Luxusautókkal és partikkal indul a nyár Balatonfüreden

Luxusautókkal és partikkal indul a nyár Balatonfüreden

Balatonfüreden már most zajlik az élet, így nem kell megvárnod a főszezont, ha egy kis balatoni pörgésre vágysz. És ez csak egyre durvább lesz!

Május 16-17-én lesz a Veterán autók szépségversenye (Concours d’ Elegance) a hagyományos Vitorlabontó ünnepség keretében. Kb. negyven, 1980 előtt készült, klasszikus autó érkezik a Vitorlás térre. A Concours d’Elegance egyébként a 17. századi francia arisztokraták egyik hobbijából alakult ki, miszerint a nyári hétvégéken felvonultatták lovaskocsijukat Párizs parkjaiban. A balatonfüredi rendezvényen az idén a BMW, Mini és a Rolls-Royce legújabb modelljeit is megnézheted, nemcsak nappali fényben, hanem éjszakai megvilágításban is.

auto-244.jpgfotó: /www.balatonfuredconcours.eu/

A Kredenc Borbisztróban télen sem szünetelt a partizás, de a nyár közeledtével még durvább bulisorozat veszi a kezdetét. Május 9-én például Jamaikai Reggae Party lesz a G Ras & The Chapel Jiggaz akusztikus reggae zenekar főszereplésével, karibi hangulat meg minden. Készülj úgy, hogy nem fogsz időben hazamenni, mert a koncert után afterparty következik a Riddim Colony Soundsystemmel.

g_ras_the_chapel_jiggaz_feat_ceecee_photo.jpgGRas & The Chapel Jiggaz

Az est másik vendége a Szent Donát Birtok lesz remek csopaki borokkal. Lesz elég időd, hogy kipihend magad és felkészülj a május 25-ei Csopak Demizson Allstarz Orchestra jazz nagykoncertre és a Guden Kisbirtok borbemutatójára.

10516699_778149262205888_194466653731211749_n.jpgKredenc Borbisztró (fotó: Szabó Miklós)

A Balatonfüredi Művészeti Fesztivál (május 23-25.) miatt szintén érdemes ideutazni. A zenei felhozatalt többek között az Eastwing crossover-formáció, Herczku Ágnes és a Banda és Halász Judit erősíti, a Vaszary Galériában pedig a Picasso-kiállításhoz kapcsolódó kísérőprogramok lesznek izgalmasak, pl. a Tea Picassóval című irodalmi est. Ha kíváncsi vagy, hogyan működik egy Moliére dráma a tánc nyelvén, nézd meg a Képzelt beteg c. táncszínházi előadást, Grecsó Zoltán rendezésében.

A június sem ígérkezik unalmasnak: a nyár a Könyv Bor Jazz rendezvénysorozattal indul (június 4-7), ahol felolvasások, kulturális és irodalmi programok, jazzkoncertek és természetesen borok várnak. A balatonfüredi múzeumok is beszállnak a Múzeumok Éjszakája programsorozatba, a Balatoni Hal-és Borünnep pedig egy újabb alkalom a bulizásra és arra, hogy megismerd a régió borait és gasztronómiai hagyományait. A programok Csopakon, Tihanyban és Paloznakon is zajlanak majd.

rajt.jpg
Ennyi nyárindító program közül biztosan találsz olyat, ami érdekes, és ha már itt vagy, csodáld meg az újjászületett Tagore-sétányt, és élvezd, hogy még nincs tömeg. Mert júliustól őrület lesz, jön a Kékszalag és az I Love Balaton Éjszakai futás, például.

Luxusautókkal és partikkal indul a nyár Balatonfüreden Tovább
Címkék:programok koncert fesztivál kiállítás bor balatonfüred gasztronómia borkóstolás kredenc tagore veterán autók Balaton Múzeumok Éjszakája Vaszary Villa Szent Donát Birtok Balatonfüredi Művészeti Fesztivál Bor Könyv Jazz Balatoni Hal-és Borünnep

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr277431068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

badogosmester 2015.05.06. 11:30:36

A sétány még nagyon nincs kész, kár sietni. Lehet nem a fotelből kéne írni, 100 kmről...
süti beállítások módosítása