2000 alatt a Balatonon: Pulled pork szendvics, Kredenc Borbisztró

2000 alatt a Balatonon: Pulled pork szendvics, Kredenc Borbisztró

A hetedik szezonját kezdő Kredenc Borbisztró a menő budapesti borbárok és a vidéki borospincék közös halmazában található, a füredi borbisztró saját kategóriájának egyetlen képviselője, kötelező program mindenkinek, aki Balatonfüred közelében jár.

 

Bár borkorcsolyák, és tapas jellegű ételek eddig is szerepeltek a kínálatban, a Kredencről elsősorban a borok, az élő zene, a gondosan összeállított playlistek ugranak be, és természetesen maga az ötletgazda, tulajdonos egykori dj, Dobai András, aki minden vendéggel elbeszélget. Mindig kitalál valami újat, nemrég nyitott egy másik helyet a szomszédban (a Hello Touristról külön poszt készül), a Kredenc ételkínálatát pedig valami elképesztő dologgal turbózta fel. Az új kedvenc a Pulled Pork szendvics, ami egyszerű neve ellenére nagyon üt.

pulled1.jpg

kredenc_1.jpg

pulled2.jpg

A szendvicsbe kerülő sertéshúst hat órán át sütik, hihetetlenül omlós, szaftos a húsa. Ez már önmagában elvinné a bulit, de a tetejére kerül néhány szelet sült bacon, a mustáros-curry-s szósztól és a lilahagyma-daraboktól pedig , nemcsak pikáns lesz az összhatás, hanem egy olyan ízélményt kapsz, amit még akkor is emlegetni fogsz, amikor már régen elhagytad a helyszínt. Az egészet az olvadt gouda sajt és a pirított zsemle koronázza meg. A szendvicshez salátát is kapsz, külön tálban. Ezek után ne rohanj le a strandra egyből, rá kell pihenni és fel kell dolgozni az eseményeket.

pulled5.jpg

A Pulled Pork 1900 forintba kerül, ami nem kevés, de minőségi, gondosan elkészített sertéshússal pakolják meg az ételt, és felér egy főétkezéssel. Létezik vega verzió is, ez nincs külön feltüntetve az étlapon. Itt a sertés helyett grillezett gouda adja a pogácsát, a körítés ugyanaz. 

pulled3.jpg

Ha még bírod, érdemes kipróbálni a házi túrós rétest is:

retes.jpg

Ha kedvet kaptál a teszteléshez, ne csak egy rövid ebédet/vacsorát tervezz be, mert meg kell kóstolnod néhány balatoni bort is, ha már itt jársz. Jó hír, hogy nemsokára indul a szobakiadás is, közvetlenül a borbisztró felett, a Kredenc Innben is meg lehet szállni - ennél kényelmesebb megoldást egy Kredences este után nem is tudunk elképzelni.

12794563_1080104045343740_1624066631075733889_n.jpg

A hely délután sziesztát tart, délután 3 és 6 között a szomszéd ban, a Hello Touristban tudsz inni-enni.

Az utolsó képet innen vettük.

Kredenc Borbisztró
Balatonfüred, Blaha Lujza u. 7.

 

2000 alatt a Balatonon: Pulled pork szendvics, Kredenc Borbisztró Tovább
Címkék:balatonfüred gasztronómia gasztró sertés borkóstolás szendvics kredenc Balaton dobai andrás

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr758852840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása