Döntsd el, hogyan alakítsák át Magyarország kedvenc autópályás éttermét!

Döntsd el, hogyan alakítsák át Magyarország kedvenc autópályás éttermét!

Korábban már többször írtunk az Albaparkról, ami a kevés tisztességes helyek egyike Budapest és a Balaton között: ha útközben megéhezel, vagy a part felé tartva rájössz, hogy semmi kedved főzni, inkább henyélsz a víz mellett, vagy hazafelé, hogy tök üres a hűtő, akkor mindig jó opció ez az étterem. És nemcsak azért, mert itt készíti Erzsi néni a szemed láttára már 26 éve az egyik legjobb fahéjas csigát az országban, hanem mert vannak mindenféle spéci kaják, meg hagyományosak is, szóval nagyjából mindenki talál magának valamit.

dsc06249_1.JPG

Most több fronton is megújul az Albapark és megkerestek minket, pontosabban rajtunk keresztül titeket, hogy segítsetek kiválasztani a megfelelő irányt, ami nagy menőség, oltári lehetőség.

Kis történelem: bár az Albapark elsőre multinak, vagy franchise-nak tűnik, valójában családi vállalkozás, aminek a vezetését még Szakály Antal vette át 1984-ben, aki a fiával, Szakály Attilával a kétezres évek közepén kezdte el átalakítani a nyugat-európai minták alapján a helyet. 2009-ben nyílt meg az Albapark, ami azóta többször az év autópályás étterme lett Magyarországon, és előttem már olyan fokozhatatlan, a sorban az első helyen álló celebek is felfedezték maguknak, mint Ernyey Béla, aki azóta is törzsvendég.

Na szóval: 2009-ben volt az utolsó nagyobb update és most újra nekiesnek a koncepciónak, amit alaposan átalakítanak, de úgy, hogy azért minden jóság megmaradjon. Az első és legfontosabb, hogy a most kétfelé, bisztróra és étteremre osztott teret egybevonják, és egy nagy központi pultból szolgálnak ki mindenkit. Sőt, az ételek is ott készülnek majd, hogy láthasd, itt nem fagyasztott alapanyagokat húznak elő mindenféle zacskókból, hanem friss zöldségekkel, sütikkel, húsokkal dolgoznak a konyhán.

Legalább ennyire fontos, hogy új elemek is megjelennek a kínálatban és a csülökpörkölt, a konfitált libacomb, meg a Rákóczi-túrós mellett felbukkannak a lassan készült, tehát szuvidált ételek és a mindenféle streetfoodok is.

A konfitált libacombot egyébként egyszer még mi is lefőztük az étteremben:

És bár direkt megkértek rá, hogy kezeljem bizalmasan, de akkor is leírom: egy menő sztárséf segít kialakítani a koncepciót. 

Ja, és lesz töltőállomás is az elektromos és hibrodautóknak a parkolóban.

És akkor a végső kérdés: milyen legyen az étterem? Mielőtt az asztalosok nekiállnak a munkának, az Albapark megkért minket, szondáztassuk meg a közvéleményt, milyen stílusú legyen a beltér kialakítása.

Két koncepció van.

Az egyik egy hangulatos kávézó enteriőr, bordó falakkal, kőris és antracit színű bútorokkal, a háttérben a középkori Székesfehérvárról készült metszetekkel:

rd02p.jpg

rd01p.jpg

A másikban meg van egy zöld (igazi!) növényfal, vannak kőrisasztalokon található fűszerek, nád, bambusz és narancssárga bútorok:

rd06b.jpg

rd07.jpg

Szavazz a képek alapján, és írd meg véleményed, ötleted kommentben, a legjobb felvetést az Albapark egy 20 ezer forintos utalvánnyal díjazza, amiből egy négyfős családnak majdnem egy hétnyi ebéd kijön a Balatonra az étteremben.

Disclaimer: az Albapark az I love Balaton partnere.

Döntsd el, hogyan alakítsák át Magyarország kedvenc autópályás éttermét! Tovább

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr798708960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása