A legjobb balatoni hamburger nyomában: Bor és Szóda

A legjobb balatoni hamburger nyomában: Bor és Szóda

A Bor és Szóda lebilincselő hangulatáról és a szuper pizzájukról már írtunk, most azt teszteltük le, hogy is állnak a street food-vonalon. Nem könnyű ma már újat mutatni ezen a téren, és ez nem csak a fővárosra, hanem a Balatonra is igaz. Ott van a nálunk listavezető Pura Vida Angus marhás, karamellizált hagymás cheddaros burgere, a harcsa felemelkedését bizonyító Vízikutya, a Söptei pince szarvasburgere, stb. Mohos Ádám, a hely tulajdonosa és házigazdája ennek ellenére belevágott.

11816992_617080868394615_5849545590574583259_n.jpg

boresszoda2_1.jpg

A  "börger" választék október közepére forrta ki magát, így kimaradt a nagy balatoni hamburgertesztünkből. A "Szóda börgerbe" pl. 200 g marhahús, karamellizált bacon és vörös cheddar került friss zöldségek és egy kis jalapeno társaságában. Nagyon rendben van az egész: igazi húsok, normális alapanyagok.

img_20151128_213604_hdr.jpg

11811495_617080865061282_3800878557485795946_n.jpg

A Lazacbörger halpogácsája pedig lazacsteak-darabokból és kapribogyóból készül, és almaecetes cole slaw, paradicsomkarikák és házi kapros-tormás szósz koronázza meg az élményt. Egy árnyalattal lehetne markánsabb a pogácsa íze, de ezt leszámítva nagyon ott van a fogás. A szezámmagos bucik és a szószok is helyben készülnek.

img_20151128_221540_hdr.jpg
A Skinny börger a gluténérzékenyek és a különféle kenyérmentes étrendeket követők miatt került a menübe. A húst és a zöldségeket karalábélevélben tálalják. A választékban ezenkívül többek között házi sült krumpli, 11-féle fűszerbe pácolt Buffalo csirkeszárny, csípős csirkeszárny is szerepel, így biztosan nem maradsz éhes, és lesz mivel leküldeni a balatoni borokat, cseh söröket és a zöldségpárlatokat (zeller, cékla, medvehagyma, stb.)

img_20151128_221500_hdr.jpg

img_20151128_221607_hdr.jpg
A másik vonal, ami szintén a Bor és Szóda merészségét bizonyítja, a vega és vegán napi menü és napi ajánlat. Dél és három között egészséges, húsmentes kajával készülnek, de este is lehet csak növényi hozzávalókból készült pizzát, vagy egy felturbózott salátát kérni. És akármilyen hihetetlen, Anikó, a vega ételek készítője szerint a húsevők is nyitottak a krémlevesek, fűszeres főzelékek és a zöldségek dimenziójára. Ha vegán vagy, és aggódnál, hogy mit fogsz enni a nyaralás idején, nyugodtan válaszd Almádit úti célnak. 

img_20151128_213807_hdr.jpg
A jó hír az, hogy ezeket az ételeket télen is kipróbálhatod, a Bor és Szóda nem zárt be. És ha már itt vagy, érdemes összekötni a gasztronómiai élvezeteket egy bulival, szombatonként - és néha pénteken is - újabb és újabb dj-k nyomják a zenét, természetesen hajnalig. Nincs vesztenivalód.

A hely 2016. decemberében bezárt.

Bor és Szóda
Balatonalmádi, Baross Gábor u. 2. (Tulipán udvar)
0670532 3342

A legjobb balatoni hamburger nyomában: Bor és Szóda Tovább
Címkék:buli étterem vega hal gasztronómia gasztró pizza balatonalmádi hamburger gluténmentes burger napi menü street food Balaton bor és szóda Mohos Ádám

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr58206226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2016.01.09. 07:08:17

Karamelizált békön? A gasztromanírt tényleg csak a bor körüli modoroskodás űbereli.