A legjobb balatoni étterem nyomában: Kristinus Borbirtok

A legjobb balatoni étterem nyomában: Kristinus Borbirtok

Egészen elszállt, zseniális ételkompozíciókat ettünk a kéthelyi Kristinus Borbirtokon. Persze nemcsak a henger alakú vaddisznófilé és társai miatt éri meg Kéthelyre látogatni.

kr4_1.jpg

Jogos a kérdés, hogy egyébként mit lehet csinálni itt, és megéri-e beiktatni ezt a kerülőt. A válaszunk az, hogy már egy ebédért is megéri idejönni, de ezenkívül annyi programot találhatsz csak a birtokon, hogy simán eltölthetsz itt egy napot, vagy többet. Itt van például a bormozi, ahol grissinivel és borral fokozhatod a moziélményt, a hi-tech „pince”, lehet piknikezni és kirándulni, és bejárni a környéket – aminek pont az az egyik varázsa, hogy még „nem fedezték fel” igazán a turisták.

kristinus.jpg

De térjünk vissza a gasztroműhelyre. Klaus Deutschmann a karmester a konyhában, és ahol ő megjelenik, ott egészen elképesztő, néha kifejezetten formabontó ételekre lehet számítani. (Ő főzött a sümegi Terazza Bistro Barban is). Minden fogás önmagában egy vizuális élmény, egy külön sztori.

kr11.jpg

Az üdvözlőfalathoz, a kacsazsíros kenyérhez a zsír egy befőttesüveg lecsavarható tetejében érkezik.
Ez pedig a „Tigrisrák-csipsz rizshabbal, lazaccal és ehető virággal”. Ez valami egészen durva kompozíció, egyértelmű jelzés a vendégnek, hogy a séf azt akarja, hogy túladagold az érzékszerveidet ingerekkel.

kr1.jpg

kr2_1.jpg

A főételeknél csak a hozzávalókat sorolják fel, így tudja is az ember, hogy mit rendel, meg nem is – pontosabban azt tudja, hogy miből áll össze a fogás, de azt már nem, hogy milyen textúrában, halmazállapotban, stb. fognak megjelenni a hozzávalók, de éppen ez az izgalmas az egészben. A „vaddisznófilé, vaddisznósonka, vadbrokkoli, gombarizottó, hosszúbors mártás” nevű étel például egy építőjátékra emlékeztetett, hengerekkel, rudakkal és más geometriai formákkal. És hogy ne vesszünk el a formákban, a vajpuha vaddisznóhús, a gomba és a brokkoli együtt nemcsak látványra jó. Mindent mindennel érdemes megízlelni, ami már szinte követhetetlen, de tök jó játék. 

kr3_1.jpg

Vegetáriánus étel nem volt a vacsoramenüben, így az ebédmenüben rendelhető „Zöldségburger, chilis tofu, burgonyachips, paradicsom-szójakrém, fekete olíva tapenád” nevű burgert ajánlották. Tisztességes adag volt, és egy 3-féle burgonyából készült csipsz is járt hozzá, papírzacskóban.

kr6.jpg

kr7.jpg

kr5.jpg

És a desszertek. Az első a „csokoládé, kávé, pisztácia habcsók” – négy összetevőből egy ilyen tájkép lett. Itt is lehet legózni az ízekkel, bár ennyi élmény után kicsit nehéz befogadni ezt a sok ingert.

kr10.jpg

A zöldalma sorbet szintén hibátlan, bár arra nem sikerült rájönni, mik azok a rudak a pohárban.

kr8.jpg

Az árfekvés magas, de a színvonal is - különleges alkalmakra nagyon ajánljuk.

Kristinus Borbirtok
Kéthely, Hunyadi utca 99.
Telefon: 06 85 539 014
E-mail: info@kristinus.hu
Az étterem nyitva tartása: Sze-V: 12:00 - 22:00 óra között

A legjobb balatoni étterem nyomában: Kristinus Borbirtok Tovább
Címkék:balaton kéthely bor szállás étterem gasztronómia gasztró borászat pincészet borkóstolás burger fine dining déli part klaus deutschmann kristinus borbirtok bormozi

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr8712389309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bontottcsirke 2017.04.05. 18:29:26

Nekem ezek az alulkészült sertésszüzek nem jönnek be, bár tudom ez a divat.
süti beállítások módosítása