, ruhátlan egyének fizikai közelsége.

A másik, ami undorító, hogy az ilyen bulvárblogokon a szaunás témához összeszedett stockfotókon mindig csinos, szőke, fiatal nők vonaglanak a fapadon, holott tudjuk, hogy a valóságban nem ez a jellemző. Legalább mernének befotózni egy átlagos szaunába, ahol ötvenes németek (magyarok) élvezik a valódi szaunakultúrát.
süti beállítások módosítása