Büféforradalommal indul a nyár a Balatonon

Büféforradalommal indul a nyár a Balatonon

Folytatódik a balatoni street food, vagyis beach food-projekt. Az idén még több hely nyílik, és még izgalmasabb ételek közül választhatsz az infralámpás hekk és a mélyhűtött pogácsás klasszik hamburgerek helyett. Olyan alapanyagokat is bevetnek, amikről soha nem gondoltuk volna, hogy egy strandon találkozunk velük.

kaloz_3.jpg

A szezon régi-új helyei a keszthelyi Palettában mutatkoztak be, Összefoglaljuk, mire lehet számítani az idei nyáron:

A Neked Főztem elengedi az alsóörsi büfét, marad a zánkai strandbüfé és a falu másik végén található Neked főztem Gasztrokocsma. Nyílik egy új hely Balatonfüreden, a Kisfaludy strandnál. Ez az előbbieknél egy fokkal elegánsabb és emeltebb szintű lesz, grill látványkonyhával, meséli Boros Dávid üzletvezető. A másik két hely működése is sokkal gördülékenyebb lesz, mivel végre sikerült az, ami tavaly még lehetetlennek tűnt: megfelelő számú felkészült munkatársat találni.

nekedfoztem_pic.jpg

Főszerepben a harcsa  (Neked Főztem)

A Kalóz büfé továbbra is viszi a fövenyesi és a badacsonytomaji kirendeltséget, és Kocsis Bálint séf is erősíti a csapatot. „Csak most találjuk ki a balatoni gasztronómiát” – mondja Nagy-Golyán Nikoletta, a Kalóz tulajdonosa. „Ez egy extrémsport, még most tanuljuk". Már csak azért is, mert a fövenyesi Kalóz este 6-ig strandbüféként üzemel, utána bisztróként tart nyitva, és természetesen más lesz a kínálat, mint napközben.

Helyi alapanyagokkal dolgoznak, mentes ételek is készülnek majd, ezenkívül magyaros ízvilágú fogások is lesznek. Olyan hozzávalókat is újjáélesztenek, mint a hajdina vagy a köles – ilyenekkel biztosan nem találkoztunk még egy strandbüfé kínálatában. Külön jó hír, a badacsonytomaji strandon lehet 200 Ft-os „gasztrojegyet” venni, így nem kell teljes árú belépőt fizetni, ha a Kalóz miatt akarsz bejutni. A jeggyel két órán át lehet használni a strand szolgáltatásait – egy csobbanás egy kajálás ennyi időbe kényelmesen belefér.

kaloz_2-1.jpg

Kecskesajtos-lencsés-csatnis étel (Kalóz)

A Paletta tulajdonosa, Bezerics Dani Keszthelyen a már meglévő bisztró mellett nyit egy pavilont, és a fonyódi kutyás strandon is lesz egy strandbüfé. Négyféle szendvics - a már letesztelt pulled ponty, kétféle bazaltburger és a 2016 strandkajájának választott Big Mekk – lesz a kínálatban, ezenkívül három hurkás-kolbászos fogás, választható házi szószokkal, mustárokkal és egy diókrémes gofri. Egyszerű, érthető ételek lesznek, amelyeket gyorsan össze lehet rakni, mondja Bezerics Dani.

ponty1.jpg

A pulled ponty (Paletta)

Mi már nagyon várjuk az új helyeket, és személyesen is megnézzük majd, milyen a kínálat.

 

Büféforradalommal indul a nyár a Balatonon Tovább
Címkék:keszthely étterem balatonfüred gasztronómia gasztró strand büfé kalóz hamburger burger paletta Balaton Bezerics Dániel beach food Neked főztem

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr6412552771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása